• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kosmetyki do pielęgnacji auta

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no wiesz ...... widziałem myjnie amerykańskie ... raczej tam gąbek nie stosowali .. :p:D:D

Skoczer

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Częstochowa
Ja ostatnio usuwałem filtr cząstek stałych i okazało się, że strasznie mam brudny środek pojazdu. Kupiłem kilka specjalistycznych środków z internetowego polecenie. Byłem zadowolony z faktu, że udało mi się dotrzeć do takich produktów. Jedno tez jest pewne - należy stosować wyspecjalizowane produkty, które dokładnie działają na konkretne zabrudzenia, typu smarowanie silnika.

krzysztofjarzyna

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wenecja
Z tego co się orientuję chyba nie ma (przynajmniej nie słyszałem), a jeśli już jest to pewnie pic na wodę.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Używam do karchera dodatku do plandek dla tirów, coś w stylu Activ piany. Tylko zero mycia na sloncu. Marki nie pamiętam ale działanie podobne do płynu do felg

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ano. Tzn już nie używam bo mi pękł zbiornik na chemię

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
A może zna ktoś z forumowiczów płyn coś o podobnym zastosowaniu jak "DIMER" ale musi być o tyle lepszy by elementy plastykowe nie reagowały razem z nim ?
Chodzi oczywiście o płyn do Karcher-a (nie koniecznie musi być firmy Karcher,wiadomo) i by można go stosować w pakiecie z myjkami ciśnieniowymi z własnym systemem napianiania (chemia zintegrowana).

Punktów
0
Miasto
Jarosław
www.facebook.com
witam wszystkich co sadzicie o powloce qwarcowej na lakier samochodu

Siemanko, bardzo fajna sprawa, dobrze zabezpiecza lakier a wytrzymałość to 6 lat ;) fakt trochę kosztowna, zazwyczaj zaczyna się od 2tyś.zł.

Jak chcesz zobaczyć jak to działa to zrób to na przedniej czołowej szybie :)) zobaczysz różnicę ;) tylko że pojazd musi jechać więcej niż 50km/H

Citrofan

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Ostrow wlkp
Kwarce i ceramiki to ściema tylko żeby kase zarobić. Weź alkohol izopropylowy i zmyjesz wszystko. Lepiej kupić dobry wosk np soft fusso coat i nawoskować 4 razy w roku.

Do góry Bottom