• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Master 3 2.3 nie odpala

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Master 2.3 2019 w czasie drogie pokrztusil się i zgasł i już nie może odpalić. Błędy jakie wyszły to od ciśnienia paliwa na wtryskach. Po skanowaniu został tylko jeden i jest to błąd 000224 adaptacyjna kontrola przepływu ,sygnal za wysoki .Jakie powinno być prawidłowe cisnienie dla tego silnika bo podczas kręcenia dochodzi do ok 2200 -2300 bar i zaczyna kręcić luźno i ciągle nie odpala .

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Pytanie czy są jeszcze jakieś inne pomysły i możliwości.

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Jakie wtryski by nie były by nie zgasł tak nagle i już nie mógł powtórnie odpalić, wcześniej żadnych objawów więc we wtryski nie uwierzę na ten moment

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Z opisu ,pierwsze co to podmiana regulatora ciśnienia. To na początku bym wymienił jak nie znalazłbym nic dziwniejsze go w parametrach .

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
Macie jakis magiczny sposob na czyszczenie układu? Chodzi głównie o rurki i listwę wtryskową bo reszta do wymiany a zbiornik do wyjęcia. Myślę że ciśnieniem ale czy suchym czy lepiej z jakimś produktem, może z benzyna?

Wymieniłem wtryski i pompe na nowe i mam problem z uruchomieniem.
Auto odpala lecz odrazu gaśnie, buduje ok 500 bar ciśnienia w tym czasie.
Mam launch x10pro chciałem zakodowac wtryski myślałem że mi sie udało ale po sprawdzeniu widzę że końcówki numerów są pozmieniane( nie to co wprowadzam) i teraz za każdym razem jak chce przekodować to twierdzi że kod nieprawidłowy dodatkowo wyskoczył błąd od każdego wtrysku 020141 błąd sumy kontrolnej ale czy to przeszkadza żeby odpalił? Wydaje mi się że nie.

apln

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
53
Miasto
SY/SLU
Launch nie koduje tych wtryskiwaczy poprawnie, musisz to zrobić czymś innym. Też kiedyś nad tym siedziałem, zakodowałem czymś innym i nie było problemu. Aczkolwiek w najnowszej wersji oprogramowania chyba to już poprawili.

KaoKao

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Francja
No dobra ale nawet na niezakodowanych powinien odpalić mi się wydaje czyż nie?

Do góry Bottom