• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna 1.5 Dci nie odpala na cieplym

karonek

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Pacjent to laguna III 1.5 DCI 2008r. 110 km. Problem opiszę od początku. Na poczatku obrucilo panewki na wale wal oddalem do szlifu poszly nowe panewki silnik złożony zrobione 2 tyś bez problemu wszysyko chodziło. Później auto zlapie 90 stopni zaczelo kopcić i nie odpala spadnie do 70 stopni trochę pokreci ale zapali znowu zagrzeje się do 90 zaczyna kopcic i jak zgasze to nie zapala. Wymieniona turbina, wtryski byly sprawdzone na maszynie, regeneracja pompy wymieniony czujnik cieczy i dalej to samo... Macie jakis pomysł gdzie szukać problemu?

karonek

Początkujący
Punktów
0
Podziekuje za takie glupie odzywki typu zmień auto. Stwierdził ze problemem jest brak cisnienia w cylindrach i po niedzieli ma sprawdzić. Troszkę nie chce mi się w to wierzyć bo na zimnym chodzi ladnie silnik dopiero jak się rozgrzeje to dzieja się cuda. Na szczęście jeszcze mu nie zaplacilem za naprawę dogadaliśmy się ze jak auto naprawi to będziemy rozmawiać o cenie.

Na komputerze nie ma żadnych błędów ;/

Bo moze wymieni pierscienie i dalej będzie to samo. I tego się obawiam. Dodam ze po wymianie tej pomy prawie nie kopci jak się rozgrzeje ale dalej nie zapala...

Ostatnia edycja:

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
na jaki kolor zaczyna dymić?? a jak go nie wyłączysz to pracuje dalej tylko dymi??

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Ciśnienie paliwa podczas rozruchu na ciepłym ?

karonek

Początkujący
Punktów
0
Dymi na biało i po zapachu można wnioskować ze to zapach ropy. Jak siadlem i zacząłem ruszać to zgasła a takto na postoju moze stać i nie zgasnie dopiero jak dam 1 i zaczynam ruszacc bez gazu to gaśnie. Cisnienia nie mierzył. A w jaki sposób to zrobić?

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
wartosci rzeczywiste w kompie .... i mysle że będzie jasne.... to wygląda na niskie cisnienie paliwa.... czy przy regeneracji pompy był wymieniany filtr paliwa??

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
to tylko klient opisuje historie swojego auta, przynajmniej tak mi sie wydaje a przez to że jego mechanik "nie daje rady" pyta tu jak ma problem rozwiązać...
Jedz do mechanika który nie będzie ciebie angażował do rozwiązania tego problemu.

karonek

Początkujący
Punktów
0
Widze ze co nie którzy bardzo mili na tym forum są ;) WOODOO masz rację fachura nie jestem bo jak bym był to bez problemu rozwiązał bym problem sam bez niczyjej pomocy. Ale niestety nie mam dobrej wiedzy na ten temat i liczylem na jakąś pomoc ;) Auto stoi u mechanika a ja też probuje coś pomóc bo nie mam już auta 2 miesiące wymienione już tyle częsci i dalej nie chodzi ;/ Dobrze dziekuje tym milszym i pomocnym ludziom za odpowiedź ;) Sprawdzimy ciśnienie paliwa jak nie da rady to zabiore auto od tego mechanika i poszukam lepszego. Jeden kolega pytał czy filtr wymienialem tak jeszcze przed pompą wymienialem.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
346
Miasto
Piaseczno
twój samochód nie trafił do mechanika tylko do "wymieniacza"... dwa miesiące....człowieku zabieraj go zanim gosc faktycznie pomyśli o pierscieniach...
mechanik ,z komputerem który wie do czego służy , jest ci potrzebny.

karonek

Początkujący
Punktów
0
Dziękuję jeszcze raz za pomoc jeżeli tylko problem zostanie rozwiazny opiszę cała dolegliwość.

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
Podpowiedz mechanikowi, żeby skoczył na kurs obsługi kompa :D a chłopoki dobrze godojo ! ciśnienie przed i za filterkiem, bo jak nie będzie niskiego ciśnienia to wysokiego też nie wypompuje.
Parametry i zmiana wymieniacza ;)

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Nie sądzę,by rada typu ,,pozbadz się auta,,w tym przypadku była złą radą,nie ma się z czego smiać,tak samo poradziłem kuzynowi przy pierwszej awarii Mondeo 2.0TDCi,nie posłuchał,zrobił,usunął awarię,na krótko,ładował kasę co rusz,auto poszło w końcu na złom,oczywiscie,wskrzesic mozna wszystko,dobry mechanik wybierze zawsze opcję najbardziej korzystną.no ale kolego bys o tym nie musiał przekonać się podobnie jak mój kuzyn,tego życzę.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
to tylko klient opisuje historie swojego auta, przynajmniej tak mi sie wydaje a przez to że jego mechanik "nie daje rady" pyta tu jak ma problem rozwiązać...
Jedz do mechanika który nie będzie ciebie angażował do rozwiązania tego problemu.
Jak nie bedzie angazowal go to moze byc zdziwienie przy płatności
Lepiej zapytaj na forum kogo masz tu najbliżej i tam targaj auto.
chcesz zeby ktos d.py namoczyl z forum?

Do góry Bottom