• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kody błędów do citroen xsara picasso 1.6 hdi 2006 r

Orson88

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnobrzeg
Witam potrzebuje kodów błędu do odczytania do citroen xsara picasso 1.6 hdi 2006 mianowicie kod 048C, 074E oraz 08A0

Orson88

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnobrzeg
Posiadam autela i nie będę jeździł specjalnie do kogoś innego po prostu jeśli jesteś bardziej kumaty ode mnie i jesteś wstanie udzielić mi odpowiedzi na moje pytania to proszę o odpowiedź, a nie wymadrzasz się. Nie znasz odpowiedzi to siedź cicho i nie komentuj. Bo jestem tego zdania że jeżeli nie mam pojęcia to zadaje konkretne pytania żeby je mieć, a widzę że ty ani nie znasz odpowiedzi tylko bezużyteczne komentarze pisać więc też nie masz o tym pojęcia

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
486
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Posiadam autela i nie będę jeździł specjalnie do kogoś innego po prostu jeśli jesteś bardziej kumaty ode mnie i jesteś wstanie udzielić mi odpowiedzi na moje pytania to proszę o odpowiedź, a nie wymadrzasz się. Nie znasz odpowiedzi to siedź cicho i nie komentuj. Bo jestem tego zdania że jeżeli nie mam pojęcia to zadaje konkretne pytania żeby je mieć, a widzę że ty ani nie znasz odpowiedzi tylko bezużyteczne komentarze pisać więc też nie masz o tym pojęcia

Ale o jakim pojęciu Ty mówisz ???
NORMALNE testery opisują błędy i nikt nie musi ich znać na pamięć. Kupiłeś jakiś gó...any tester i myślisz że jesteś KOZAK ? A swoją arogancją nie pomagasz sobie ...
Zgodnie z Twoją prośbą, skoro się nie znam to ZAMYKAM RYJ i nie odzywam się ...

Orson88

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnobrzeg
Ale o jakim pojęciu Ty mówisz ???
NORMALNE testery opisują błędy i nikt nie musi ich znać na pamięć. Kupiłeś jakiś gó...any tester i myślisz że jesteś KOZAK ? A swoją arogancją nie pomagasz sobie ...
Zgodnie z Twoją prośbą, skoro się nie znam to ZAMYKAM RYJ i nie odzywam się ...
Człowieku zadałem pytanie. Nie myślę żeby ktoś znał wszystkie kody do cytryny na pamięć. Ale może ktoś miał taki sam problem jak ja i wie co to za kody są. Twierdzisz że nie mam pojęcia masz rację dlatego zadałem pytanie. Więc jak nie znasz odpowiedzi więc tak jak piszesz tak zrób

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
siedź cicho i nie komentuj
swoją arogancją nie pomagasz sobie

@Orson88 zabawny jesteś

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
Dobra, bo idę po piwo. Napiszę swoim językiem. Ty ku. deb. to są "błędy techniczne" które gdzieś może w jakiejś anglojęzycznej książce serwisowej byś znalazł na ostatniej stronie z kilkuset.
Nikt nie zna normalnych błędów na pamięć, a co dopiero "technicznych". Bo "techniczne" 'komputer diagnostyczny' od razu tłumaczy na zrozumiały język kodów "ogólnodostępnych". Pojął?
Więc znajdź sprzęt który Ci przetłumaczy te błędy.
Najwyraźniej autel ma gdzieś lukę w głowie i tego nie ogarnia.

Widzę, że "Misiek" zaczął oponami handlować na wiosnę to mu kilka liter wrzucę żeby interes się kręcił... ;)
Więc masz fart @Orson88 że żem się poFatygował...w tym wątku.
Bardziej o "Miśka" mi chodzi i akcję humanitarną "opona".

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
486
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Mam pytanie do ADMINA :

Czy nie można zrobić czegoś takiego, aby dostęp do forum mieli tylko ludzie prowadzący działalność a nie zwykłe POJ.BY z ulicy, co to żal im wydać parę złotych na diagnostykę w normalnym warsztacie ? W końcu jest to forum mechaników a nie przypadkowych gównozjadów.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
@Orson88 ja nie wiem, czy Ty sobie mój kudłaty złotowłosy przyjacielu zdajesz sprawę...że 95% ludzi którzy tu czytają wątki po prostu się nie udziela. Zobacz sobie statystykę ile osób jest zarejestrowanych i ile razy w tygodniu się logują? To liczba może Cię zwalić z nóg.

1.6 hdi xsara 2006 jest już spalone w większości warsztatów w Polsce. Ja nawet nie chciałbym być w Twojej skórze, jeżeli Tarnobrzeg to miasto gdzie ten pojazd się znajduje...
"Stary" za to jak "potraktowałeś" @slaweuszek nikt Ci tego nie podaruje :)
Ja nie mówię, że nie masz szans w tej rozgrywce...ale na dwoje babka wróżyła. Jak trafisz na Naszego, to z uśmiechem na twarzy ogoli Cię po całości ile się tylko da :) Nawet nie będziesz wiedział, że to my.

Łomża Miodowe - dobre - Wam powiem że mi posmakowało -
Mam pytanie do ADMINA :

Czy nie można zrobić czegoś takiego, aby dostęp do forum mieli tylko ludzie prowadzący działalność a nie zwykłe POJ.BY z ulicy, co to żal im wydać parę złotych na diagnostykę w normalnym warsztacie ? W końcu jest to forum mechaników a nie przypadkowych gównozjadów.
Że jeszcze tę Łomżę Miodową popijam, to odpowiem Ci za admina. Można, ale wtedy abonament miesięczny od jednego nika będzie wynosił ~50zł.
Więc, albo masz 'bezpłatnie' z pojeb. z ulicy.
Albo masz kameralnie po 100zł w pełnej 'kulturze' (chociaż tu podobno jakieś oszustwa na interfejsy :D były praktykowane ostatnio - akcja pod patronatem - "kolega koledze". Więc ja nie wiem, czy kameralnie, to byłby od razu utopijny świat mechaniki.

Kto by Ci to obsługiwał? Wulgaryzmy, wyzwiska, upokarzanie? Przysłowiową złotówkę ktoś musi za to wziąć - już nawet po kosztach - ale żeby z pasji wyjść na zero (chociaż) :)

Do góry Bottom