Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Specjalnie do tego celu zamówiłem na allegro zestaw do diagnozy multiecuscan w pełnej wersji i pomimo zapewnień sprzedawcy przed zakupem, wyskakuje komunikat „wykonanie nieudane”. Czy wina może leżeć w kablach znajdujących się w zestawie?
Po nieudanych próbach kodowania wywaliło błąd P1304, którego nie da rady skasować i zaświecił się check. Prędzej po założeniu nowych wtrysków delikatnie klekotał na niskich obrotach pod obciążeniem, teraz klekocze od 2tys. obrotów.
Wiesz ja wszystko rozumiem ale przed zakupem specjalnie pytałem czy zakoduję tym wtryskiwacze. Sprzedawca zapewniał mnie ze bez problemu, po napisaniu maila zapytał tylko jaką wersję MESa mam i kontakt się urwał. Dzwoniłem 3 razy i obiecał pomoc za 20min (oczywiście bez odzewu).
Ja tez zaczynałem 15 lat temu od takich dzikich kabelków . Teraz mam oryginały i nie robię juz mechaniki tylko głownie adaptacje dla warsztatów którym sprzedawcy cdif3, launch , gudman , kts i innych uniwersalnych sprzętów obiecywali co one nie potrafią . Szukaj kogoś kto ma examionera lub witechplus .
Sprzedawca zapewniał mnie ze bez problemu, po napisaniu maila zapytał tylko jaką wersję MESa mam i kontakt się urwał. Dzwoniłem 3 razy i obiecał pomoc za 20min (oczywiście bez odzewu).