• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

launch x431 włączenie pakietu AMG w Mercedes W164

elmer83

SuperMechanior
Punktów
5
Witam
Kupiłem launch x431 i mam pytanie do bardziej doświadczonych mistrzów. Czy można włączyć pakietu AMG w Mercedes W164.
Główne pytanie, to czy można zrobić kodowanie skrzyni by można było włączyć manualną skrzynię biegów?. Dziękuję za wszelkie pomocne wskazówki.
Pozdrawiam

Salem808

Początkujący
Punktów
0
www.cnautotool.com
Niestety, nie jestem w stanie udzielić Ci konkretnych informacji na temat używania konkretnego urządzenia diagnostycznego, takiego jak Launch X431, w połączeniu z Mercedesem W164. Jednakże, jeśli chodzi o włączanie pakietu AMG w Mercedesie W164, warto skonsultować się z mechanikiem lub specjalistą ds. diagnostyki samochodowej. Mogą oni mieć wiedzę na temat możliwości takiego kodowania skrzyni biegów i czy jest to możliwe w tym konkretnym modelu. Pamiętaj, że zmiany w kodowaniu skrzyni biegów mogą mieć wpływ na funkcje i bezpieczeństwo samochodu, dlatego zawsze warto skonsultować się z profesjonalistą przed podjęciem takiej decyzji.

elmer83

SuperMechanior
Punktów
5
Niestety, nie jestem w stanie udzielić Ci konkretnych informacji na temat używania konkretnego urządzenia diagnostycznego, takiego jak Launch X431, w połączeniu z Mercedesem W164. Jednakże, jeśli chodzi o włączanie pakietu AMG w Mercedesie W164, warto skonsultować się z mechanikiem lub specjalistą ds. diagnostyki samochodowej. Mogą oni mieć wiedzę na temat możliwości takiego kodowania skrzyni biegów i czy jest to możliwe w tym konkretnym modelu. Pamiętaj, że zmiany w kodowaniu skrzyni biegów mogą mieć wpływ na funkcje i bezpieczeństwo samochodu, dlatego zawsze warto skonsultować się z profesjonalistą przed podjęciem takiej decyzji.

Dzięki za wyczerpująca odpowiedź.
Niestety nie da się tego zrobić .
Ogólenie launch x431 nie radzi sobie z Mercedesem. Nawet nie ma podglądu wszystkich czujników temperatury. Ogólnie droga zabawka i nic więcej .

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl

Ogólenie launch x431 nie radzi sobie z Mercedesem.
Chyba sobie żartujesz. Używam "starki" i Launch i nie pamietam kiedy sobie nie poradził. Powiedz o który czujnik temp chodzi i jaka wersja x431? Może masz jakiś mod wgrany w ECU. Owszem w SD mam wszystko co posiada dany pojazd , ale pokrycie w x431 jest 1:1
Jak juz to nie wszystkie adaptacje idą jak należy.
Czy można włączyć pakietu AMG w Mercedes W164.
Takie rzeczy tylko Vediamo albo DTS Monaco jak masz wgrane wszystkie .cbf i skonfigurowaną głowicę do pracy .

elmer83

SuperMechanior
Punktów
5
Chyba sobie żartujesz. Używam "starki" i Launch i nie pamietam kiedy sobie nie poradził. Powiedz o który czujnik temp chodzi i jaka wersja x431? Może masz jakiś mod wgrany w ECU. Owszem w SD mam wszystko co posiada dany pojazd , ale pokrycie w x431 jest 1:1
Jak juz to nie wszystkie adaptacje idą jak należy.

