• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kopci na niebiesko1,9tdi 130k

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
Oczywiście masz rację.
Nie bede cytowal twoich wypowiedzi z innych tematow..bo szkoda na petakow czasu....
Kazdy kto ogarnia ten portal ...latwo sprawdzi wszystkie twoje wypowiedzi...
Ani jednej ani jednej na temat ..nie wspomne o jakiejkolwiek pomocy technicznej...
Zalogowales sie tu dlatego bo tylko tu mozesz wyzucic swoje zyciowe frustracje....
JESZCZE RAZ POLECAM WSZYSTKIM SPRAWDZCIE WYPOWIEDZI TEGO FRUSTRATA...
SAMI STWIERDZICIE ZE TO ZWYKLY HEJTER ...

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
Dejot czy to nie twoja fachowa porada byla na temat tego plynu do filtra czastek stalych w peugeocie boxer ?????.....
Bo widze ze wsparcie techniczne na poziomi wspierania sie o plot przy kiosku z piwem hahahahaha.
Mialem okazje przesledzic tu wypowiedzi co zacniejszych Fachor...w kilku tematach ..Dejot twoje tez...nie odbiegaja jakoscia od tych pisanych przez tommii76..
Zadziwiajace ze wasza najwieksza aktywnosc jest w tym czasie kiedy zazwyczaj wiekszosc dobrych mechanikow ma lapy zajete trzymaniem kluczy ...
A NIE KLAWIATURY...
OT TAK SOBIE MYSLE JAK TO DOBRYMI MECHANIKAMI JESTESCIE ...

Ostatnia edycja:

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Jak ten silnik ma najechane 180 tys to ja jestem zwolennikiem pedał.w z platformy

Ja mam przerwe na pizze. Potem piwo i spawarka w ruch. A potem instalacja cudnego oprogramowania do ciężarowek. I sklep i piwo. Taki plan

Niech pan autor najpierw posprawdza w blokach pomiarowych wszystko. Kompresje se pomierzy. Logi jakieś tam czy jak to się zwie porobi.

Ostatnia edycja:

Markopolo333

SuperMechanior
Punktów
4
Dzięki. Korekty są zbliżone do zera .To chyba ok.Wygląda tak jaby go zalewało na zimnym.

Bybol

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Limanowa
Diagnoza jest prosta :) Uszczelki na pompkach masz do wymiany. Rano złapie tylko na tym co pompka ma w sekcji. Kopci na siwo bo to jest zwykły objaw zapowietrzenia. Przy okazu sprawdź gniazdo pompki bo pewnie oringi wytarły dziury i co chwile będzie je wycierać :)

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
Ot taka ciekawostka wzrokowa..tak wyglada filter odstojnik pompy paliwa..po przepracowaniu 470 motogodzin..na BIODIESLU..SERWOWANYM PRZEZ JEDNA Z SIECIOWEK...TAKZE W ICH STACJACH BEDZYNOWYCH..
URZADZENIE NOWE NA GWARANCJI WIEC NIE MOZE BYC MOWY O STARYCH ZABRUDZENIACH W ZBIORNIKU...
DODAJCIE DO TEGO LONG LEIF SERVIS SERWOWANY WAM PRZEZ ASO WASZYCH MAREK ..I PO 100TYS WTRYSKI A MOZE I RESZTA UKLADU WYSOKIEGO CISNIENIA PALIWA DO WYMIANY ..
NIE WSPOMNE O TYM ZE MIALEM JUZ PRZYPADKI W SZPITALNYCH GENERATORACH (MALO UZYWANE)
ZE PO 7 LATACH TRZEBA BYLO WYMIENIAC ZBIORNIK PALIWA BO POPROSTU BIOKOMPONETY SFERMETOWALY ..I ROZMNOZYL SIE W TAK EXTREMALNYM SRODOWISKU JAK PALIWO DIESLA NORMALNY W SWIECIE GRZYB PLESNIOWY ...
I ZAPCHAL WSZYSTKO ..
WYGLADALO TO JAK GALARETA POMIESZANA Z PAPIEREM TOALETOWYM ..

Poza tym nie jest to termoking..
Takie pompki stosuje sie juz nawet w ciagnikach rolniczych ..nie wspominajac o wszelkiego rodzaju urzadzeniach stacjonarnych napedzanych silnikami diesla

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
Dodam ze ten zamontowany na pomce po lewej jest swierzo wymyty i zalany srodkiem do czyszczenia ukladow paliwowych diesla .marki
LiqidMolly..
A ten po prawej trzymany w rece jest po przepracowaniu 470motogodzin..przeliczajac to na auto to tak jak byscie przejechali okolo 3-4 tys km...

Kolego thermoking to tez Kompresory napedzane silnikami spalinowymi..

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Po to jest przeźroczysty odstojnik, by go czyścić.
Te Likcośtam mam w d..., chyba Ci płacą za te brednie.

Odstojniki czyściłem czym popadło, co było pod ręką, najczęściej wodą.

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
Grupa Ingresoll Rand do ktorej nalezy juz kilku producentow sprezarek wszelkiego typu ..producetow silnikow spalinowych stacjonarnych..itp..itp..
Pejsaci ""maja rozmach sku...ny..""
Jak powiedzia SIARA w kilerze...

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
No widzisz...jak myslisz jesli taki byl odstojnik to co bylo w filtrze wtryskach i pompie wtryskowej..???
Tez je czysciles czym popadlo??.
Woda z mydle mez?..

