Auto.Klinika
Zweryfikowany Mechanik
- Punktów
- 951
Witajcie. Mam takie pytanie, bo gaz jest jeszcze dla mnie nie do końca jasny.
Autko to Skoda Fabia 1.4 mpi silnik AZF odcina go przy 3000 obr, autko zaczyna buczec i nie chce przyspieszać. Dzieje się to tylko na lpg, na benzynie nie ma tego problemu ani na wolnych obrotach. Dodam jeszcze, że gdy jest delikatnie otwarta przepustnica to auto jakoś idzie, większe lub pełne otwarcie przepustnicy powoduje buczenie i mula.
LANDI RENZO OMEGAS/GI GPL 3-4 CYLINDRI
REDUKTOR LANDI RENZO IG1
- Wyregulowane zawory
-Adaptacja przepustnicy
-Zmierzone ciśnienie na cylindrach (14 na wszystkich)
-Odcięte wtryski benzyny, bo myślałem że go zalewa
-Wymieniony filtr powietrza
-Filtry gazu też wymienione, w reduktorze chyba nigdy nie był wymieniany taki zabity
-Zrobiona wstępnie auto kalibracja
W programie pokazuje ciśnienie 1.36, po zwiększeniu chwilowym na 1.45 auto jechało lepiej ale nadal bez szału. Przyjechał już z wymienioną listwa wtryskowa lpg, bo wcześniej nie mogli się z tym uporać. Wydaje mi się że to wina reduktora, co o tym sądzicie?
Autko to Skoda Fabia 1.4 mpi silnik AZF odcina go przy 3000 obr, autko zaczyna buczec i nie chce przyspieszać. Dzieje się to tylko na lpg, na benzynie nie ma tego problemu ani na wolnych obrotach. Dodam jeszcze, że gdy jest delikatnie otwarta przepustnica to auto jakoś idzie, większe lub pełne otwarcie przepustnicy powoduje buczenie i mula.
LANDI RENZO OMEGAS/GI GPL 3-4 CYLINDRI
REDUKTOR LANDI RENZO IG1
- Wyregulowane zawory
-Adaptacja przepustnicy
-Zmierzone ciśnienie na cylindrach (14 na wszystkich)
-Odcięte wtryski benzyny, bo myślałem że go zalewa
-Wymieniony filtr powietrza
-Filtry gazu też wymienione, w reduktorze chyba nigdy nie był wymieniany taki zabity
-Zrobiona wstępnie auto kalibracja
W programie pokazuje ciśnienie 1.36, po zwiększeniu chwilowym na 1.45 auto jechało lepiej ale nadal bez szału. Przyjechał już z wymienioną listwa wtryskowa lpg, bo wcześniej nie mogli się z tym uporać. Wydaje mi się że to wina reduktora, co o tym sądzicie?

kolega ma instalacje Landi renzo od kilku lat nic się nie działo aż zaczął przerywać , listwa wtryskowa już do wymiany . Ok kupił listwę Aeb( jedyne co znalazł i miało działać zamiast listwy Landi - sprawdzone już na kilku instalacjach i działało ) zmiana listwy i nie działa . W sensie załączy cewki popracuje kilka sekund i rozłącza , a w sterowniku brak błędów . Oczywiście w sterowniku zmienione zostało że jest teraz listwa z Aeb a nie Landi . Bo ster ma taką funkcję .