• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kto na czym pracuje (?)

Daniel7969

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Mam zamiar kupić Launch'a x-431 Diaguna, Sun Solus Pro, Lexie, MB Star i Can Clip. To na początek do prowadzenia działalności usługowej. Wszystko oryginalne. (na tyle starczyło z dotacji). Co myślicie o tym sprzecie? Może jakieś poprawki? Pieniędzy jeszcze nie wydałem, ale zamierzam właśnie te interfejsy kupić na początek. Proszę o konsultacje. Może zamienić je na coś innego...?

koziolek

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
Lubelskie,
czemu na poczatek nie zacznisz od chinczykow? po co walic cala kase w to wszystko?

Daniel7969

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
w treści wyżej źle napisałem, mam zamiar kupić Launcha x431 Diaguna i Sun Solua oryginały. Lexie, MB Stara i Can Clip ryżowe.

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
By prowadzić legalną działalność z komfortem psychicznym, trzeba mieć w warsztacie sprzęt legalny z legalnym oprogramowaniem z legalnego źródła, a szczególnie, jak się wzięło dotację.
Pozdrawiam.

Daniel7969

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Launcha x431 Diaguna i Sun Solua oryginały napewno kupie, to chyba dobry wybór??? czekam na opinie.
Zamiast ryżowych Lexie, MB Stara i Can Clip co proponujecie? A może one są zbędne bo zrobie je Launchem albo Solusem? A może jeszcze jakiś kupić? Tylko nie wiem co? Licze na pomoc.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Z uni czy z urzedu pracy ? I to jest max co daja ? Ja bym na twoim miejscu skusil się na AC w ori :) zrobisz nim dużo w większości aut :)

Daniel7969

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Kasa z UP 21 tyś to max. Słyszałem że AutoCom jest dobry, koszt około 12tys. Ale czy jest lepszy od Sun Solus Pro (11.500zł)? Pracowałem na AutoComie ryżowym, jestem zawiedziony.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Ale popisz z pogotowie samochodowe UK on ma ori to ci powie co i jak ryżowiec malo robi tego co ori :) a co do tego drugiego to nie słyszałem o nim za wiele :) a ac w ori chyba wyrwiesz za 10 tys

Bulek13

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Daniel nie rezygnuj z CAN CLIPa , nie mam wielkiego doświadczenia pracuje na LAUNCH X431 MASTER , gdy go podepnę do renówki zrobi owszem ale dyskretnie mi wyświetli, że '' podłącz CIP ''. Mój MASTER ma drukarkę ,klienci są osikani gdy mają wydruk przed i po usterce.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Na codzien potrzebny jest uniwersal a nie clip , chyba samych rene nie bedzie obrabiał :)

Bulek13

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Prawda ale my mamy warsztat a kolega DANIEL tylko w tym będzie siedział , a jak będzie wezwanie na telefon u klienta i co powie , że przyjedzie jutro .

Daniel7969

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Tyklo czy sam Launch x431 Master i Sun Solus Pro wystarczy? Czytałem na forach że niezbędne są serwisówki. Najlepiej do każdego modelu, ale skoro Solus dużo robi plus uzupełnienie w postaci Launcha to czy te serwisówki naprawde są potrzebne do małego warsztatu?

Prawda ale my mamy warsztat a kolega DANIEL tylko w tym będzie siedział , a jak będzie wezwanie na telefon u klienta i co powie , że przyjedzie jutro .
Bulek13, jakie są koszty oryginalnego Can Clip i gdzie go można nabyć

Ostatnia edycja:

Bulek13

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Warsztat + Diagnostyka czy tylko Diagnostyka bo jak te pierwsze to ogólny sprzęt a jeśli te drugie to lepiej po zęby . Miałem ostatnio Lagune ii w warsztacie i gdy bym wierzył klientowi to musiałbym biednego Launch wyzwać podpiąłem CLIPa no i wyszło szydło z worka .

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Nie rozumie twojej wypowiedzi a co z AC ori nie moze jechac do klienta ? Co ma do tego clip ? Bo wyjechałeś jak konop z filipin :)

Daniel7969

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Zachodniopomorskie
Tylko diagnostyka, na początek. Troche bawie się w diagnozowanie VCDS grupe VAG z którego jestem zadowolony i AutoCom'em ryżowym (na początku o tym nie wiedziałem) który nie jest taki zły.

Do klienta tak tylko że ten AutoC np. nie robi silnika Meganki

Do góry Bottom