• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Koparka JCB 3CX bezpieczniki opis

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Problem rozwiązany.
Wysunęła się kostka pod dachem z tyłu wewnątrz i przewody podeszły pod szybę która się otwiera czyli ta duża.
Operator nie widział i parę razy przycisnął przewody do blachy i zespawało na amen.
Kostka do szperacza ..chyba.
Była nie podłączona do niczego i z tego powodu wypadła.
Jak by nie kolega z forum elektroda który dał opis bezpieczników musiał bym szukać na piechotę.
No i szkoda że nie było opisu na klapce bezpieczników wewnątrz bo by było też po sprawie dawno.
Opis bezpiecznika między inny...:Wskażnik światła :)

Dziękuję wszystkim za chęć pomocy.
Szkoda że tak ciężko jest dostać coś na temat sprzętów co zarabiają kasą.....no wiadomo czego.

Załączniki

• IMG_20200817_212925.jpg
    IMG_20200817_212925.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 16

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Szkoda że tak ciężko jest dostać coś na temat sprzętów co zarabiają kasą.....no wiadomo czego.
Wcale nie jest ciężko...no chyba, że ktoś zna tylko język polski...:)
W linku do strony co ci podałem na początku tematu są schematy i opisy bezpieczników i przekaźników...co prawda nie po polsku...:)

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Ok ale nie było w niej takie opisu bezpieczników po wybraniu JCB-3CX ...tylko podobne i nowszy typ.
Ale może przeoczyłem coś lub żle wybrałem.A czy ty znajdziesz w tym PDF po Rosyjsku.
Język mi nie przeszkadza ale przyznam się że bardzo głęboko nie szukałem bo dostałem w tym czasie dobry opis.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Skoro masz dobry, to nie ma tematu...nie chce mi się szukać...:) jak będę potrzebował, to wtedy będę szukał...:)

Jcb3cx

Nowy
Punktów
0
Witam. Panowie takie mam pytanie. Koparka nie chciała zapalić ponieważ nie załączał się zawór na pompie. Po daniu "lewej" masy koparka odpaliła ale ma strasznie duże obroty. Dlaczego tak się dzieje?

Do góry Bottom