• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Marsz niepodleglosci.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Np w mojej okolicy jest problem z ukraincami. Bo firmy masowo zwalniaja polakow i zatrudniaja ich.
To jak ściskałeś grabę temu czy innemu to nie mogłeś mu powiedzieć żeby tych ukraińców nie ściągał do nas ?:D

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
ukraińcy całkiem niezła wódkę mają sergiej w podziękowaniu mi przywiózł mimo zpłąty że urchuomiłem mu golfa III aby na te jego śwęta do żony zjechał

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Jak polaczek w anglii siedzi i zabiera pracę anglikom to dobrze ale jak ukrainiec do polski przyjedzie to źle.
Nic dziwnego ,że sprowadzają ukraińców do pracy jak polaczki gardzą pracą. Leniwce sobie kalkulują,że rzucając robotę dostaną 500+ również na pierwsze i wyższe świadczenia w CPR. Znam rodziny wyciągające więcej zasiłków niż ja mam pensji a dziecku nawet z tych pińcet plus nie zafundują wycieczki szkolnej raz w roku.
PIS jest jak Robin Hood - zabrał bogatym ( czyl tym co pracują ) i dał biednym ( nierobom rzucającym pracę żeby mieć wyższe zasiłki i 500+ na pierwsze dziecko )
Rozdają kasę leniwcom siedzącym w domu podczas gdy policjanci mają mniejsze pensje niż pracownicy biedronki. Zawód ,który powinien być dobrze opłacany aby chcieli tam pracować kompetentni ludzie i nie byli łasi na łapówki.
Nie rozumiem jak naród tak zniszczony przez faszystów może dzisiaj sam mieć tak wielu faszystów. Tak kochają swoją ojczyznę ,że nie potrafią się zastosować do prawa w niej panującego jak zakaz używania środków pirotechnicznych na marszu?
PO i PIS oba to zło ale ci pierwszy nie byli tacy perfidni w tym co robią.
Niestety dobrej alternatywy nie widać.
Korwin to szowinista i po kobietach jedzie masakrycznie jak by nie wiedział ,że połowa wyborców jest tej płci.

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
zgardzam sie z Twoim postem ale Korwin jaby nie było nigdy bezposędnio żadnej kobiety nie obraźił:) i nie uważam go za szowniste

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Policjanci dostali po 650 podwyzki i jeszcze 500 maja dostac. Emerytury po 25 latach. 45 letni emeryt bierze 4 tys i pierdzieli wszystkich

Powinienem byc skrzywdzony bo mi tez PiS zabiera co miesiac

Pielęgniarki dostaly po 1000 do grupy i jeszcze walcza o jakies 500. Byle pielęgniarka 3200 bierze.

Lekarze maja duzury24 godzinne placone 100zl za godzine. Lekarz bez dwojki wyciaga ponad 10 kola miesiecznie.

Zakladajcie zrzeszenia i zwiazki i strajkujcie a nie sobie nawzajem tylko tylki obrabiacie

Ostatnia edycja:

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
ide na pałe chyba albo obojętnie jaką państwówkę tam bedzie cudownie
w końcu mechnika to psaja założe jtuba i będę po służbie narzekał

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
nawet studia skończyłem ale jeszcze sie nie obroiłem ale mam swietlana przyszłosć ja chce do prezesa
i tak mam przewalone bo nieposzlakowanej opoinii nie dostanę aż ja głupi byłem skończe w kanale

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Nie tylko ty po studiach. Takie zycie. Jak byles karany za przestepstwo umyslne z KK to nie wezma. A opinia to teraz juz maly problem.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Kiepsko liczysz te pieniądze.
Zwykły krawężnik ma około 2000zł netto. Po 25 latach dostaje więc 40 procent z tego czyli superaśna emerytura około 1000zł jak doliczy się trzynastkę i kilka premi a podwyżki nie mieli od 2006r chyba

Pielęgniarki są na kontraktach czyli 60% podatki i nawet urlopu nie mogą brać. Tak samo lekarze. Lekarz jak chce urlopik to buli 200-300zł za godzinę jakiemuś zastępcy.

Aby zostać lekarzem trzeba 7 lat harować na studiach nie mając życia towarzyskiego , potem zrobić staż i dopiero rezydenturę ( rezydent od tego roku dopiero dostał podwyżkę i ma 2700zł ( razem z dyżurami przez które pracuje nie 50-60 tygodniowo tylko 100h) - wielka jak za taką odpowiedzialność gdzie jedna zła decyzja może spowodować zakaz wykonywania zawodu albo więzienie )

Skoro tak pięknie jest w policji i w szpitalach pracować to dlaczego nie ma chętnych ?

