• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lanos immobilizer

Satey

Początkujący
Punktów
0
Czesć, mój problem leży chyba po stronie immobilizera, jest dużo postów o tym elemencie, ale z żadnego nic dla mnie nie wynika. Chodzi o to że po przekręceniu kluczyka na zapłon pojawiają się ikony przy zegarach, tak jak zwykle(dioda immobilizera nie swieci się), a po przekręceniu tj. próbie włączenia silnika ikony znikają, dioda swieci się, a silnika nie da się włączyć. Przez chwilę słychać tylko jak pracuje pompa, a potem przestaje, nic więcej. Dodam, że jesli nie włoży się kluczyka do stacyjki dioda miga normalnie, tak jakby było wszystko ok. Problemem nie są styki bo czysciłem i nic nie dało, kluczyków nie nosiłem ani przy magnesie ani telefonie(nic z tych rzeczy) więc raczej nie miał prawa się rozkodować. Próbowałem z dwoma kluczykami, z oboma jest tak samo. Ten problem pojawił się tak jakby znikąd. Raz miałem tylko problem z włączeniem silnika, nie chciał zapalić, ale jak dodałem gazu dało radę, gdy chciałem kolejny raz go odpalić już się nie dało i nie da do tej pory. Dodam, że nie ma iskry silnik nawet nie próbuje zaplić, po przekręceniu kluczyka słychać tylko pyknięcie i chwile pompe.Możecie mi pomóc? :)

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
Myślę że to może nie być immo a jest iskra na świecach podczas kręcenia ???? jak nie to albo cewka albo czujnik położenia wału

Satey

Początkujący
Punktów
0
Iskra na swiecach, czyli mowisz ze swiece mogą byc zalane?

Satey

Początkujący
Punktów
0
no ale jesli to cewka to dlaczego immo swieci? wydaje mi sie ze powinien sie wylaczac

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
ale zawsze tak się robiło ???? kolego widzę że chyba troszkę masz mało pojęcia o mechanice więc będzie ciężko coś ustalić wykręć świece zapnij w kapturek dotknij gwintem do masy i niech ktoś ci zakręci czy jest iskra uwaga rękawice ubrać przy trzymaniu świecy bo może kopnąć :p i daj znać czy jest iskra

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
a jest iskra czy nie ??? bez tego podstawowego badania ciężko coś podpowiedzieć jedź na kompa albo fachowca do siebie

jaki silnik ??? który rok ???

Ostatnia edycja:

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
i daj jeszcze numer sterownika ale jeżeli to immo to albo emulator albo usunąć immo z sterownika ale to chyba będziesz musiał dobrego elektronika odwiedzić

jak dasz znać jaki sterownik to ci powiem czy usunąć czy emulator :p

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Przede wszystkim zobaczyć po kręceniu silnikiem jak wyglądają świece czy są mokre

Do góry Bottom