• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna II cieżko odpala

Mateusz11647

Gaduła
Punktów
1
Witam mam taki problem w lagunie II 2.0 IDE. Auto gdy stoi przez noc i przychodzi mi go odpalić to długo kreci rozrusznikiem żeby odpalił a gdy auto jest zagrzane to pali na strzał to co to może być wycieków żadnych paliwa nie mam wszystko szczelne jest.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
a jak nie to moze zapowietrza sie gdzies, wymien filtr paliwa, moze rozrusznik zapylony i nie ma mocy na zimnym etc

Mateusz11647

Gaduła
Punktów
1
rozrusznik na pewno nie bo zawsze tak samo kreci jedynie moze gdzie ta pompa albo kolo zmiennych faz rozrządu ale nie wiem?
a elemScan5 sprawdzi się ciśnienie paliwa programem OBDwiz?

Ostatnia edycja:

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
też bym zaczął od ciśnienia na listwie,najczęściej w tych motrkach pada regulator ciśnienia,mitsu dopracowało swoje GDI niestety reno poniosło klęske z silnikiem na bezpośrednim wtrysku

sm93sm

Początkujący
Punktów
0
mój problem jest taki:
jadę ostatnio do pracy, wszystko ładnie pięknie smiga, a nagle chce ruszyć z krzyzówki i nie moge wbić żadnego biegu tzn. poruszam drązkiem zmiany begów i nie mam tak jakby w co go wbic, po prostu brak biegów, gałka zmiany biegów luźna bez jakiegos punktu zaczepienia.
proszę o pomoc
auto to laguna 2 1.9 dci 03r.

sm93sm

Początkujący
Punktów
0
tak wyskoczyła koncówka linki ze skrzyni i teraz czesto wyskakuje, mam pytanie czy to idzie jakoś zamocowac zeby nie wyskakiwało?

Paser

Nowy
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
Witam
Czy sprawa Mateusza się rozwiązała? mam niestety ten sam problem. Na zimnym silniku muszę ją kręcić okoł 5 sekund żeby załapała. jak się zagrzeje pali od strzała. niestety problem mam jeszcze jeden jak jest zagrzana to mam drgania (dość mocne) na silniku które przechodzą na całe auto. Rozrząd wymieniony, później u drugiego mechanika ustawiany jeszcze raz bo pierwszy źle ustawił (wachnięcie o jeden ząbek). auto jak na swoje 140 koni słabo się zbiera (mam odnośnik do innych samochodów jakie miałem). Filtry, świece wymienione. Jeśli jest ktoś kto się z tym uporał proszę o pomoc. mail jacamarczak@interia.pl

Do góry Bottom