• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mazda/mx3/v6 1.8 - Capucino w płynie chłodniczym

powabny4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Mam mx3 mazde v6 i jak jezdzilem na wodzie w chlodnicy bylo ok tylko zrobilem plukanke silnika wymienilem oleje plyny itd po chwili capucino w zbiorniku chlodnicy. Na bagnecie i korkach oleju i plynu nic nie ma, nie kopci nie faluja obroty, po odpaleniu na poczatku slychac jak by woda chlupnela w kabinie i po chwili przestaje. I mam pytanie jak bym kupil tester na spaliny w plynie chlodniczym mialo by jakis sens, pekniecie moze byc w chlodniczce oleju albo uszczelce na laczeniu oleju z plynem a nie koniecznie cylindrem wiec moze nic nie pokazac, nie wiem co robic czy pchac sie w to dalej czy na szrot. Prosze o opinie

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak to jest jak się jest ,,żydem,, i jeździ na wodzie... kamień, rdza- a potem płukanka i szok...:eek::nailbiting:
I mam pytanie jak bym kupil tester na spaliny w plynie chlodniczym mialo by jakis sens, pekniecie moze byc w chlodniczce oleju albo uszczelce na laczeniu oleju z plynem a nie koniecznie cylindrem wiec moze nic nie pokazac, nie wiem co robic czy pchac sie w to dalej czy na szrot.
Tester nie kosztuje majątku więc- decyzja twoja - co potem to się okaże....:D
A jak byś ją szrotował to miałbym chętnego na trochę gratów jeżeli są w miarę stanie:D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No mogła pyknąć pod którąś z czapek- tylko pod którą (są 2)- tak że ogólnie i tak rozwałka całego silniora...:D

powabny4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Kupiłem zalaną już wodą i bylo wszystko ok, ja tylko wymieniłem na płyn i capucino powstało, ale czy płyn by wypłukał jakis uszczelniacz bo na rdze to nie wyglada

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ogólnie moim zdaniem jeżeli masz budę zdrową to opłaci się to zrobić na 2 sposoby:
1 wymiana silnika- jest tego trochę na np. OLX
2 remont tego co masz

A zrobił bym to tak- kup ten tester- zrób test- będziesz wiedział na czym stoisz i po tym podejmiesz decyzję co dalej:D

powabny4

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warszawa
Własnie najważniesze jest to w tym czy tester zda egzamin jezeli pekla uszczelka nie na cylindrze tylko olej a chlodzenie to nici z tego ze cos pokaze, bagnet i korek oleju jest ok tam nic nie ma, pomocy

Do góry Bottom