• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Na czym opierasz swoją opinię? Jesteś użytkownikiem MaxiEcu?

marcin www

SuperMechanior
Punktów
32
Mialem na testy. Niestety trzeba sie uczyc języków i korzystac ze sprzetow anglojezycznych

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
Mógłby kolega sprecyzować te zarzuty? Może jakieś konkretne przykłady?
Nie jesteśmy głusi na problemy użytkowników MaxiEcu, jeśli zdarzy się że coś nie działa, w programie jest funkcja robienia logów. Odpalasz ME zaznaczasz „LOG” i diagnozujesz problematyczny sterowni, nawet jeśli nie uda się połączyć z sterownikiem, logi zostaną zapisane. Zapisane logi wysyłasz przez formularz kontaktowy który znajduje się na twoim koncie użytkownika. My po analizie logów możemy ocenić co jest powodem braku komunikacji, jeśli problem jest po stronie ME nanosimy poprawki i dodajemy do aktualizacji. Czasami jest tak że kontaktujemy się z klientem, przesyłamy wersje beta ME, żeby potwierdził czy usterka został usunięta i komunikacja odbywa się prawidłowo. Bywa tak że problem jest po stronie samochodu, wtedy doradzamy co trzeba zrobić aby ME działał prawidłowo.
Wyświetl załącznik 24056

Witam, posiadam wasze użądzenie z interfejsem elm, dla Peugeota, po ostatniej aktualizacji brak parametrów żeczywistych przynajmniej na 407 2.0 HDi rhr. Co z tym fantem zrobić. Brak też możliwości skasowania błędów, tylko interfejs MPM ma tę opcję, nie zostałem o tym fakcie poinformowany przed zakupem. Można było nadmienić że ten drugi fejs jest leprzy, no ale wiadomo trza sprzedać i badziewie co zostało na półce. A powiadają że Polak Polakowi dupy nie wykole, znaczy oka.[/QUOTE]

,,użądzenie"-urządzenie , ,,żeczywistych"- rzeczywistych, ,,leprzy" - lepszy ,,trza" - trzeba
:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:
:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Mialem na testy. Niestety trzeba sie uczyc języków i korzystac ze sprzetow anglojezycznych

NA jakim samochodzie testowałeś? Podaj jakieś szczegóły. ME jest cały czas aktualizowane, dodawane są nowe marki i funkcje. Może chociaż zdradź, w który roku, tak żebym mógł się ustosunkować do twoich zarzutów.

Witam!
Daj sobie spokój z tym programem. To, że jest legalny to jedyna zaleta Maxiecu. Poza tym to jawne wyciąganie kasy od naiwnych. Sam zostałem nabity w butelkę i spuszczony na drzewo po zakupie programu w wersji full oraz tego ich interfejsu. Zasada firmy kupiłeś, zapłaciłeś - spadaj. Jeżeli potrzebujesz programu na własne potrzeby lepiej kupić chińskiego klona Delphi za dużo mniejszą kasę, Więcej marek nim obsłużysz, uzyskasz pewniejszy odczyt kodów błędów jak i parametrów z czujników są bardziej wiarygodne.Co do merca klonem niedawno łączyłem się z B-klasą silnik poszedł bez problemu, automatyczna skrzynia również.. Maxiecu poległ na próbie połączenia ze sterownikami.

"Poza tym to jawne wyciąganie kasy od naiwnych." To nie jest wyciąganie kasy, to jest wynagrodzenie dla ludzi którzy tworzą ME, zbieranie funduszy na rozwój ME i zakup dokumentacji. " Sam zostałem nabity w butelkę i spuszczony na drzewo po zakupie programu w wersji full oraz tego ich interfejsu" Który z dystrybutorów tak Cię potraktował? Może podać numer FTDI interfejsu, sprawdzę u jakiego dystrybutora zakupiłeś ME Full. "uzyskasz pewniejszy odczyt kodów błędów jak i parametrów z czujników są bardziej wiarygodne." Co to znaczy, pewniejszy odczyt, wiarygodniejsze parametry? Czy ME nie odczytał kodów usterek? Parametrów nie było, były niewiarygodne, porównywałeś odczyt z Delphi? ME bez problemu diagnozuje Mercedesa B. To co tu piszesz jest niewiarygodne. A co do Delphi, jeśli działa nieprawidłowo, piszesz do Chińczyka żeby poprawił oprogramowanie, przesłał Ci aktualizację? Pomijam to że jak wpadniesz z piratem to zapłacisz kasę do trzykrotnej wartości oryginału i stracisz laptopa no i klona.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
co robi to robi - zrobił mi robotę za 2 kpln w mercedesie 2014 po warsztacie sławnym - nie powiem którym - śrubokrętem , śrubokrętem , nie można , nie można - grzebać w m 276 .... się śmiałem jak składałem .... klient płakał jak płacił .

