• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mazda 5 2.0 diesel nierówna praca silnika na zimnym.

Aflofarm

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Garwolin
Witam mam problem z taka mazdą na zimnym silniku chodzi bardzo nierówno. Po przejechaniu kilkuset metrów jak się zagrzeje wszystko jest w porządku. Nie ma żadnych błędów. Wtryski zrobione to samo. Mial ktoś podobny przpadek ???

Aflofarm

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Garwolin
wszystkie parametry wydaja sie być w porządku masa powietrza, temperatura płynu, ciśnienie na szynie itd. To jest Denso jak się nie ma serwisówki to te uniwersalne testery to za wiele nie pokazują. Układ paliwowy jest ciężki do diagnozy do póki czegoś się nie podmieni albo nie wyjmnie na stół to za wiele się człowiek nie dowie.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
hmmm moze glupie, ale czy swieczki dzialaja? moze byc tez problem z egr ale jak kolega wyzej mowi parametry sprawdzac

Aflofarm

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Garwolin
no faktycznie świec nie sprawdzałem ale żeby aż tak nierówno chodził to dziwne.. egr to raczej nie tu jest zwykły podciśnieniowy prosty jak budowa cepa nie raz go w innych przypadkach zaślepiałem itd. i nic tam się nie działo.. a po za tym podejrzewam że pojawiało by się jakieś poddymianie a tu nic.

Do góry Bottom