• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna II 1,6 16V - Adaptacja przepustnicy - wymiana z plastikowej na aluminową

Mathew89

Początkujący
Punktów
0
Witam,

Potrzebuję wykonać adaptację przepustnicy po wymianie z plastikowej na aluminiową. Z tego co się dowiedziałem Clip powinien sobie poradzić, natomiast czy ktoś z Was robił już taką operacje?

Zastanawiam się czy inwestować w Clip-a czy jechać do ASO.

Mathew89

Początkujący
Punktów
0
No właśnie w tym cały problem :)

Wcześniej nie korzystałem z tego urządzenia, szukam pomocy właśnie w temacie wykonania tego zadania w Clipie.

Wyczytałem że adaptacje robi się w korekcji wtrysku ale niewiele póki co mi to mówi.
Zastanawia mnie czy adaptacja wykonywana jest tak samo jak po wymianie plastiku na plastik czy w przypadku wymiany na aluminiową trzeba wykonać jakieś dodatkowe czynności.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Teraz rozbawiłeś mnie .... myslisz ze to windows i klikanie enter ... rob jak uważasz .

Mathew89

Początkujący
Punktów
0
No tak, masz sporo racji. Chociaż po Twoim avatarze już widać że śmieszek z Ciebie. Jeśli nie potrafisz pomóc to może lepiej w ogóle się nie odzywać?

Windowsa znam dobrze, nie pytam o jego obsługę, a na pewno nie na tym forum. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś robił coś takiego i może udzielić jakichś sensownych wskazówek a nie pierdół w stylu jak nie wiesz jedź do serwisu.

Odpowiedź w stylu "tak można to zrobić ale trzeba bdb znać oprogramowanie" będzie dla mnie satysfakcjonująca. Odnoszę wrażenie że sam nie masz o tym pojęcia a się mądrujesz :) a wcale tak nie musi być. Nie chcę podważać Twoich umiejętności ale takimi odpowiedziami NIE pomagasz.

Pozdrawiam,

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Akurat te rzeczy robię ale to inny temat , nie jest to kwestia posiadania interface ale znajomość procedury polecam jednak ASO albo kumatego elektronika.

Mathew89

Początkujący
Punktów
0
I o to mi chodziło :) jasna i rzetelna odpowiedź.

Dziękuję i pozdrawiam.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Z ta przepustnica, wymieniasz i jedziesz. Nie robi sie zadnych adaptacji, wymian softu itd.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Chyba że nie chodzi to można zobaczyć może sam się naumie .

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Ten model nie ma adaptacji.

cygan1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
lodz
witam czy moze ktorys z was robil spolszczenie ddt2000 jesli tak to prosze o pomoc

Do góry Bottom