1551121283150.jpg

Bari76

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Debica
Ot cos takiego...
W wiekszosci jak oddajecie wtryski do regeneracji to je wam wlasnie tym regeneruja..bardzo skuteczne aczkolwiek drogie ..za litre placilem okolo 25 euro ..dla siebie ..mozna zalac filter przy wymianie odpalic tylko nieprzegazowywac zostawic na wolnych obrotach z 10-15 minut..
A i nie radze pobrudzic tym ubrania a jak juz pobrudzicie nie wkladac do pralki z reszta prania..bo wszystko tak przesmierdnie ze bedzie do wyzucenia..ja ochlapalem tym raz spodnie i po 4 praniach w 80°C dalej walily ta chemia...
Mozna w to nie wierzyc ...ja przetestowalem to juz na mozna powiedziec beznadziejnych przypadkach i zadzialalo ...nie placa mi za to ani tym nie handluje wiec mi wszystko jedno czy ktos w to uwierzy..
Pytac o to u lokalnych handlarzy chemii i olejow tej marki..

Ta twoja ksywka super mechaniorraczej do ciebie nie pasuje ...samo stwierdzenie ..""SITKO NAWET WODY NIE PRZEPUSCI ""
JEST COKOLWIEK SMIESZNE...a myles takie sitko czystymi rekami ...bo jak go wyciagnaolem to u mnie bylo tak samo brudne od srodka jak i od zewnatrz....
Poza tym po takim wlasnie czasie jak napisalem ..urzadzenie mialo problem ze startem na zimnym silniku w zimie nawet po wymianie wlasciwego filtra paliwa wyczyszczeniu tego odstojnika..
Dopiero jak sobie na liqid Molly
Popracowalo pol godzinki problem sie sam rozwiazal...

Ot cos takiego...
W wiekszosci jak oddajecie wtryski do regeneracji to je wam wlasnie tym regeneruja..bardzo skuteczne aczkolwiek drogie ..za litre placilem okolo 25 euro ..dla siebie ..mozna zalac filter przy wymianie odpalic tylko nieprzegazowywac zostawic na wolnych obrotach z 10-15 minut..
A i nie radze pobrudzic tym ubrania a jak juz pobrudzicie nie wkladac do pralki z reszta prania..bo wszystko tak przesmierdnie ze bedzie do wyzucenia..ja ochlapalem tym raz spodnie i po 4 praniach w 80°C dalej walily ta chemia...
Mozna w to nie wierzyc ...ja przetestowalem to juz na mozna powiedziec beznadziejnych przypadkach i zadzialalo ...nie placa mi za to ani tym nie handluje wiec mi wszystko jedno czy ktos w to uwierzy..
Pytac o to u lokalnych handlarzy chemii i olejow tej marki..

Ta twoja ksywka super mechaniorraczej do ciebie nie pasuje ...samo stwierdzenie ..""SITKO NAWET WODY NIE PRZEPUSCI ""
JEST COKOLWIEK SMIESZNE...a myles takie sitko czystymi rekami ...bo jak go wyciagnaolem to u mnie bylo tak samo brudne od srodka jak i od zewnatrz....
Poza tym po takim wlasnie czasie jak napisalem ..urzadzenie mialo problem ze startem na zimnym silniku w zimie nawet po wymianie wlasciwego filtra paliwa wyczyszczeniu tego odstojnika..
Dopiero jak sobie na liqid Molly
Popracowalo pol godzinki problem sie sam rozwiazal...

Dodam ze tez kopcilo na siwo na zimnym silniku ..tyle ze mialo problem z odpalaniem na zimniym silniku ..jak juz sie rozgrzal to odpalal sam..problem w tym ze silnik zawsze odpalal z zimny bo to bylo urzdzenie na wypadek awarii....
A jak juz odpalil pokopcil pokichal to juz pozniej jakoch chodzil z tym ze ruznica w obrotach przed i po czyszczeniu tym plynem wynosila oko 150obr/min..I to na tym samym paliwie...

Kubota robją?
Zdajesie Danfosa tez z produkcja wszystkich sprezarek duzej wydajnosci tak srubowej jak i skroli tych do powietrza tez..pompt do wody takie o duzej wydajnosci profesjonalne ..i wiele wiele innych ..teraz dokupili sobie cala niemiecka fabryke urzadzen chlodniczch..razem ze wszystkimi technologiami ..maja juz taka nazwe jak TRANE..
MERCEDES W DZIEDZINIE KLIMATYZACJI..
ZDAJESIE MASE TECHNOLOGI PRODUKOWANYCH PRZEZ NIEMIECKIEGO PRODUCENTA KOMPRESOROW ...BLITZER ..
CO TAM JESZCZE ..NO A TERAZ WCHODZA JESZCZE W OGNIWA ELEKTRYCZNE DO ZASILANIA POJAZDOW ELEKTRYCZNYCH ..I PRODUKCJE SILNIKOW ELEKTRYCZNYCH DO TAKICH POJAZDOW ..
WSZYSTKO JEDEN WLASCICIEL POD NAZWA ..
INGRESOLL Rand...
Nawet elektronazedzia..
Jak chcialem servisowac kontenery chlodnicze to byly z ich orginalnymi metkami w szarym.kolorze..
Nawet konenery do przewozu medykametow w samolotach ..Maja fabryke w szwecji ..do tego daja podzespoly z wszystkich fabryczek ktore maja po calym swiecie...lacznie z oprogramowaniem i elektronika..
Tak jak zacytowalem...""Maja rozmach sku...ny""

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom