• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Marsz niepodleglosci.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Patrioci a kto 11 wywiesil flage przed domem?
ja juz mowie ze nie bo nawet flagi nie mam...taki ze mnie narodowiec..ale przed warsztatem na plocie to banerow nie zspomnial wywiesic.tak jak tomi powiedzial najwazniejsxa jest prywatka a reszta mnie nie obchodzi.

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
wiecie dlaczego w krajach troszkę rozwiniętych nie ma wojen prawie? bo ludzie coś mają i nie chcą tego stracić.
Kiedyś tak myśleli skandynawowie , przede wszystkim dunczyka i szweda , to było w latach 2000-2007 , wpuścili mnustwo , turków ,syrian , oraz somali i innych z afryki , po 15latach doprowadziło to do tego że na chwile obecną szweda się boi wyjść po 22iej w stokholm-ie , bo grasują bandy nieletnich na ulicach i stacjach kolejowych ,nic nie zrobią bo nieletni. Obecnie po wyborach drugą siłą polityczną jest partia , która chciała zrobić ukrócić przyjmowanie ,ale nikt z pozostałej części rządu nie chce im w tym pomóc, powiem lepiej , chcieli się pozbyć chołoty ,kryminałów z najcięższymi wyrokami za zabójstwa z okrucieństwem ,a plan był taki żeby ich odsyłać do ich kraju pochodzenia i co ? Nie mogą dla tego że to łamanie praw człowieka i gdyby ich odesłano to z wielu powodów zostali by ONI pozbawieni życia . Pamiętajcie o tym że duża większość z nich to tak zwani uchodzcy polityczni . Już w latach wymieniony kiedy byłem w dk i jadąc po okolicach Kopenhagi , Ishoj , greve , hunde itd. moje zdziwienie że jest tam 95% ludzi ubranych w szaty , zapytałem Duńczyka co tu się dziej , odpowiedz była jedna , to nie jest już ishoj ,to już jest ishojstan , grevestan , hundiestan . Nie musicie wierzyć w to , co napisałem ,ale uwierzcie w jedno wymienione kraje też tak myślały dawno temu ,a teraz w większości z nich tego żałują ,a dla nich już jest za póżno .Panowie jakaś Refleksja . Teraz się hejt wyleje :D

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
i widzisz diagu teraz dlaczego Bundeswehra się wzmacnia , bo jak to pierdyknie , to jakoś będą musieli ten problem rozwiązać .

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Można się i zbroić choć w tych czasach dobre jest i to że jeden guzik 10 sekund i nie ma nas na mapie ,bez męczarni którą przeżyli nasi dziadkowie i pradziadkowie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Można się i zbroić choć w tych czasach dobre jest i to że jeden guzik 10 sekund i nie ma nas na mapie ,bez męczarni którą przeżyli nasi dziadkowie i pradziadkowie.
Nikt komarku nie będzie niszczył bezsensu tak dobrego terenu jakim jest Polska...wystarczy go wykupić, bo polak sprzeda wszystko...
Jak powiedział swego czasu kanclerz Niemiec Otto von Bismarck : ,,dajcie polakom rządzić, a sami się wykończą,, - przykładem może być chociażby przemysł motoryzacyjny- jak za komuny mieliśmy ,,bat,, nad głową, to produkowaliśmy i auta i ciągniki i motocykle i wiele innych urządzeń- może nie były one doskonałe, ale były, a teraz co ?
Przecież jesteśmy wolnym krajem ? To co się stało ?
Po wojnie kraj rozbroili i jesteśmy bezbronni jak niemowlaki. Za chodzenie po własnym polu z wykrywaczem grozi do 8 lat więzienia. Tak niedawno zmienili przepisy. Więc zbroić się możemy najwyżej w kamienie. No chyba że wprowadza przepisy zakazujące posiadanie kamienia.
Kto rozbroił ? Eskimosi ? Kosmici ?
Nie ! Sami sobie to zrobiliśmy...:banghead:
..armia i inne służby muszą być sinlne,dobrze zorganizowane ,a po drugie nie wpuszczać wątpliwych nacji
I co chciałbyś powtórki z 1939 roku ??? Chciałbyś aby Polacy gineli ? Chciałbyś aby to w Polsce było pole bitwy i w konsekwencji zniszczony kraj ? Jaki z ciebie patriota...?:facepalm:
Nic cię historia nie nauczyła...:banghead:

Co do nie wpuszczania obcych nacji to jestem jak najbardziej za !