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Witam, posiadam wasze użądzenie z interfejsem elm, dla Peugeota, po ostatniej aktualizacji brak parametrów żeczywistych przynajmniej na 407 2.0 HDi rhr. Co z tym fantem zrobić. Brak też możliwości skasowania błędów, tylko interfejs MPM ma tę opcję, nie zostałem o tym fakcie poinformowany przed zakupem. Można było nadmienić że ten drugi fejs jest leprzy, no ale wiadomo trza sprzedać i badziewie co zostało na półce. A powiadają że Polak Polakowi dupy nie wykole, znaczy oka.

,,użądzenie"-urządzenie , ,,żeczywistych"- rzeczywistych, ,,leprzy" - lepszy ,,trza" - trzeba
:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D[/QUOTE]
Widzę techu że odrobileś lekcje j.polskiego, chwała ci za to. Nie będę się tłumaczył bo i tak wiesz swoje. A co do "trza" to tak miało być, nie ucz ojca dzieci robić. Wnieś lepiej coś pożyteczneg do tematu zamiast wklejać buźki czy jak to się tam zwie.

Parametry trzeba odznaczyć, wszystkie albo te które Cię interesują, następnie kliknąć aparat.
O kurza twarz, a ja myślałem że wystary wtyknąć kabelek do gniazda a wszystko samo się zrobi. To taki żart. Tak to działało przed aktualizacją a teraz nie działa. Z kasowaniem błędów tak samo przed jeszcze dało się usunąć ale trzeba było wejść przez opcję obd czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie bo dawno tego nie używałem, a teraz wyświetla komunikat że tylko fejs MPM ma tę opcję, i dupa zbita. Do firmy co mi to sprzedała dzwoniłem kilka razy i mówiłem że mnie w trąbe zrobili, brak jakiej kolwiek propozycji z ich strony. Cuż, raz człowiek w gó__o wdepnie, potem omija to miejsce szerokim łukiem.

A swoją drogą trochę kultury by się przydało.
A w którym miejscu byłem niekultralnyn?

Ostatnia edycja:

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Widzę techu że odrobileś lekcje j.polskiego, chwała ci za to. Nie będę się tłumaczył bo i tak wiesz swoje. A co do "trza" to tak miało być, nie ucz ojca dzieci robić. Wnieś lepiej coś pożyteczneg do tematu zamiast wklejać buźki czy jak to się tam zwie.

O kurza twarz, a ja myślałem że wystary wtyknąć kabelek do gniazda a wszystko samo się zrobi. To taki żart. Tak to działało przed aktualizacją a teraz nie działa. Z kasowaniem błędów tak samo przed jeszcze dało się usunąć ale trzeba było wejść przez opcję obd czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie bo dawno tego nie używałem, a teraz wyświetla komunikat że tylko fejs MPM ma tę opcję, i dupa zbita. Do firmy co mi to sprzedała dzwoniłem kilka razy i mówiłem że mnie w trąbe zrobili, brak jakiej kolwiek propozycji z ich strony. Cuż, raz człowiek w gó__o wdepnie, potem omija to miejsce szerokim łukiem.

A w którym miejscu byłem niekultralnyn?[/QUOTE]

Buźki - emotikony
cuż - cóż
:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:
Wniosłem dużo pożytecznego do tematu. Uczę poprawnej polszczyzny:)

A to że kupiłeś tester, tak zwany ,,noname" od firmy ,,krzak" to już wina twojej niewiedzy. Jak to mówią, zapłaciłeś zapłakałeś teraz żal;)
Ale pocieszę Cię, że nie ty jeden władowałeś się na minę :) Byli tu na forum też takie gagatki które kupiły od ,,góru" Marka S słynnego Vpeckera licząc że będą mieli kombajny do diagnostyki włącznie z wyciąganiem pinów z VW. Jak się na koniec okazało jako tester zwykły syf a co do pinu w vw to nawet pewnie Vpecker nie wie co to jest :):D Różnica tylko taka że nie dostali rachunku. :D:D:D

A tak swoją drogą ile to kosztuje w fullu?

