• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Maxgear opinie

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Jeśli już ktoś chce oszczędzać a wymiana łożyska nie jest w aucie dość problematyczna,to polecam łożyska HART,pakują Optimala,te łożyska wytrzymują spokojnie 100tyś km.

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
Czy dobre czy złe? Ciężko powiedzieć. Firma raczej niskobudżetowa, swojego czasu montowałem sporo przegubów tej firmy. Ludzie takie chcą, bo tanie są. Żadnej reklamacji nie pamiętam, więc raczej są ok.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Przeguby montuję harta, maxgear'a unikam, aczkolwiek na swoim aucie sprawdziłem łożyska. Mondeo MKIII kombi, łożyska razem z piastami i ABS, prawie 3 lata już minęły i odpukać wszystko jest ok.

Klientowi założyłem kiedyś ich moduł wentylatorów do Golfa. Wytrzymał tydzień.

Jednym słowem loteria jak z każdym chińczykiem

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
Dodam coś do tematu bo ostatnio kupiłem parę części Maxgear i jestem bardzo zaskoczony:cool:, zmienili logo i widać po częściach również jakość, mam założone tarcze i klocki i amortyzatory przód tył jeżdżę ponad rok i wszystko spisuje się pięknie :)

karuzel32

SuperMechanior
Punktów
2
czesc ja ta firme nazwałem macgajwer cos z niczego raczej nie montuje no chyba ze ktos uprze ale bez gwaranci:))

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
czesc ja ta firme nazwałem macgajwer cos z niczego raczej nie montuje no chyba ze ktos uprze ale bez gwaranci:))

Maxgeara trzeba wiedzieć co montować, jeśli chodzi o tarcze to sporo założyłem i nigdy reklamacji nie było :)

autospec

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Zgadza się jakość jest płynna i zależy od partii towaru, jedne tarcze mogą być OK inne nie, zależy w której fabryce były w danej chwili najtańsze i zostały kupione pod markę Max Geara

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
audi a4 sedan wymieniony cały komplet wachaczy latem i do wiosny nie doczekal... WP_20170316_17_59_32_Pro_LI.jpg

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
koleś niech nie jeździ ostro po krawężnikach a i śpiące policjanty też dają popalić, ale jak ktoś myli terenówkę z osobówką to wszystko możliwe...wiesz gdzie jeździ i jak? W moim VW B5 wymieniłem na zestaw Febi i przejechał 2tysie, zareklamowałem a z neta zamówiłem zestaw za połowę ceny bo dupę trzeba czymś wozić i jeździ do dzisiaj tzn już 15 tysi zrobione i cisza.

Papandreu

SuperMechanior
Punktów
126
Miasto
Gliwice
Po kilku latach montowania części także firmy Maxgear można powiedzieć, że niekoniecznie trzeba "wieszać na nich psy"., Tylko tak jak pisano wcześniej. Należy wiedzieć z doświadczenia co i gdzie montować. I zależy do jakiego samochodu. Te części są "idealne cenowo" do samochodów typu "co można kupić za 2 tys. zł?".
Więc tarcze, klocki, łożyska, przeguby, niektóre filtry "lądują" w takim samochodzie. Powiedzmy o łożyskach. Na początku nie było żadnych problemów. Teraz się coś "zepsuli". Z wymienionych przegubów (na pewno było ich kilkanaście tej firmy) nie reklamowałem żadnego. Raz tylko miałem przypadek, że wymieniałem osłonę przegubu w 4-miesięcznej części, bo pekła osłona gumowa. Zawieszenie? Końcówki, czasem sworznie do jakiegoś golfa III. Raczej amortyzatory niekoniecznie. Słabo sprawują się za to szczęki hamulcowe. Zauważyłem, że "nie trzymają" wymiarów w stosunku do oryginałów. Albo dają więcej okładziny (grubszą), albo sama konstrukcja szczęki "jest dziwnie niepasująca". Ale to takie pojedyncze przypadki. Rolek z maxgeara raczej nie montuję, choć też patrzyłem, że samo łożysko jest "porządnej" firmy. Ani razu nie założyłem i z własnej "woli" nie założę np. pompy wody (no chyba że klient to przywlecze i "zmusi" do montażu, ale z gwarancją do czasu zalania płynem ;)). Oczywiście żadnej "elektroniki" nawet typu czujniki. I żadnego filtra paliwa. Tutaj tylko "górna półka" zwłaszcza diesle. I tak, jeżeli nawet ja nie zamontuję maxgeara, to i tak klient mi to przyniesie.........
Ale ogólnie sporo się tego montuje, bo jak przyjeżdża dostawa towaru do mnie, to widzę, że "wszystkie" warsztaty mają w reklamówkach popakowane maxgeary, meyle. Filtry, amortyzatory itd. Nawiązując do tej "drugiej firmy - Meyle. Zakładałem dużo tarcz i klocków hamulcowych. Nie ma żadnych problemów. Filtry, czasem amortyzatory. Żadnej reklamacji. Ale.....Przy montażu tarcz i klocków czyszczę dokładnie jarzma, gdy trzeba uruchamiam zapieczone prowadnice,, zwracam uwagę na to, jak pracują tłoczki itd. Jak "wbija się na chama" klocki na swoje miejsce, to i textary "nie dają rady". A już po takim Januszu motoryzacji naprawiałem. I jeszcze chciał klient "reklamować" ch....we tarcze :eek:, no bo przecież "biją".

Reasumując. Chyba jednak wolę założyć nowe tarcze hamulcowe maxgeara, niż oglądać stare, skorodowane, zużyte, porysowane, z wyżłobieniami, tarcze "jeszcze oryginalne", które wg słów klienta "jeszcze pojeżdżą". A jak się do tego mają dopasować klocki?

Do góry Bottom