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Bo toomii naród jest głupi, bo sobie wybiera takich przedstawicieli... Wystarczy dać ludziom łapówkę a sprzedadzą wszystko... Zrobić jeszcze taki wentyl bezpieczeństwa w postaci np. takich marszy niepodległości, gdzie głupi naród może się sztucznie dowartościować i wydrzeć gębę, a potem wrócić do domu i być dalej niewolnikiem we własnym kraju...
Żeby nie było, że robię jakąś auto reklamę, ale podczas minionych wyborów do sejmu tylko Konfederacja (nie ze wszystkim się zgadzam z nimi) miała sensowny program gospodarczy, to dostała tylko 11%, natomiast wszystkie inne populistyczne partie znacznie wyższy procent... to świadczy tylko o głupocie tego narodu...

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
I co chciałbyś powtórki z 1939 roku ??? Chciałbyś aby Polacy gineli ? Chciałbyś aby to w Polsce było pole bitwy i w konsekwencji zniszczony kraj ? Jaki z ciebie patriota...?:facepalm:
....oczywistym jest że nikt ROZSĄDNY nie chciałby powtórki ,,,ale też oczywistym jest że armia jest potrzebna Dużo wniosków wyciągnąłem z historii.Niekiedy należy patrzeć na nią z zupełnie innej perspektywy .....(w skrócie -aby się nie rozpisywać ) ...kraje ,rządy ,partie ,armie ,ludzie ..mogą się wysilać ,napinać (w swoim jakże małostkowym mniemaniu )...a Opatrzność zrobi z tymi wszystkimi pseudowysiłkami co zechce . Dowody z historii --przekonali się o tym Szwedzi pod Częstochową ,,Turcy pod Wiedniem ,,,,,bolszewicy w 1920 nad Wisłą ...a także m.in. członkowie PZPR gdzie w 1989 roku (o ironio ) --zaśpiewali na pożegnanie ..."bój to jest nasz ostatni ".Woodoo ! --patrz bardziej szeroko na historię nie tylko przez pryzmat umysłu użyj też ducha --a zapewne zobaczysz o wiele więcej i inaczej :) !

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A na hooj nam armia... historia dobitnie pokazała, że na nic nam armia...
Rok 1939- mamy armię i co z tego jak jesteśmy skłóceni zarówno z zachodem (Niemcy) jak i ze wschodem (Rosja)- konsekwencje znamy- miliony zabitych niewinnych ludzi...
Jak ktoś trochę ma ochotę poznać historię głębiej to polecam poczytać choćby książkę A. Hitlera ,,Mein Kampf,,- gdzie Hitler jasno daje do zrozumienia, że uważa Polaków za sojuszników, a w szczególności J. Piłsudskiego za męża stanu- niestety Piłsudski umiera, a do władzy dorywają się tacy idioci jak Beck - którzy zamiast dogadać się z Niemcami przeciwko Rosji, to potrafili tylko się kłócić i obrażać wszystkich do okoła, drażniąc dwa lwy -Niemcy- Rosję... w konsekwencji te dwa lwy się dogadały między sobą i wyszło dla nas jak wyszło... rząd spierd...ił na zachód, a szaraki ginęli...ale za to jak pięknie i uduchowieni... a mogli żyć mieć rodziny i budować dobrobyt polski, a tak wąchają kwiatki od dołu...

Porównajmy teraz historię takiej Szwajcarii- nikt jej nie tykał- dlaczego ?- bo oni mieli w dupie, armie- natomiast mieli pieniądze...:D
Dlaczego nie wykorzystujemy naszej pozycji geograficznej jaką jest środek europy do tego żeby być potęgą gospodarczą i żeby z tego powodu żyło nam się lepiej- tylko wszędzie szukamy sobie na siłę wrogów- co najśmieszniejsze fikamy do znacznie silniejszych od nas ...:eek:

Ostatnia edycja:

