• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

żarówka

Początkujący
Punktów
0
Przyzwyczaisz się. Ja używam go niekomercyjnie dla siebie i znajomych i nie płaczę płacąc te kilka stówek. Zobaczymy jak będzie działał ten nowy programik. Przyzwyczaiłem się do wersji2 i znów zmiana li znowu nauka. :)
Nikt nie Płacze płacąc te kilka stówek tym bardziej jak używa sie dla siebie, coś nie zadział z diagnozą to masz wyj....ne ale jak robisz to na większą skale zaczynają się problemy , uczyć się w tym programie to raczej nie ma czego jak np. w stardiagnoza, vida dice, can clip itd.. a co do programu wer 3 odpowiedz tego typu

"Nie każą, nie musisz kup sobie za rok 3.0 i Ci się zamortyzuje przez ten czas. Nagle ameryki nie odkryją i funkcji nie przybędzie nie wiadomo ile, nie kupuj dziś tylko później i masz problem z głowy."

jest po prostu śmieszna
OK to dajcie pełne aktualizacje też na inne marki dalej na 2.0.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Napiszcie proszę jak sprawuje się u Was Maxiecu 3. W moim wypadku to totalna porażka. Kasa wyrzucona w błoto ME2 łączy się bez problemu z modułami auta ME3 nie potrafi połączyć się z tym samym modułem a jeżeli się połączy to za chwilę połączenie wisi. Kasa wyrzucona w błoto. Producent olewa temat. wyszukując problemy z kompem. Podczas gdy system stawiałem już kilka razy, program wgrany testowo na innym kompie bez zmian brak możliwości użytkowania programu. Do tej pory broniłem tego programu ale po tym co zrobił ME3 żałuję że to robiłem.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
224
Miasto
Gdansk
Napiszcie proszę jak sprawuje się u Was Maxiecu 3. W moim wypadku to totalna porażka. Kasa wyrzucona w błoto ME2 łączy się bez problemu z modułami auta ME3 nie potrafi połączyć się z tym samym modułem a jeżeli się połączy to za chwilę połączenie wisi. Kasa wyrzucona w błoto. Producent olewa temat. wyszukując problemy z kompem. Podczas gdy system stawiałem już kilka razy, program wgrany testowo na innym kompie bez zmian brak możliwości użytkowania programu. Do tej pory broniłem tego programu ale po tym co zrobił ME3 żałuję że to robiłem.
Już dawno o tym był temat wałkowany kolego jak chcesz sprzęt w miarę dobry a za normalne pieniądze aktualizacje to Polecam Cdif3 Ogarnia sporo i nie zamula do tego jakiegoś Luncha ,Foxwella ,Ucandas,G-scan kilka serwisówek i Masz z czym współpracować.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Maxiecu 3 to totalna porażka. O ile wcześniejsze wersje programu w większym lub mniejszym stopniu pozwalały na diagnostykę auta tak ME3 z początku łączyła się z autem ale pokazywała totalne bzdury, tak teraz nie mogę połączyć się z żadnym autem. Pomoc techniczna zamiast rozwiązywać problem to jeszcze pogarsza działanie kompa. Program instalowany na kilku kompach cały czas efekt taki sam pod androidem też nie chce się łączyć. Uważajcie zanim wyrzucicie kasę w błoto.
Do tej pory byłem entuzjastą takich tanich programów ale teraz stwierdzam, że zakup tego badziewia to wyrzucenie pieniędzy. Lepiej piwa się napić a będzie za co gdy nie wydacie kasy na ten bubel.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
568
No to jak nie działa to jak? Powinni chyba przyjąć zwrot. Czy wymienić?

Przecież nie Ty jeden kupiłeś 3.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja mam praktycznie od początku istnienia. Były awarie chyba 3 ale usunęli bez problemu. Używam na przemian z autelem. Pamiętam.jak z jakimś Iveco był cyrk. Żaden warsztat nie umiał się połączyć. Maxi cyk od strzała

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
No to jak nie działa to jak? Powinni chyba przyjąć zwrot. Czy wymienić?

Przecież nie Ty jeden kupiłeś 3.
No właśnie pytam o działanie ME3 tych którzy zakupili ten produkt. Ale nikt nie odpowiada. U mnie ME2 działa bez problemu z interfejsem natomiast ME3 non stop się krzaczy. Albo mam odczyty z kosmosu albo program zawiesza się tyle z diagnozy. Pomoc techniczna nie pomogła a unieruchomiła ME2 i znów system do postawienia od nowa, żeby móc korzystać z ME2.
Ja mam praktycznie od początku istnienia. Były awarie chyba 3 ale usunęli bez problemu. Używam na przemian z autelem. Pamiętam.jak z jakimś Iveco był cyrk. Żaden warsztat nie umiał się połączyć. Maxi cyk od strzała
Masz ME3?

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
Może masz uszkodzony interfejs, też tak miałem na początku testów ME3 a jak się okazało walnięty był interfejs. Dział ME sprawdził go zdalnie i po przesłaniu do nich został naprawiony. Fakt że są wpatki bo też miałem że świecił check i ME3 nie widział żadnego błędu a ME2 normalnie widzał więc to zgłosiłem i zostało naprawione. Wiec że jak coś jest do wszystkiego to napewno nie będzie idealne. A opis funkcji też do końca nie jest wiarygodny bo jak robiłem BMW z skrzynią ZF 8 biegową to bez problemu się połączyłem z sterownikiem skrzyni a jak robiłem inne BMW z skrzynią Aisin też 8 biegową to już nawet nie miałem wyboru sterownika skrzyni bo ME twierdzi że na dzień dzisiejszy nie wspierają tej skrzynia w opisie funkcjonalności nie ma podane jaka to jest skrzynia i ja zrobiłem automatyczne wykrywanie pojazdu. Może jak bym zrobił ręczne to bym miał wybór skrzyni 8 biegowej ale i tak raczej bym się z nią nie połączył.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Może masz uszkodzony interfejs, też tak miałem na początku testów ME3 a jak się okazało walnięty był interfejs. Dział ME sprawdził go zdalnie i po przesłaniu do nich został naprawiony. Fakt że są wpatki bo też miałem że świecił check i ME3 nie widział żadnego błędu a ME2 normalnie widzał więc to zgłosiłem i zostało naprawione. Wiec że jak coś jest do wszystkiego to napewno nie będzie idealne. A opis funkcji też do końca nie jest wiarygodny bo jak robiłem BMW z skrzynią ZF 8 biegową to bez problemu się połączyłem z sterownikiem skrzyni a jak robiłem inne BMW z skrzynią Aisin też 8 biegową to już nawet nie miałem wyboru sterownika skrzyni bo ME twierdzi że na dzień dzisiejszy nie wspierają tej skrzynia w opisie funkcjonalności nie ma podane jaka to jest skrzynia i ja zrobiłem automatyczne wykrywanie pojazdu. Może jak bym zrobił ręczne to bym miał wybór skrzyni 8 biegowej ale i tak raczej bym się z nią nie połączył.
Rozumiem, że ME3 działa u Ciebie po naprawie interfejsu. A co u pozostałych użytkowników ME3?

Do góry Bottom