• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mechanik na sobotę / skrzynia manualna /sprzęgło

pawes354

Początkujący
Punktów
0
poszukuję mechanika na obecną sobotę w łodzi, do naprawy/zdiagnozowania skrzyni, prawdopodobnie któreś z łożysk.

pawes354

Początkujący
Punktów
0
kogo ja już nie obdzwoniłem :p serio, mało kto robi w sobotę, a jak robi to już pozajmowane terminy.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Jeszcze zdiagnozować to pół biedy. Ale naprawa to poprostu nie realne. Co najmniej trzeba liczyć 3 dni.

pawes354

Początkujący
Punktów
0
aaaa to aż tyle pracy... nie wiedziałem :( a tak orientacyjnie jaka cena za taką naprawę ?

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
254
Miasto
Gorzów Wlkp
mało kto robi w sobotę, a jak robi to już pozajmowane terminy.
Nic dziwnego, jak słyszą że klient chce na sobotę, to już wiedzą, że nic dobrego z tego nie wyjdzie i nikt nie ma terminów. Jakbyś do mnie zadzwonił, że chcesz na sobotę rwać skrzynię to termin by był za rok. Rozumiem, że sobotę masz wolną.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Za rok to i tak dobrze. U mnie w sobotę nie ma żadnych szans.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
aaaa to aż tyle pracy... nie wiedziałem :( a tak orientacyjnie jaka cena za taką naprawę ?
A Ty myślałeś że wyjęcie i naprawa skrzyni to godzinka z wypiciem kawy???
To wiesz zależy od promu kosmicznego jakim się poruszasz ale jaki by on nie był to raczej awykonalne
stawiam flaszkę jak ktoś to w sobotę ogarnie :woot: :) :woot:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Zamów mobilny serwis...może TVN Turbo podjedzie...
Oni mają cały neseser łożysk do każdej skrzyni.
Widziałem jeden odcinek, kolega spawacz mi wysłał spretensjonowany co tak dużo wykasowali :D tam było stare audi a4b5 1.8, studentowi zgasło w trasie, wycieki oleju, zerwana linka gazu, popękane węże odmy, kojarzę że go wykasowali około 4 koła:) moim zdaniem sprawiedliwa cena, tym bardziej że z dojazdem do klienta, części ogarnęli od ręki, także wszystko da się zrobić ale tanio nie będzie

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Widziałem jeden odcinek, kolega spawacz mi wysłał spretensjonowany co tak dużo wykasowali :D tam było stare audi a4b5 1.8, studentowi zgasło w trasie, wycieki oleju, zerwana linka gazu, popękane węże odmy, kojarzę że go wykasowali około 4 koła:) moim zdaniem sprawiedliwa cena, tym bardziej że z dojazdem do klienta, części ogarnęli od ręki, także wszystko da się zrobić ale tanio nie będzie

Też gdzieś widziałem jakieś odcinki, ale weź mi powiedz kto robi sprzęgło na parkingu? :banghead: Rozumiem jak auto padło, jakieś podłączenie do komputera, szybkie sprawdzenie, ale nie jakieś grube roboty, dobrze że jeszcze silnika nie rozbierali i remontu robili na parkingu :D Potem ludzie to oglądają i sobie myślą że to tak łatwo :D

Styber

SuperMechanior
Punktów
59
ale weź mi powiedz kto robi sprzęgło na parkingu?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
I to wkładnie skrzyni w łapach. Przy reklamacji odrazu odrzucone bo "ślady na wieloklinie tarczy" xD Ogólnie to gość lepiej by to wykminił jakby miał wózek widłowy jako mobilny podnośnik :D

Styber

SuperMechanior
Punktów
59
Trzeba mu przyznać, że jest kozak. Do tego ta ich pogoda na wyspach - na większości filmów leje deszcz, a chłop w deszczaku się pod autem tarza.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Prawie wszystko się da w warunkach polowych zrobić, sprzęgło jak widać też tylko ciekawe ile wytrzyma ten chłop pracy na leżaka na glebie i zrzucania skrzyń na klatę ;););),
Ja chyba już za stary pesel mam żeby tak się bawić bo dla mnie żadne pieniądze nie zrekompensują późniejszego braku zdrowia...

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
Też gdzieś widziałem jakieś odcinki, ale weź mi powiedz kto robi sprzęgło na parkingu? :banghead: Rozumiem jak auto padło, jakieś podłączenie do komputera, szybkie sprawdzenie, ale nie jakieś grube roboty, dobrze że jeszcze silnika nie rozbierali i remontu robili na parkingu :D Potem ludzie to oglądają i sobie myślą że to tak łatwo :D
Bylo juz, czarnopazurowy cwok rwal glowice na chodniku, planowanie od reki i wymiana lancucha trzy cylindowy 1.2 volkswagena

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Bylo juz, czarnopazurowy cwok rwal glowice na chodniku, planowanie od reki i wymiana lancucha trzy cylindowy 1.2 volkswagena
Nie mam telewizora w domu nawet i nie oglądam tych głupot, czasem jakieś urywki na YT co najwyżej, ale rwanie głowicy na chodniku to już muszą być jaja :D Dobrze że nie wlał forte żeby uszczelnić uszczelkę pod czapką :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Kiedyś rwałem na ulicy glowice w audi 90 :D

Do góry Bottom