Witam wszystkich forumowiczów, mam problem z lalą jak w temacie. Od jakiegoś czasu auto przechodzi w tryb awaryjny (serwisowy), dzieje się tak co dwa-trzy tygodnie, a więc nie jest to pernamentny problem. Sytuacja ma miejsce przy osiąganiu różnych prędkości i różnych obrotach (najczęsciej w przedziale 2000 - 3500). Po podłączeniu do kompa za każdym razem pojawia się błąd: DF301 - Obwód powietrza wlotowego, wykryta nieszczelność, nieciągły. Żadnych innych błędów. Szukając przyczyn i starając się usunąć problem do tej pory:
wyczyściłem EGR, wymieniłem elektrozawór turbiny, wymieniłem czujnik ciśnienia doładowania oraz pompe vacuum. Podmieniłem na próbę z innego modelu (sprawną) przepływkę bez rezultatu. Oczywiście na wstępie sprawdziłem wszystkie przewody podciśnienia i rury od intercoolera wydają się szczelne. Sztanga od turba się normalnie podnosi, a samo turbo działa prawidłowo. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i rady
wyczyściłem EGR, wymieniłem elektrozawór turbiny, wymieniłem czujnik ciśnienia doładowania oraz pompe vacuum. Podmieniłem na próbę z innego modelu (sprawną) przepływkę bez rezultatu. Oczywiście na wstępie sprawdziłem wszystkie przewody podciśnienia i rury od intercoolera wydają się szczelne. Sztanga od turba się normalnie podnosi, a samo turbo działa prawidłowo. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i rady