• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kontrolka - brak oleju a olej jest

smykasia

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź. Dzisiaj na chwilkę podczas jazdy włączyła się kontrolka braku oleju. Olej wymieniałam miesiąc temu. Olej na pewno jest. Taka sytuacja powtórzyła się dzisiaj, już taki komunikat miałam kilka dni temu. Jeśli kontrolka się włącza to wydaje się, że coś tam się dzieje. Sprawdziłam olej na bagnecie jest mało tłusty i wydaje mi się, że jest go dużo na miarce.
Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam problem. Proszę dopytać jeśli coś jest w wytłumaczeniu sytuacji istotne a ja o tym nie napisałam.
Ford fiesta, diesla, pojemność 1.4

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Raczej napisał-a:D
Aczkolwiek nie ma to znaczenia skoro nie potrafi rozróżnić substancji na bagnecie...
Najrozsądniej jest podjechać do warsztatu- tam mechanik raczej będzie potrafił stwierdzić co się dzieje:D

smykasia

Początkujący
Punktów
0
Tak mam ubytek w płynie chłodzącym. Po zapachu nie poznam
Sprawdzałeś zapach ?

Zobacz czy przy nadmiarze oleju nie masz ubytków w płynie chłodzącym..[/QUOTE

Raczej napisał-a:D
Aczkolwiek nie ma to znaczenia skoro nie potrafi rozróżnić substancji na bagnecie...
Najrozsądniej jest podjechać do warsztatu- tam mechanik raczej będzie potrafił stwierdzić co się dzieje:D
Oczywiście, że podjadę do zakładu. Chcę tylko dowiedzieć się czy mogę w ogóle jeździć tym samochodem. Po to jest chyba to forum, żeby osoby mniej zorientowane mogły uzyskać informację od tych lepiej znających się na sprawie. Gdybym wiedziała co jest przyczyną nie musiałabym tutaj zawracać nikomu głowy.

W jakim kolorze sie zapaliła?
Kontrolka od oleju zapala się tylko - o ile wiem - na czerwono?

Do góry Bottom