Czesć, mój problem leży chyba po stronie immobilizera, jest dużo postów o tym elemencie, ale z żadnego nic dla mnie nie wynika. Chodzi o to że po przekręceniu kluczyka na zapłon pojawiają się ikony przy zegarach, tak jak zwykle(dioda immobilizera nie swieci się), a po przekręceniu tj. próbie włączenia silnika ikony znikają, dioda swieci się, a silnika nie da się włączyć. Przez chwilę słychać tylko jak pracuje pompa, a potem przestaje, nic więcej. Dodam, że jesli nie włoży się kluczyka do stacyjki dioda miga normalnie, tak jakby było wszystko ok. Problemem nie są styki bo czysciłem i nic nie dało, kluczyków nie nosiłem ani przy magnesie ani telefonie(nic z tych rzeczy) więc raczej nie miał prawa się rozkodować. Próbowałem z dwoma kluczykami, z oboma jest tak samo. Ten problem pojawił się tak jakby znikąd. Raz miałem tylko problem z włączeniem silnika, nie chciał zapalić, ale jak dodałem gazu dało radę, gdy chciałem kolejny raz go odpalić już się nie dało i nie da do tej pory. Dodam, że nie ma iskry silnik nawet nie próbuje zaplić, po przekręceniu kluczyka słychać tylko pyknięcie i chwile pompe.Możecie mi pomóc? 

i daj znać czy jest iskra