• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kod P0605 audi a4 b5 1.6

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
sprawdż termostat i czujnik ssania kolor niebieski lub pojedyńczy zespolony na cztery piny. posłuchaj czy gdzieś w okolicy kolektora nie syczy co by wskazywało na nieszczelności układze dolotowym.na temat kodów błędów vag powiem tyle że można je interpretować jak nasze prawo:rolleyes:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
w sumie sprawdze przy czasie multimetrem czujnik temp ale vag pokazuje dobrą temp. a termostat ok bo silnik trzyma powyżej 90 stopni

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
witam dzisiaj wziąłem wymontowałem sterownik silnika i go rozmontowałem wygląda całkiem dobrze nie ma śladów działalności elektronika hobbysty, oprócz kabelka dolutowanego do jednego z czipów, nie wiem czy to fabrycznie zrobione czy może proffesionalnie, ale poza tym poszukałem modułu immo i okazało sie że tylko wtyczki wiszą :confused:, pewnie ktoś grzegał w pamięci kompa i wyłączył immo przez co silnik chodzi w trybie awaryjnym, więc na początek chyba przetnę ten kabelek w sterowniku i zobacze co pokaże vag i czy odpali silnik, a potem chyba kupię nowego kompa moduł immo i pastylke do kluczyka, mając nadzieje że ktoś z forum pomoże mi to wszystko zgrać, ale to dopiero po wypłacie:oops:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
obejrzałem płytkę sterownika dokładnie i widać że taki mały czipek był ruszany:
audi czip.JPG

na drugim zdjęciu widać w/w kabelek:
audi czip 2.JPG

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
widziałem już coś takiego w vw golfie na pełnym wtrysku po wymianie ecu zaczął pracować. ma to chyba jakiś związek na dawkowanie paliwa w określonym czasie do wtrysków.

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
kabelek jest oryginalny w tycch sterownikach tak było immo masz w zegarkach a z błedów wychodzi że masz błąd wewnętrzny sterownika tzn niekompletny lub niewłaściwy soft tj oprogramowanie albo ktoś próbował nieudolnie chipować albo dorwał się do VAG,a i nie wiedział co robi i na pachał wyślij mi Vin tego autka to poślę soft do tego autka pozdrawiam

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
podaj priv mail to wyślę ci tego softa i musisz się postarać twój sterownik zfleszować

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
eprom to ta czarna kość z wieloma nogami a tak poza tym to ktoś grzebał u ciebie w pamięci immo w sterowniku

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
wstawiam jeszcze 3 zdjecia komputera ponieważ nie wiem którą kość musze wylutować

audi komp.JPG audi kompv2.JPG audi komp 2.JPG

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
ja używam nak ladek a do tego modelu nie wejdziesz przez złącze

tak myślę że jak chcesz to wyślij mi ten sterownik to ci go zrobię mój adres warsztatu to Nowy Dwór Mazowiecki ul,Okunin29 Qserwis

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
nic powiedzmy że to forma reklamy i koleżeństwo dla klenta u mnie to kosztuje 150-200 spawdzenie plus poprawka softu :confused:

darek40

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
warszawa
zapłacisz sobie tylko za pocztex lub kuriera ale odłuzmy to na poświetach bo teraz mam dużo pracy i też po robocie trzeba z żonąposklepach pojeżdzić bo świeta a pomiędzy świętamimam co roku posuchęi mniej roboty to ci to zrobię

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
ok to narazie i owocnych zakupów przed świętami i cierpliwości do stania w kolejkach ;)

DentDevils

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zamość
komfortu w tym audi jeszcze nie masz kolego centralka immo to taka biała skrzyneczka wielkosci dwóch pudełek zapałek wysoko nad prawą nogą kierowcy halla się ni czepiaj bo gdy silnik nie pracuje to w Twoim pojeździe bład z niego bedzie zawsze jeśli zapalisz to znika,podstawowe pytanie,czy kontrolka immo na liczniku(pomarańczowa z symbolem kluczyka w obrysie samochodu)zapala się i znika oraz czy zdarza sie,jeśli jest ta kontrolka,że gdy kontrolka auto nie zapala a co do spalania to na dojazdach nie licz na cuda silnik zanim osiągnie właściwą temp pracy po 16 km ty już go gasisz rasa to trasa przegoń go ze 200km jednego dnia i bedzie 7l/100 pozdrawiam

Do góry Bottom