Takie rzeczy tylko Vediamo albo DTS Monaco jak masz wgrane wszystkie .cbf i skonfigurowaną głowicę do pracy .
Nie mogę znaleźć czujnika temperatury doładowania w silniku OM642.
Mam Launch X-431 PROS MINI. Ściągnął najnowszą wersję softu, również głowicy. Tak samo jak nie wyświetla on korekt wtrysku. Niby są ale są na 0 w co wątpię. Test kompresji również kończy się i nie ma żadnych danych , poprostu że test się zakończył.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
A Ty myślałeś, że ten test to Ci pokaże kompresję na wszystkich cylindrach, czy co?

elmer83

SuperMechanior
Punktów
5
A Ty myślałeś, że ten test to Ci pokaże kompresję na wszystkich cylindrach, czy co?
Znajomy ma innego kompa i po teście pokazuje mu prędkości obrotowe na każdy cylinder i można sprawdzić różnice. Im większy spręż tym wał bardziej zwalnia

elmer83

SuperMechanior
Punktów
5
Mam czujnik temperatury którego nie mogę znaleźć w Launch Czujnik temperatury przed przepustnicą. Po odpięciu wyświetla błąd czujnika ale w żadnej grupie parametrów go nie wyświetla.

Ostatnia edycja:

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Najtańsza chyba wersja launch i ty mówisz, że to droga zabawka?
Z tego co kojarzę to właśnie tańsze wersję są okrojone w postacji braku apatscji kalibracji, więc być może test kompresji jest ale w droższej/wyższej wersji launch

elmer83

SuperMechanior
Punktów
5
Jasne. Kupiłem sobie do prywatnego użycia. Podróba Delphi był mi bardziej użyteczny

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
To sprzedaj i kup chińskiego Delphi, kto Ci broni? Możesz też kupić starkę, albo kts.

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Weź starke ;) i się nie zawiedziesz - i parę groszy wpadnie do kieszeni - nie trzeba będzie jeździć po "naciagaczach" i im płacić za diagnoże na SD
A propo ASO podniosło ceny za usługi za h/roboczo ,gelandewagen i s-ki to jakiś kosmos.
Automatyczne połączenie postów:

Tak samo jak nie wyświetla on korekt wtrysku.
Tutaj się musze zgodzić , robie korekty tylko SD bo mam ładne wydruki , z kompresja itp to wiesz w starce masz krok po kroku kiedy zapłon jaka temp oleju / chłodncy itp kiedy start - a w launch dodali całe API bez pewnych wytczek i tak wyszło- jakbyć sie wstzrelił w interwał czasowy to byś miał.

Ostatnia edycja:

elmer83

SuperMechanior
Punktów
5
Weź starke ;) i się nie zawiedziesz - i parę groszy wpadnie do kieszeni - nie trzeba będzie jeździć po "naciagaczach" i im płacić za diagnoże na SD
A propo ASO podniosło ceny za usługi za h/roboczo ,gelandewagen i s-ki to jakiś kosmos.
Automatyczne połączenie postów:

Tutaj się musze zgodzić , robie korekty tylko SD bo mam ładne wydruki , z kompresja itp to wiesz w starce masz krok po kroku kiedy zapłon jaka temp oleju / chłodncy itp kiedy start - a w launch dodali całe API bez pewnych wytczek i tak wyszło- jakbyć sie wstzrelił w interwał czasowy to byś miał.
No właśnie żałuję że nie dołożyłem do starka. Ale 6k zł trochę mnie przeraziło, a czytałem że niby Launch to jest nawet szybszy i lepszy.
Tak jak pisałem chciałem coś do użytku domowego. Ale bez przesady, brak czujników temperatury to jakaś porażka.
Dzięki panowie za pomoc.

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Ale za to x431 klepniesz i SCN coding oraz programing szybko i bezboleśnie;)

Załączniki

• 20221207_145132.jpg
    20221207_145132.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 42
  • 20221207_141918.jpg
    20221207_141918.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 42
  • 20221207_142019.jpg
    20221207_142019.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 42

elmer83

SuperMechanior
Punktów
5
Panowie. Nie chce zakładać nowego wątku.
Kupiłem E300 z 2013 roku. Mam problem z lampami ILS . Świecą bardzo nisko. Czy ktoś może pomóc ze schematem elektrycznym bo nie widzi sygnału z czujnika na wachaczu chodź ten sprawdziłem i podaje sygnał 2,7v.

Do góry Bottom