• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna 2 2.0 turbo rozłącza gaz KME

filip1985

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
Witam. Mam problem z Laguną 2 2.0 turbo. Objawy są bardzo nietypowe mianowicie instalacja gazowa rozłącza się po odjęciu gazu a w szczególności przy redukcji biegami. Zawsze rozłącza się po wbiciu biegu wstecznego i puszczeniu sprzęgła. Zauważyłem również iż po puszczeniu gazu i skręceniu w lewo tęż się rozłącza. Po rozłączeniu się instalacji zawsze wybija błąd mapsensora. Mapsensor wymieniony na nowy i dalej to samo. Zdarzyło się również kilka razy iż po odpaleniu na zimnym od razu przełączał się na gaz. Instalacja to KME NEVO wtryski BARRAKUDY a reduktor muszę sprawdzić. Z góry dziękuję za pomoc.

njelectronik

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Tworkowa
Witam a czasami kolego nie jest to problem w połączeniu elektrycznym ,według mnie dzieje się to podczas ruchów silnika sprawdż połączenia ,masy

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Raz się spotkałem z czymś podobnym.Instalacja nie była lutowana tylko na skrętke i taśmą co w połączeniu z wywalonymi poduchami powodowało zrywanie kontaktu i różne cuda.
Nie była to laguna ale tutaj może jest podobnie

filip1985

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
Witam. Temat rozłączania gazu wyjaśnił się. Winę za całe zamieszanie ponosi przepustnica. Po zdjęciu pokrywy elektroniki dogięciu blaszek i wyczyszczeniu ścieżek problem znikł. Niestety u mnie prawdopodobnie uszkodzona jest już elektronika ponieważ poprawa była na około 3 dni i dodatkowo zaczął pojawiać się komunikat " fault in fuel inection"

Do góry Bottom