• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kontrolka wykrzyknik w trójkącie Citroen Berlingo

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Witam!
Berlingo rok 2016 przebieg 1800km silnik 1.6 HDI. Po przekręceniu kluczyka o odczekaniu ok. 15 sekund bez odpalenia silnika zapala się wspomniana kontrolka i nie gaśnie po jego odpaleniu. Zapis na wyświetlaczu wielofunkcyjnym - usterka silnika. Po wyłączeniu i ponownym odpaleniu silnika kontrolka gaśnie i zapis znika z wyświetlacza. Po pewnym czasie jazdy kontrolka zapala się losowo. O co kaman? Odczyt kodów błędów sterownika silnika - 0 błędów.
Podpowiedzcie co może być nie tak, gdzie szukać przyczyny? Serwis mówi aby jeździć i się nie przejmować. Nie chcę uwalić nowej fury więc może ktoś z Was spotkał się z taką usterką i podpowie gdzie szukać przyczyny.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Ja komórką i elm - w trasie jestem.
ASO chyba dedykowanym fejsem i też nie odczytali błędów. Kazali jeździć i się nie przejmować. Jak zapali się na stałe wtedy kazali przyjechać.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Serwis citroena używa chyba takiego sprzętu i nie znalazł błędów. Ręce opadają. Chyba po powrocie z trasy zostawię samochód w sewrisie niech szukają do skutku. Kupiłem nową furę żeby nie mieć problemów i masz babo placek.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Z Aso to różnie bywa. Np u nas we fiacie jest tylko jeden konkretny gość a reszta patrzy w sufit i drapia sie po D. Wejdź na olx i poszukaj ogłoszenia w swoim rejonie

Krokus161

Nowy
Punktów
0
Witam!
Berlingo rok 2016 przebieg 1800km silnik 1.6 HDI. Po przekręceniu kluczyka o odczekaniu ok. 15 sekund bez odpalenia silnika zapala się wspomniana kontrolka i nie gaśnie po jego odpaleniu. Zapis na wyświetlaczu wielofunkcyjnym - usterka silnika. Po wyłączeniu i ponownym odpaleniu silnika kontrolka gaśnie i zapis znika z wyświetlacza. Po pewnym czasie jazdy kontrolka zapala się losowo. O co kaman? Odczyt kodów błędów sterownika silnika - 0 błędów.
Podpowiedzcie co może być nie tak, gdzie szukać przyczyny? Serwis mówi aby jeździć i się nie przejmować. Nie chcę uwalić nowej fury więc może ktoś z Was spotkał się z taką usterką i podpowie gdzie szukać przyczyny.
Witam
Jak można odświeżyć temat co było przyczyną gdyż mam ten sam problem

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
312
Pytanie powinno byc: Co moze nie byc przyczyna?
Na poczatek z panelu radia lub wyswietlacza dotykowego wybierz w menu opcje "Diagnosis", kliknij "OK" i przeczytaj co tam jest napisane. Moze to wystarczy, moze nie, a wtedy trzeba sie podpiac i sprawdzic jakie sa bledy.

Krokus161

Nowy
Punktów
0
Pytanie powinno byc: Co moze nie byc przyczyna?
Na poczatek z panelu radia lub wyswietlacza dotykowego wybierz w menu opcje "Diagnosis", kliknij "OK" i przeczytaj co tam jest napisane. Moze to wystarczy, moze nie, a wtedy trzeba sie podpiac i sprawdzic jakie sa bledy.
Wyskakuję usterka silnika
Napraw pojazd

chmiellu@

Nowy
Punktów
0
Witam mam podobny problem coraz częściej zapala się kontrolka silnika i żółty wykrzyknik w trójkącie wtedy auto traci moc czasem jak wyłączę auto i włóczę jest ok chodzi o Citroen Berlingo 1.6

Do góry Bottom