• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto na czym pracuje (?)

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Z Twojego opisu wynika, że dokładasz do napraw, bo inwestujesz nawet w te piraty, ale i w narzędzia. Sam piszesz, że robisz za darmo coś, co legalny warsztat wycenił na kilka tysięcy. Przejdź na legal i wróć, albo nie zabieraj głosu. Nie jest sztuką zrobić taniej bez ZUS, podatków, BDO, kas fiskalnych itd. Jak masz dobrą pracę i nie potrzebujesz dodatkowej kasy, a jeszcze do tego dokładasz, to tą kasę wydaj na wczasy.

Kyasupa

Nowy
Punktów
0
Ehh panowie ja taką Balladę napisałem a wy już się oburzacie i tak macie rację dokładam to tego bo, po pierwsze lubię to robić, to moje hobby a po drugie kto z was wziąłby kasę za naprawę od matki, ojca, siostry, dziewczyny czy ciężko chorej koleżanki? No właśnie! A i z tego powodu nie mam kasy na oprogramowanie i nie, nie przestanę dłubać przy autach, bo to uwielbiam a jak będzie mnie stać na ori to będę dopiero happy! Dlatego nie pytam was o moją moralność czy ZUS tylko o ryżowe oprogramowania, z których część z was korzysta lub korzystała o doświadczenia itp.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
I ja Ci odpowiedziałem, mimo że dorzuciłem też dwa swoje dwa grosze najpierw. Mogłeś sobie darować ten wstęp i swoje motywacje zostawić dla siebie. Nie zrobiłeś tego, więc nie spodziewaj się oklasków w miejscu gdzie ludzie inwestują dziesiątki tysięcy w sprzęt, żeby móc położyć jedzenie na stół.

Do góry Bottom