• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kopresor 3 tłokowy

maybachv12

Początkujący
Punktów
0
Witam proszę o poradę który wybrać :

Ten ma butle większą i trochę wyposażenia .

A ten ma dobre opinie i 2 lata temu kosztował 1700zł. Jak na 100l.to lekkie przegięcie.

Dobrze by było o wypowiedź kogoś kto ma taki bo to raczej najcenniejsze info .Ewentualnie jakieś inne w podobnej cenie i także proszę o wypowiedzi kogoś kto dany sprzęt ma i użytkuje .

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
jeden jest na 3 fazy, drugi na 1

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Równo rok temu za 3 tys to kupiłem Gudepola 200l,a teraz 3 tysie kosztują chińczyki?

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Pytanie do jakich celów ma służyć ?
Z tych dwóch przedstawionych do warsztatu wybrał bym tą drugą mimo mniejszej wydajności efektywnej ;) ale to jest tylko moja opinia.
Automatyczne połączenie postów:

Równo rok temu za 3 tys to kupiłem Gudepola 200l,a teraz 3 tysie kosztują chińczyki?
Norbert a jesteś zadowolony z Gudepola ?

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
a jaki masz kompresor ? Pamiętasz ? wychodziły włoskie dwa albo trzy rodzaje z tego co kojarzę ?
Pytam bo też mam od 5 może 7 lat i mam trochę inne zdanie.

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Kompresor olejowy Gudepol GD38-200-475
Mam ten model.

maybachv12

Początkujący
Punktów
0
Na to wychodzi w dodatku 3 dni temu dodałem tego Targed do obserwowanych i był za 2700 teraz już 2900 ! Zdziercy jak się wkurw..... to nic nie kupię tylko sam sobie zrobię Wiem że to chińczyki tylko sugerowałem się trochu butlą i osprzętem jak padnie sprężarka po gwarancji to wymienię na lepszą ....

Z tych dwóch przedstawionych do warsztatu wybrał bym tą drugą mimo mniejszej wydajności efektywnej ;) ale to jest tylko moja opinia.

Norbert a jesteś zadowolony z Gudepola

Norbert a jesteś zadowolony z Gudepola ?
Potrzebuję do malowania raz na rok i do narzędzi pneumatycznych od czasu do czasu . A dlaczego wziąłbyś mniejszy ? Znajomy ma i chwali a codziennie nim robi w dodatku mówi że jest tak wydajny że nawet węza jak by odciął to zdąży nabić i sie wyłączy . Ja sugerowałem się większą butlą bo w razie padnięcia sprężarki po gwarancji można wymienić na coś lepszego. Jest jakaś różnica na 220v czy na siłę pod względem trwałości mniejszego zużycia prądu itp.. skoro oba mają np. Taką samą moc? Czy to nie ma znaczenia?

Ostatnia edycja:

maybachv12

Początkujący
Punktów
0
Teraz Gudepol jest za 400zł więcej lub wydajniejszy za 3600zł w układzie V ale jakbym miał dać tyle to za 3700 jest kupczyk i tu można mówić o Polskiej marce.
Teoretycznie reszta razem z tym Targed to wszystko Polskie marki bo są unas zarejestrowane ale wszystko to china i stamtąd przychodzą całe lub tu składają i tyle ma wspólnego z Polską marką. Znalazłem jeszcze coś ciekawego no i Polska marka

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Kompresor olejowy Gudepol GD38-200-475
Mam ten model.
Sprawdziłem i stwierdzam,że kompresory mają takie same.Różnica jest w wielkości zbiornika i delikatna w osprzęcie.
Wracając do sprawy to mój po pierwszym serwisie pogwarancyjnym zaczął się pocić,chwile po tym defekt głównego włącznika nie wspomnę już o coraz to większym telepaniu całością,zbiornik już mam cały w pęcherzykach rdzy gdzie na dniach zaczną się wykwity na zewnątrz i parę jeszcze małych detali,które pominę.
Nie wiem może tylko mi się trafił taki egzemplarz z Gudepol-a ??

maybachv12

Początkujący
Punktów
0
Naprawdę nikt z tych 3 nieużytkuje ? Czy opis przy kompresorze Targed że głowica jest na 5 śrub a nie 4 jak u reszty to zwykły chwyt marketingowy czy raczej dość istotne i warto to brać pod uwagę? Kowal natomiast ma przewagę wrzeczywistej pojemności butli gdzie pozostała dwójka nie ma tyle co podają i to wiele jest komentarzy że butla nie ma 200l. Jak podaje producent. Doradzi ktoś ?

Do góry Bottom