A może w innych mundurówkach jest super ?
Straży pożarnej też brakuje chętnych bo kto by chciał za 2500zł jeździć co chwile wyważać drzwi do mieszkań gdzie sąsiada nie widziano 2 tygodnie a on się rozkłada w wannie albo do wypadków zbierać kończyny.

Służba więzienna ? Tam mało który klawisz mający styczność z więźniami wytrzymuje psychicznie. Albo odchodzą albo na terapii kończą. ( również mają wakaty )

Ach no i jeszcze lenie nauczyciele mający 5-6tyś pensji. A w rzeczywistości nauczyciel z najwyższym stopniem awansu i wychowawstwem na którym musi jeździć na wycieczki gdzie pracuje 24h ma mnóstwo papierologii i żadnego dnia w pracy nie może być pewny o któtrej skończy bo zastępstwa są przydzielane z dnia na dzień a nie jak w zakładach pracy gdzie grafik musi być na tydzień do przodu ma 2700zł w moim mieście plus nadgodziny i premię uznaniową którą dyrektorka daje koleżankom swym. Również poza polonistami i WFistami brakuje chętnych do roboty. Matematycy, przedmioty zawodowe . Młodzi nie chcą iść na nauczyciela bo staż trwa dwa lata a każdy dyrektor daje nauczycielowi po studiach umowę jedynie na rok zamykając mu możliwość awansu ( a nie można łączyć stażu rok+ rok trzeba mieć umowę od razu na 2 lata)
Tak wiem wakacje mają. Urlop w sezonie gdzie wycieczki zagraniczne są najdroższe , gdzie największe kolejki na gubałówkę i ANI JEDNEGO DNIA WOLNEGO CZY URLOPU NA ŻĄDANIE.

Górnicy ? Nigdy nie chciał bym mieć ich pracy ale niewiele wiem o ich sytuacji więc się nie wypowiem

Zawsze dobrze tam gdzie nas nie ma.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Robie uslugi szpitalowi i znam finanse. A policja wystrajkowala podwyzki. Mój sasiad byl dzielnicowym i bierze 4200zl emerytury

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Policjanci dostali po 650 podwyzki i jeszcze 500 maja dostac. Emerytury po 25 latach. 45 letni emeryt bierze 4 tys i pierdzieli wszystkich

Powinienem byc skrzywdzony bo mi tez PiS zabiera co miesiac

Pielęgniarki dostaly po 1000 do grupy i jeszcze walcza o jakies 500. Byle pielęgniarka 3200 bierze.

Lekarze maja duzury24 godzinne placone 100zl za godzine. Lekarz bez dwojki wyciaga ponad 10 kola miesiecznie.

Zakladajcie zrzeszenia i zwiazki i strajkujcie a nie sobie nawzajem tylko tylki obrabiacie

Akurat od policjantów i pielęgniarek to Ty się odwal.

Nie chciałbyś robić tego co robią pielęgniarki i do tego zarabiać mniej niż na kasie w markecie.

Co do policji, tak różowo tam jest to czemu jeszcze Cię tam nie ma? Ciekawe ile byś wytrzymał oglądania wypadków i głów leżących 20m od ciała. Jestem bardzo ciekaw.
Źle, że idą na emerytury? No nie wiem czy bym chciał, aby policja składała się z 60-cio letnich dziadków w prewencji.

Do policji obecnie idą debile co się gdzie indziej nie nadają (wiem to od środka z opowiadań samych policjantów, którzy już właśnie idą na emerytury, bo nie da się pracować z tym towarzystwem). Taki debil coś spieprzy i teraz jedynie dostanie OPR zamiast być wydalonym że służby, bo nie ma ludzi.

Nikt normalny do policji nie chce iść, bo zarabia się tam mniej niż na magazynie czy na budowie. A co masz po 20 latach służby? Co potrafisz robić, jakie masz umiejętności przydatne na rynku pracy? Co ma robić taki policjant po 25 latach służby? Do ochrony iść pracować?

Znam nie jednego policjanta co przeszedł na emeryturę i nigdzie go nie chcieli. Zawód ma wyuczony, ale co z tego że on był elektrykiem 20 lat temu? Już nic nie potrafi, nie mówiąc o tym jak technika poszła do przodu. I taki policjant musi zaczynać od zera, z poziomu "przynieś podaj pozamiataj".

Więc bardzo dobrze, że dostaną podwyżki, może to zachęci młodych i zdolnych do służby, a nie tylko takich, co ledwo pisać potrafią, ale się ich bierze, bo nie ma kim robić.

Znajomy opowiadał właśnie, że 10 lat temu 90% tych co dzisiaj jest przyjmowanych do służby, to dostaloby kopa w tyłek na pierwszym etapie, ale teraz się ich bierze z pocałowaniem ręki.

Do góry Bottom