• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lunch X431 czy warto w 2021 roku jeszcze kupować.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
afrikanerhart- Pro3s+ v2.0 to jest V+ v4.0 tylko z innym tabletem oraz tylko 1 rok aktualizacji - numery seryjne nie kłamią . A opis możesz sobie wsadzić tam gdzie światło nie dochodzi bo jest z kopiowany z pro3s+ v1.0 który powiedzmy był globalny i miał 31 funkcji specjalnych , a v2.0 ma tylko 15 .

Thinkcar , Matco itd to firmy pakowacze które biorą sprzęt od launch i branduja go swoim logo i modelem . Jak wygląda wsparcie nie mam pojęcia .

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
A to że lancze są takie tanie głownie na alliexpress (x431 V , x431 V+ , X431 Pad V , x431 Pad III ) to wynik wyprzedaży - pozbywania się starych wersji sprzętu . Jest na nie przecena nawet 37% .

Ostatnia edycja:

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Tych odmian Luncha jest tyle, że chyba nikt nie rozumie czym one się różnią.
Od strony marketingowej i czytelnego wyjaśnienia różnic między modelami Lunch to katastrofa marketingowa.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Zgadzam się dla tego podstawa to pierwsze 5 cyfr numeru seryjnego .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Oznaczają rodzaj głowicy jak jest przypisana oraz wersja oprogramowanie , np.: 98934 oznacza głowice SmartLink z oprogramowaniem na ten moment 7.03.005 czyli launch x431 pro 5 smartlink .

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Launch x431 euro 5 pro lite - cena katalogowa 10 950 zl cena w hurtowni 9500 zl a jak zdasz starego to jeszcze minus kolejne 2500 zl . Na aliexpresss sztuk zero .
Automatyczne połączenie postów:

afrikanerhart - do 1 lipca przesyłki do wartości dokładnie 22 euro były zwolnione z vat . Zakupy z Aliexpress zdrożeją od lipca przez VAT? Wyjaśniamy co się zmieni - YouTube

No i kolego okazało się, że bajki opowiadałeś.
Ali automatycznie dolicza vat do każdego towaru.
Nawet jak fizycznie jest w magazynie w UE.

Ci którzy uwierzyli w Twoje bajki będą na kupnie Lunch-a grubo ponad 1000zł w plecy.
(Sprawdziłem to dzisiaj na Ali. )

Powiedz po co takie bajki opowiadałeś ?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Ostatnia edycja:

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Ja nigdy nie zapłaciłem vatu za swoje skanery i inne zabawki ( do tej pory).
Teraz nie ma opcji żeby vat ominąć na Ali.
Jeżeli sprzedawce nie wezmą przynajmniej połowy vat-u na siebie to Ali przejdzie do historii.
Bardziej opłaca kupić się cokolwiek na Allegro.

Jakie znaczenie ma czy Ukraina czy Chiny. Towar wchodzi na obszar UE i vat będzie doliczony.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Ale dalej da się kupić tylko trzeba pokombinować . Podejżewam że jest jakiś błąd spowodowany wprowadzanymi zmianami , a wszyscy srają pod siebie . Podejrzewam że za kilka tygodni ogarną to .
Ja planuje właśnie z ukrainny przywieść bo jest tam sprzedawana wersja na europe a jest 38% taniej .

Załączniki

• IMG_1461.JPG
    IMG_1461.JPG
    858,6 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Pudło z lanczem to nie mały skaner diagnostyczny by ominął cło i vat nawet przed 1 lipca 2021 .
Launch x431 V + ver 4.0 - na aliexpres 4400 zł na alegrogo 4700 zł . Różnica w cenie marginalna .

Ostatnia edycja:

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Nie ma znaczenia czy skaner za 10 000zł czy kabelek za 10zł.
Na moim koncie na Ali przy zakupie czegokolwiek zawsze vat jest doliczany od 1.07.2021.

Ta pier.....dolona UE wszystkich nas wykończy.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Jak wybierzesz dostawę z poza uni to nie dopisze ci vat'u , ale jest wysokie ryzyko że paczka zostanie oclona .

Dale

Gaduła
Punktów
11
Nic w tym, co napisałeś nie ma sensu i nie jest prawdą.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Jak wybierzesz dostawę z poza uni to nie dopisze ci vat'u , ale jest wysokie ryzyko że paczka zostanie oclona .

Przestań się kompromitować.
Masz tu przykład ile wynosi vat za Luncha. Vat jest od razu pobierany przy zakupie. Jak chcesz tego uniknąć ???
W dodatku dostawa jest nie z Chin tylko z Czech a i tak vat trzeba zapłacić.

Nie wiem co w wolnych chwilach jarach ale lepiej zmień dostawcę.

Zrzut ekranu (18).png

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
To zobacz mojego screen'a gdzie zaznaczyłem wysyłkę z uk i nie naliczyło i nie ma pozycji vat !!! Tak samo ja zaznaczysz wysyłkę z chin .
Jeśli zaznaczysz który kolwiek z magazynów europejskich to masz racje dolicza vat .

Dale

Gaduła
Punktów
11
Z twojego screena wynika, że będzie trzeba zapłacić VAT dodatkowo powiększony o opłatę manipulacyjną DHL.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
W przypadku kuriera dhl tak . W przypadku wysłania tego zwykłą paczką jest szansa ze na 96% nie zostanie oclona - tyle procent paczek omija urząd celny . Chyli wracamy do dawnych czasów gdy nie było magazynów w Europie .
Dla mnie i tak nie ma to znaczenia bo ja chce mieć sprzęt z gwarancja dłuższą niż 14 dni oraz taki model lanunch'a który chce kupić nie ma na aliexpress (Launch x431 Pro 5 wraz z Launch X-PROG 3) . Dwa przywiezie mi go kolega od dystrybutora na Ukrainie wiec wyjdzie mnie prawie 40% taniej jak bym miał go kupić u polskiego dystrybutora .

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Dla tych co twierdzą , ze launch'e na aliexpress to wersje global a nie na rynek chiński . Dostałem odpowiedz od głównej siedziby Launcha . "Launch X-431 PRO 3S + is the domestic version of our company in China, which does not support downloading and upgrading vehicle software from overseas software."

Do góry Bottom