Edit:// Widzę, 1600 zł za Ori sprzęt to nie wiem czego się spodziewałeś

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak swoją drogą to nasz nowy użytkownik MaxiEcu skoro tak płacze nad negatywnymi opiniami, to by choć podał stronę gdzie ten cały sprzęt można kupić i nie wtopić- no chyba, że to jest taki shit, że się wstydzi...:meh:

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11

A w którym miejscu byłem niekultralnyn?

Buźki - emotikony
cuż - cóż

A to że kupiłeś tester, tak zwany ,,noname" od firmy ,,krzak" to już wina twojej niewiedzy. Jak to mówią, zapłaciłeś zapłakałeś teraz żal;)
Ale pocieszę Cię, że nie ty jeden władowałeś się na minę :) Byli tu na forum też takie gagatki które kupiły od ,,góru" Marka S słynnego Vpeckera licząc że będą mieli kombajny do diagnostyki włącznie z wyciąganiem pinów z VW. Jak się na koniec okazało jako tester zwykły syf a co do pinu w vw to nawet pewnie Vpecker nie wie co to jest :):D Różnica tylko taka że nie dostali rachunku. :D:D:D

A tak swoją drogą ile to kosztuje w fullu?[/QUOTE]

Małe wyjaśnieni. Na początku pracy naszego zespołu, wtedy pod nazwą MaxiTest, zapragnęliśmy zrobić prosty programik do diagnostyki na bazie interfejsu ELM 327. „czym głębiej wchodziliśmy w las, tym więcej drzew” okazało się że ELM327 nie da się wysyłać długich ramek co jest niezbędne w komunikacji z ECU. Skontaktowaliśmy się z firmą https://www.elmelectronics.com/products/ics/obd/ która jest właścicielem Firware do tego PICa, niestety nie chcieli współpracować, musieliśmy skonstruować własny interfejs żeby móc dalej rozwijać program już pod nową nazwą MaxiEcu. Aby nie zawieść klientów którzy kupili od nas MaxiTest dodawaliśmy nowe funkcje, tam gdzie to było możliwe. Każdy przed zakupem wersji z Elm 327 w wyszukiwarce funkcjonalności (https://maxiecu.com/product/) może sprawdzić co zrobi w swoim samochodzie. Rozmawiałem z naszym głównym dystrybutorem na Polskę, kliknij na naszej stronie na sklep, napisz do nich prośbę o wymianę interfejsu, z pewnością to zrobią.

Cena wersji Full ? Nie chcę tutaj reklamować firmy sprzedającej, było by to nieuczciwe wobec innych dystrybutorów, wystarczy przejść do sklepu przez naszą stronę, tam znajdziesz aktualne ceny. Dla zainteresowanych informacja, pod koniec przyszłego tygodnia nowa marka Volvo w MaxiEcu.

Nie płaczę tylko wyjaśniam, nikogo nie zachęcam do zakupu. Możecie uczestniczyć w rozwoju MaxiEcu, dla wspólnego zadowolenia.

Ostatnia edycja:

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
Buźki - emotikony
cuż - cóż

A tak swoją drogą ile to kosztuje w fullu?

Małe wyjaśnieni. Na początku pracy naszego zespołu, wtedy pod nazwą MaxiTest, zapragnęliśmy zrobić prosty programik do diagnostyki na bazie interfejsu ELM 327. „czym głębiej wchodziliśmy w las, tym więcej drzew” okazało się że ELM327 nie da się wysyłać długich ramek co jest niezbędne w komunikacji z ECU. Skontaktowaliśmy się z firmą https://www.elmelectronics.com/products/ics/obd/ która jest właścicielem Firware do tego PICa, niestety nie chcieli współpracować, musieliśmy skonstruować własny interfejs żeby móc dalej rozwijać program już pod nową nazwą MaxiEcu. Aby nie zawieść klientów którzy kupili od nas MaxiTest dodawaliśmy nowe funkcje, tam gdzie to było możliwe. Każdy przed zakupem wersji z Elm 327 w wyszukiwarce funkcjonalności (https://maxiecu.com/product/) może sprawdzić co zrobi w swoim samochodzie. Rozmawiałem z naszym głównym dystrybutorem na Polskę, kliknij na naszej stronie na sklep, napisz do nich prośbę o wymianę interfejsu, z pewnością to zrobią.

