• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Koleos silnik nie gaśnie

leonboss

Początkujący
Punktów
0
Panowie mam dziwny problem z autem Koleos 2.0 dci 2008 a mianowicie dzisiaj odpalam auto wszystko jest ok po chwili zegary gasną całkowicie silnik pracuje
próbuję zgasić silnik ale przycisk nie reaguje silnik działa. Gaszę go na 5 biegu odpalam ponownie zegary czarne silnik pracuje ponownie próbuję zgasić i nie da rady znowu gaszę biegami.
Odpina akumulator na 10 minut podpinam ponownie od razu zapala się zapłon co prawda zegary czarne ale kontrolka poduszek i aku się świeci karta daleko od auta. Wyłączam przyciskiem zapłon ale po 4 sekundach sam się włącza i tak za każdym razem, próbuję odpalić auto nie da rady
Po jakimś czasie odpalam auto ale wszystko zaczyna się od początku tylko zegary ciemne cały czas.
Przepraszam za chaotyczny opis ale nie wiem jak to rozwiązać .
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdro

leonboss

Początkujący
Punktów
0
Nic nie dokładałem . Nie wiem jak do tego podejść wszystkie bezpieczniki sprawdzone, przekaźniki też, kostki itp Może BSI się posypał . Cały czas po odpięciu akumulatora i podpięciu z powrotem zapłon się załącza bez karty.

Załączniki

• IMG_20200321_175602.jpg
    IMG_20200321_175602.jpg
    677,4 KB · Wyświetleń: 32

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Nic nie dokładałem . Nie wiem jak do tego podejść wszystkie bezpieczniki sprawdzone, przekaźniki też, kostki itp Może BSI się posypał . Cały czas po odpięciu akumulatora i podpięciu z powrotem zapłon się załącza bez karty.
Jak żyje BSI w renault nie widział

leonboss

Początkujący
Punktów
0
A ta skrzynka przy lewym słupku pod deską UCH czy jak tam mniejsza z tym wszyscy wiedzą o co chodzi .
Pomoże ktoś ?

leonboss

Początkujący
Punktów
0
Jakiś Ty "Diagbox10 i Stanisław 1946" mądrzy jesteście Przecież wrzuciłem zdjęcie z diagnostyki Czy ślepy ktoś jest ????
Nie potrafisz pomóc nie komentuj
Nie każdy ma clipa .

blayders Dzięki za podpowiedź ;)

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
581
Miasto
Podkarpacie
Koleos'a musisz traktować jak Nissan Qashqai'a . Jak chcesz się bawić w elektronikę to nie przy użyciu uniwersalnego kombajnu , tu potrzeby dedykowany sprzęt :(

Do góry Bottom