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Rodacy , abstrahując od opcji politycznych ! Wszystko o czym napisaliście jest oczywiście faktem,ale na to wszystko składa się wiele czynników.W każdym narodzie sa qur..y i złodzieje, czytaj ..sprzedadzą za kasę . Wiem dobrze o tym , że nasz kraj potrzebuje fachowców i rąk do pracy,ale sprowadzanie ludzi o których nic nie wiemy i z tytułem refugees ,to strzał w kolana, ta nazwa powoduje że ,ta osoba jest nie do ruszenia pod każdym względem , trzeba zapewnić godne warunki do życia i cały socjal,(wielu naszych nieporadnych życiowo rodaków nie ma takich luksusów jak w/w ) różnica między nami z środkowej europy jest taka,iż obecnie mamy brexit w UK , a ty mieszkaniec PL musisz naprawdę się wykazać,aby zostać na wyspach, jeśli tego nie zrobisz z automatu musisz opuścić wyspy. Podsumowując na wyspach zostaną nawet ci którzy z Francji dostali się nie legalnie, oni muszą dostać wszystko co wymieniłem. Przedsiębiorcy z prowadzają na kontrakty do PL ludzi z azji , wietnamczyków , malezyjczyków itd. w mojej ocenie akceptowalne , 3-mc ważna wiza i wraca z powrotem do siebie , tak robiła skandynawia w latach 1995-2007 , tak robi Canada, Nowa Zelandia i wiele innych krajów bardziej rozwiniętych na świecie do tej pory.
Oczywiście jestem za pomocą humanitarną , trzeba tym ludziom pomagać,ale na miejscu ,tam z kąt pochodzą.
Jedna rzecz na którą trzeba zwróci uwagę ,to ilość mężczyzn na łodziach , pontonach itd. , a to już nie te same obrazy z telewizji ,gdzie pokazują matki z dziećmi i to jest propaganda UE .
Piszecie czy się zbroić , nie do końca ,każdy niech się zastanowi na tym , na swoim przykładzie mogę tylko napisać że bawię się w ćwiczenia aerobowe i inne takie tam :D.
Zobaczcie tylko co było z ISIS w Syri , to jest tak jak by w PL powstał stwór tego typu,ale większej perspektywie np. była by to UE i co w tedy , pierwsze w takim konflikcie , kobiety i dzieci , w takich warunkach sytuacja zmienia się diametralnie,cały ustruj , np.całe to lgbt zostało by rozbite w pył . Jeśli ktoś był w wojsku , oczywiście ma obraz jak wyglądają działania wojenne i etapy.
Podsumowując w mediach się nic nie dowiesz co się dzieje obecnie w pozostałych krajach UE , wiedzą to osoby tylko ,które w danych krajach przebywają na emigracji zarobkowej, wielu już wróciło z kilku powodów ,ale jeden bardzo istotny , jesteś u siebie w KRAJU RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ i mówisz w języku ojczystym ,czujesz się u siebie wolnym, pod każdym względem ,omijając poglądy polityczne. Więc dla mnie 11 Listopada jest bardzo istotnym dniem.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Powiem ci tak: choćby ty czy ja byli przeciwni sprowadzaniu uchodzców to jak rząd zechce sprowadzić to ich sprowadzi... i co najwyżej będziemy mogli sobie ponarzekać...:meh:
Co do
jesteś u siebie w KRAJU RZECZPOSPOLITEJ POLSKIEJ
czujesz się u siebie wolnym, pod każdym względem
to chyba żartujesz... :wideyed:
Zapraszam do dyskusji tu na temat : https://forum-mechanika.pl/threads/polski-samochód.56630/#post-484931 jak masz doświadczenia z innych krajów ... bo w Polsce to wolny może się tylko czuć ktoś kto ma naturę niewolnika i nic go więcej nie interesuje aby się tylko nażreć i wysrać...:meh:

Tu masz choćby przykład :
Za chodzenie po własnym polu z wykrywaczem grozi do 8 lat więzienia. Tak niedawno zmienili przepisy.
Tu obejrzysz jak to np. w UK :

Więc nie mówcie mi, że to zła unia tak każe...:bored:

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Soloriens masz racje człowieku. Niektórzy nie obserwują co sie dzieje tylko OTUA obserwują. Hahahaha ku.wa polglowki. Emigrować na zachód i dawać swe córki do ruch.nia przez ciapatych. Wiecie pafafiany co to jest rodzina? Ojczyzna? Czy ktoś po rodzinie zrobiłby naprawe Dafa LF klimy za 30 zł. To sie nazywa rodzina kalkulatory zysków. Abu ku.wa do plota dobrze a za plotem niech wszyscy zdechnią

Do góry Bottom