• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna3 filtr powietrza

Lagmen

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lódż
Witam! -Do mojego 2.0 dci 131KM zastosowałem filtr mann C2548 i wymieniłem olej na motul x-clean 8100 5w40. Przebieg auta to 200kkm. Czy to dobry wybór?

elvis102

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
KrK
Mann to dobra firma a Motul-a cóż mega dużo podróbki na rynku jest wiec nie wiem sam :)) Wolałbym osobiście Mobil-a ESP 5W30 ale to moja sugestia :))

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Mann w Polsce jeden z najwyżej ocenianych producentów filtrów.
Motul myślę że przereklamowany i są lepsze tańsze oleje.

Pavveł

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Oryginalnie Renault stosuje filtry Purflux. To bardzo dobre filtry.

P

PogotowieSamochodoweUK

Mann jest ok, natomiast co do Motula to jestem przekonany po probach z innymi olejami ze oryginalny Motul bije reszte na glowe.
Nie wiem czy wciaz tak jest ale do niedawna Motul mial jedna jedyna rozlewnie na swiecie i wiadomo bylo ze to zawsze ten sam olej z tych samych maszyn produkcyjnych. Natomiast mobil....wlasnie sie na nim przejechalem;)

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Ostatnio wyjąłem oryginalny filtr powietrza z renault a tam napis Made in China :D
Jaki purflux się pytam ???
Mobil i castrol najbardziej podrabiany w Polsce.
Ja leję texaco i valvoline i to mogę polecić.

P

PogotowieSamochodoweUK

W polsce tak. Natomiast ja Motula biore od producenta bezposrednio, do mobila nie mam dojscia i wzielem ze sklepu w UK od opie oils, i powiem jedno...Tylko nastaly mrozy i dziad mi zakleil silnik. Tak wiec poszed do sciekow i znowu bestia hasa na Motulu Specyfic ktory nawet w -20 nie stwarzal mi problemow bedac w PL 2 lata temu na swieta.

elvis102

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
KrK
A ja miałem gluty na Motulu w Polsce przy -8 stopniach bo tu żyje i cóż wiec motula biorę niby w dobrej hurtowni a jest kiszka , jak miałem oryginała był świetny. Co do Mobil i Castrol kupuje tylko z Niemiec i są pierwsza klasa.

Pavveł

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Mam 2 Renówki w domu, wszystkie filtry Purflux, oleje Elf i Shell. Żadnych problemów w największe mrozy i ani w upały.

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Elf i shell jest ok i kilka firm, ale odradzam w Polsce mobila, castrola i motula bo
podrabiają.

Do góry Bottom