• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Maxgear opinie

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2830
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
W tym temacie proszę zamieszczać opinie o produktach Maxgear.
Czy uważacie, że są one dobre czy złe.
Czy montujecie produkty tej marki w swoim warsztacie?
Czy polecacie je klientom?
Czy mieliście reklamacje spowodowane słabym wykonaniem?

S

sz.pak

Ludzie płaczą po forach. MaxGear rządzi na aukcjach. Nakupują amorków po 5 dych sztuka i wyją że tłucze. Lipa no ale MG ceny ostatnio podniosło. Chyba było im głupio tak tanio sprzedawać bo pewnie nikt nie chciał :) klocków za 29,90 czy tarcz za 49,90 :D
http://www.maxgear-sklep.pl/index.php?k3,hamulce

A

autozibi

Dzisiaj byłem zmuszony do zakupu rolki prowadzącej paska wielorowkowego firmy MAXGEAR .
Jak widzę Wasze wpisy to aż zastanawiam się czy może było lepiej poczekać na inną rolkę .
Jednak chciałem Wam przedstawić tą rolkę z dobrej strony a przede wszystkim jej łożysko bo jest "japońskie" .
Sam również jestem ciekawy jak ta rolka będzie się sprawowała ??

P1100401.JPG

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Akurat procedura reklamacji jest bajeczna, przynamniej dawniej, zwrocili kumplowi nawet za robocizne czy cos w tym klimacie bo czesc byla wadliwa. Ale jakosc adekwatna do ceny. Szalu nie ma ale za te pieniadze nic innego nie ma:)

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Cena adekwatnie do produktu , reszta to kwestia gustu i portfela nabywców . W innych krajach europejskich koszt wyższy więc nie grymas my ,

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
lozysko nie jest zle w tej rolce tylko pytanie jak plastik przezyje w kontakcie z paskiem :)

Weso

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Szczecin
www.expressparts.pl
z maxgearem to jest tak, że trzeba wiedzieć co trochę pojeździ:) elektronika, odpada odrazu, ale np mondeo takie od 2000 w gore mniej wiecej, lożyska tylne z piastą, znajomy ma warsztat montują tego od choelry i o dziwo nie wracają na reklamacje:) osobiście to tylko filtry powietrza i kabiny bym zastosował tej firmy. Kolega z pracy żarniki maxgeara wsadził d2s z rok temu i mega chwali, mówi że miał wczesniej coś firmowego i jak dla niego nie ma różnicy, a żarnik maxa 3 ray tańszy:)

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
A ja dziś wstawiłem piastę przód z łożyskiem do alfy i zje ba na na wstępie. Tak huczy ze gorzej niz na starej... Bardzo sie zdenerwowalem. Jesi chodzi o maxa to raczej unikam tego brandu, jedynie co mogę polecić, to przeguby homokinetyczne.

A

autozibi

A ja dziś wstawiłem piastę przód z łożyskiem do alfy i zje ba na na wstępie. Tak huczy ze gorzej niz na starej... Bardzo sie zdenerwowalem. Jesi chodzi o maxa to raczej unikam tego brandu, jedynie co mogę polecić, to przeguby homokinetyczne.

Czyli zostaje reklamacja , kuźwa jak ja tego nie lubię :eek::eek:

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Czasem używam i jak do tej pory nie było wtopy ( stukam w coś drewnianego na wszelki wypadek ) natomiast nie jestem fanem tego brandu !

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Przejechałem się na zaciskach hamulca tył laguna II prawy , dwa montowałem z maxa i dupa nie odbija dopiero z innej firmy i cacy. Reklamacja uznana i okazało się, że cała linia produktowa ( określenie z hurtu) do zwrotu. Czekam na rekompensatę poniesionych nakładów, obiecali zobaczymy.

waylander

Początkujący
Punktów
1
Miasto
warszawa
Tak jak ktos juz pisal - trzeba wiedziec, ktore produkty u nic brac. Ale niestety większośc omijac szerokim łukiem

tdzuku

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Dzisiaj byłem zmuszony do zakupu rolki prowadzącej paska wielorowkowego firmy MAXGEAR .
Jak widzę Wasze wpisy to aż zastanawiam się czy może było lepiej poczekać na inną rolkę .
Jednak chciałem Wam przedstawić tą rolkę z dobrej strony a przede wszystkim jej łożysko bo jest "japońskie" .
Sam również jestem ciekawy jak ta rolka będzie się sprawowała ??

Wyświetl załącznik 6508

panowie, jakieś opinie o tej rolce? dzisiaj mechanik mi to włożył i trochę boje się na tym jeździć

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
Maxgeary odpuścić dołożyć i spać spokojnie :) klient po wymianie filtra paliwa nie dojechał do warsztatu bo sie zje...ał po 1 km i autko zgasło 2 przypadek napinacz paska pk vw passat złamał sie i wpadł w rozrząd i kaplica na szczesie nie kupuje tego gówna i wszystkie czesci klieci sami kupili bo mieli taniej niz u mnie a wyszło i tak dużo drożej na końcu .

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
Staram się unikać maxgeara. Jakieś 2 miesiące temu zamontowałem łożysko na przód do Carismy bo klient chciał jak najtaniej koszt łożyska 50zł Fag bodajże 150. Więc cena mówi sama za siebie na razie jest ok sam jestem ciekaw jak długo wytrzyma.

Do góry Bottom