• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Lupo 3L brak wspomagania

swirek30

Bywalec
Punktów
1
Witam ja jestem właśćcicelem tego tego lupka o którym mowa .Wyglądało to tak że wspomaganie nie działało wywaliło błąd czujnknika skrętu kory dało sie skasować i błąd przekaźnika wspomagania czytałem na forum że to przekaźniki padają dałem je wymienić na nowe ale sprawdził je elektryk i były ok ale i tak wymieniłem na nowe 35 zł ale dalej nie działa i wywala błąd przekaźników a esp się zaświeciło dopiero po demontażu deski rozdzielczej nie wiem czemu .Fachowiec z Tucholi od lupo powiedział mi to ogarnie za 800 zł że to te przekaźniki niby ale nie jestem pewny że to .a sterownik powiedział że 2000 kosztuje .Nie mam tyle kasy żeby w ciemno wyłożyć może ktoś już przerabiał ten problem z lupo .

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Widzę Marku że nie tylko się z tym uporałeś, to samo robię

swirek30

Bywalec
Punktów
1
Marku skąd jesteś może tobie dam do sprawdzenia to lupo

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Oki wiem ale ty jesteś bliżej. Dobrej nocy

Hubaldo

Nowy
Punktów
0
Witam! Podłącze się pod temat. Posiadam takie samo Lupo jak kolega powyżej. Również mam problemy ze wspomaganiem . Ogólnie nie działa ale raz na jakiś czas , nie wiem od czego to zależy , jest tak , że działa normalnie ale na krótką mete. Chciałbym się dowiedzieć który to jest bezpiecznik od wspomagania ? Ten za listwą bezpieczników czy gdzieś na silniku? Czy jednak szukać gdzieś indziej przyczyny ? pozdrawiam!

guard10

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Miasto
Malta
Ale wscibski Marku a na awatat nie warto popatrzeć i ty też nie podales z kad jesteś

swirek30

Bywalec
Punktów
1
Hubaldo problem rozwiązany jak chcesz to napisz do mnie gdzie mieszkasz ewentualnie podjade pomogę

phantom7

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łańcut
Witam,

Potrzebuję pomocy - mam podobny problem ze wspomaganiem w moim Lupo 3L.
Po przekręceniu stacyjki zapala się kontrolka wspomagania. Po uruchomieniu silnika na sekundę kontrolka gaśnie ale potem znów się zapala i już cały czas świeci.
Oczywiście wspomaganie nie działa.
Mieszkam w Łańcucie (podkarpackie) ale podjadę do Kolegi który zgłosi chęć i możliwość pomocy!

Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam!

Do góry Bottom