Darek303
Początkujący
Witam, szukałem czegoś podobnego na forach ale problem zwykle jest inny, otóż auto jak w opisie, 2006 r 160 tyś km, niedawno kupiłem i właściwie jeszcze nim nie jeździłem, raptem ze 100 km, nie ma spadku mocy, i chodzi w miarę normalnie, znaczy odpala bez problemu, nie telepie, obroty nie skaczą, po zapaleniu dymi całkiem intensywnie na niebiesko/szaro, jak się trochę zagrzeje dymienie trochę ustaje jednak nadal dymi, kolor wydaje mi się jest bardziej szary ale może to być tylko dlatego, że dymi znacznie mniej, po naciśnieciu na gaz zadymi trochę mocniej po czym znowu dymi tylko trochę, sprawdzałem turbo, nie czuję żadnych luzów, po sciągnięciu rury do intercoolera jest tam trochę oleju, również kiedy silnik chodził, zdjąłem tę rurę i dymienie było cały czas takie same, również czyściłem EGR i cały dolot, było tam trochę oleistej mazi jednak wszystko drożne, wymieniłem odmę z rurami, gdyż stara miała kilka dziur w rurkach, muszę sprawdzić jeszcze ciśnienie w cylindrach w przyszłym tygodniu, czy ktoś może spotkał się z podobnymi objawami? Prosił bym o jakieś pomysły zanim rozbiorę cały silnik.