• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto na czym pracuje (?)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Kochani, więc ja chyba nie mam problemu z żadnym autem, dużo mam swojego sprzętu i nawet nie muszę chodzić na duży serwis a nieraz przychodzą do mnie.
Więc ja mam: Podstawowy XTOOL PS90-wszystkie auta, Lexia - Peugeot i Citroen, Clip- Renault,Dacia, IDS Rotunda-Ford,Mazda, VAG5053ITS- grupa Vag-a, a najczęściej używam WOW na multiplekserze CDP+.
Nawiasem zestaw laptop i CDP+ z programem do niego i dodatkowo WOW mogę odstąpić, AutoCom i Delphi niech spada na drzewo.
Z dużego serwisu mogę przynieść sobie AutobossV30, Globbal professional, Scan100 do aut Daewoo. To chyba tyle z diagnostyki.

Szumek jak sobie radzi ten Twój xtool z językiem polskim? duża różnica jest pomiędzy ps65,70,80,90?

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Mój kolega ma i tylko na tym śmiga mówi że daje rade. Czasem wpada jednak do mnie na KTSa no i na %. Tak się wspieramy w trudnych chwilach.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Opinie mam jak najbardziej pozytywne, używam i polecam ale po zakupie G-Scana coraz rzadziej sięgam po V30 i mogę sprzedać, oczywiście za dobrą (dla mnie) cenę bo wiem ile ten sprzęt jest warty.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
A ile kosztuje ten G-Scan i jak z abonamentem trzeba płacić co roku

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Lepiej ogarnia auta azjatyckie, wcześniej używałem do tego Autobossa, który też świetnie radzi sobie z Azją ale jednak G-Scan jest poziom wyżej i częściej po niego sięgam.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Cos tam czytałem że z aktualizacją coś nie tak chodzi mi o autoboss .

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Szumek jak sobie radzi ten Twój xtool z językiem polskim? duża różnica jest pomiędzy ps65,70,80,90?
wiem że różnica jest np. że nie chodzą bezprzewodowo i pewnie w kwestii oprogramowania, szybkością procesora itp. wyposażeniem w walizce...Jeżeli chodzi o polski, to wiadomo trochę łamany i jeszcze mu troszkę brakuje. Raczej da się zrozumieć o co chodzi, jak mam problem z polskim to w 5 sekund przełączam na angielski i potwierdzam sobie znaczenie błędu. Opisy kodów prawidłowe. Ogólnie fajny sprzęt za w miarę rozsądne pieniądze bo 6k to jednak forsa ale nie ma sprzętu co za tą kasę zrobią robotę, sam wiesz że dobry sprzęt to dzisiaj od 10k w górę...ma 2 lata gwarancji i aktualizacji. W aktualkach cały czas pracują z językiem polskim.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Właśnie widzę, że kwestia wyposażenia, z oprogramowaniem pokazuje niby podobne funkcje. Szybkie przelaczenie języka, to ogromna zaleta ale mimo wszystko parametry w ojczystym to podstawa. Mam możliwośc kupić ps65 za 2500 i się nad tym zastanawiam, fajna sprawa ze nie trzeba tego do laptopa podłączyć. Ja ogólnie bardzo unikam aktualizacji które są ogromnie drogie, a mi się to nie zwróci bo do mnie przyjeżdżaja zazwyczaj po innych warsztatach, nie robię zwykłego kasowania błędów żeby wziąć kilkadziesiąt zł za podłączenie :)

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Masz 500 taniej, więc możesz się zastanowić. Widzę że w tym PS65 nie ma podstawek pod eepromy i jest mniejszy tab.ale to nie problem, większość funkcji ma jak w moim. Ja kupiłem u dystrybutora na alledrogo - "Sinki" i w razie co to oni naprawiają lub wymieniają na drugi...

Punktów
0
Miasto
Jakies
Szumek mam okazje kupic XTool'a PS90 za 4k pln. Z ktorymi autami miales jakies problemy z podlaczaniem? Czy ten tester sie nadaje? Czy np. Mozna korektowac liczniki w nowych bmw 2012 itd?
To bedzie moj jedyny sprzet.

Punktów
0
Miasto
Jakies
A Zna Pan moze jakis lepszy sprzet do korekty licznika do takich aut?

A w ogole co Pan mysli o XTool PS90? Warty swojej swieczki?

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
koledzy mozecie napisac o tym XTool PS 80 CZY WARTO TYLE PLACIC I? CZY LEPIEJ JEST WZIASC XTOLL PS65 posiadam cdif3 diagun LUNCH GUTMANA I KILKA INNYCH PROGRAMOW. CZY MOZE NIE WARTO ?

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
koledzy mozecie napisac o tym XTool PS 80 CZY WARTO TYLE PLACIC I? CZY LEPIEJ JEST WZIASC XTOLL PS65 posiadam cdif3 diagun LUNCH GUTMANA I KILKA INNYCH PROGRAMOW. CZY MOZE NIE WARTO ?
Pierwsze i najwazniejsze pytanie : do czego ma słuzyc? Co chcesz nim robić, jakie systemy? Diagnostyka, klucze, liczniki, odczyt/zapis pamięci? Ty to wiesz najlepiej i nikt ci lepiej nie doradzi, bo jak wszystko to kupuj. Druga strona medalu jest taka, ze ile byś nie kupił to i tak czegoś brakuje i trzeba kupić.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
225
Miasto
Gdansk
z tym sie zgodzę ze ze zawsze czegoś brakuje sprzęt mialby być używany do liczników odczyt pinow bo nieraz sie cos na laptopie wysypie i nie ma czasu na ponowne instalki akurat i miałby być pod reka jako bardziej rezerwowy pytam bo gdzieś kiedyś ktoś to chwalił a co robi i w jakim modelu liczniki klucze ktoś cos vw ford po 2006....

Do góry Bottom