Cena wersji Full ? Nie chcę tutaj reklamować firmy sprzedającej, było by to nieuczciwe wobec innych dystrybutorów, wystarczy przejść do sklepu przez naszą stronę, tam znajdziesz aktualne ceny. Dla zainteresowanych informacja, pod koniec przyszłego tygodnia nowa marka Volvo w MaxiEcu.

Nie płaczę tylko wyjaśniam, nikogo nie zachęcam do zakupu. Możecie uczestniczyć w rozwoju MaxiEcu, dla wspólnego zadowolenia.[/QUOTE]

W zwiazku z płaczem chodzilo mi o uzytkownika winetoo ze marudzi.
Co do projektu to jak najbardziej popieram kazdy od czegos zaczynał.
cena u was wychodzi 1600-1700 za ori tester, to są smieszne pieniądze.
Wyżej ktoś próbował porównywac z Delphim. A cene porównaliscie? Delphi jest na rynku od X lat i kosztuje tez swoje...

sylwekdm

SuperMechanior
Punktów
263
Miasto
Dolnośląskie
Moja przygoda z MaxiEcu vel MaxiTest wyglądała tak:
W 2013 zakupiłem MaxiTest z interfejsem ( nie tanim) w zakupie grupowym do prywatnych celów z rozszerzeniem Renault, bo wiadomo ile wtedy kosztował Clip. Programik miał być ze wsparciem i aktualizacjami. Działał przeciętnie choć koledzy z forum byli zadowoleni perspektywą rozwoju i dodawania nowych funkcji. Po roku czasu MaxiTest zniknął wraz ze stroną internetową http://www.maxitest.pl/ i pojawił się nowy podmiot MaxiEcu.
Dla posiadaczy Maxitest zniknęły aktualizacje i rozwój obiecane przy kupowaniu a przejście na nowy twór trzeba było dopłacić 50% ceny wyjściowej. Więc stwierdzenie:
Aby nie zawieść klientów którzy kupili od nas MaxiTest dodawaliśmy nowe funkcje, tam gdzie to było możliwe.
lekko mija się z prawdą.
Olaliście pierwszych klientów więc nie dziwcie się, że macie opinie jakie macie...
Teraz wasz programik i interfejsik walają się po szufladzie a ja wolę korzystać z konkurencji MŻR.
Screenshot_20180824-100649.png

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Buźki - emotikony
cuż - cóż
A to ty nauczycielem widzę jesteś, a to forum mechaników jest kolego, nie sprawdzam za każdym razem czy mi słownik w telefonie psikusów nie czyni a po zmianie telefonu z windowsa na zasranego androida ciągle jakieś cuda. Co do płaczu, widziałeś łzy w moich oczach?

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Tak to prawda, strona zniknęła ale nie od razu, była informacja co trzeba zrobić. Tak był taki zakup zbiorowy z dużym rabatem na forum Renault. Tak była dopłata 50zł lub 100 zł w zależności od tego jaką wersję posiadał. Naprawdę uważasz że to dużo? Napisz teraz do Auto-com i powiedz że w 2013 kupiłeś od nich oprogramowanie i teraz chcesz do Delphi (to też ich produkt), ciekaw jestem co odpowiedzą. I nie zniknęły aktualizacje, kto przeszedł do MaxiEcu do tej pory aktualizuje za darmo oprogramowanie. Teraz też zastanawiamy się co zrobić z klientami którzy korzystają z Elem 327 Dalej nie możemy wspierać ELM 327 Powód ? Przestarzała konstrukcja, setki zmutowanych chińskich wersji, brak wsparcia od producenta firmware.

Auto-Tech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
477
Płacz może być też w formie słownej. Uwielbiam te wymówki że telefon bledy robi. A tak naprawdę to w 99% wina operatora telefonu.
A to ty nauczycielem widzę jesteś, a to forum mechaników jest kolego, nie sprawdzam za każdym razem czy mi słownik w telefonie psikusów nie czyni a po zmianie telefonu z windowsa na zasranego androida ciągle jakieś cuda. Co do płaczu, widziałeś łzy w moich oczach?

Auto- tech czy ty jestes w tym maxiecu?
Nie nie jestem :)
Tak poprostu zainteresowalem się tematem.

Do góry Bottom