• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

meganka 2

ryszard55

Początkujący
Punktów
0
WITAM.MAM PYTANIE.CZY WYMIANA WARIATORA W MEGANE 2 1,6 BENZYNA JEST DROGIE I CZY MOZNA TO ZROBIC DOMOWYM SPOSOBEM? POZDRAWIAM

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Już nie długo będzie diagnozam - o przeprasza, dgiagnoskopy online.
Ciekaw jestem co zrobią chłopaczki z chińczykami.
Ja za carproga, delphi, kessa, diagproga,starkę,vasa i całą resztę musialem zrezygnować z wielu rzeczy.
Ciągle inwestuje bo utkną bym w miejscu.
Będę niezmiernie szczęśliwy, jak kupię program i zanim cokolwiek nim zrobię będę musiał się połączyć z bazą producenta.

Wytłucze to chinole i całą resztę cwaniaków, którzy kupią sprzet z chin i za diagnoze biorą 50 pln. a sprzęt niejednkrotnie tańszy o 98% niż ori.
No i MY płacimy podatki.
Nie mogę się doczekać momentu, kiedy klient przyjedzie na kompa i powiem mu: 123zł...
81zł na czysto za 15 minut... piękna sprawa...:joyful:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Inaczej,Marku dodatkowe wielkie pieniadze,diagnozy online gdzie warsztaty niezalezne beda placic wysokie haracze.A kto bedzie chcial robic to bedzie musial placic.Nic nie wymyslam bo juz to jest,tylko ze nowe wozy sa jeszcze na gwarancjach i zwykle warsztaty ich nieobsluguja to jeszcze to wszystko nie widzi swiatla dziennego.
Pozatym wszystkie programy,sofciki i to co jest potrzebne do pracy wszystko online.Placisz szmal i masz dostep,juz po sieci tak schematy latac nie beda bo jak ktos zaplaci kase to i udostepnial nie bedzie.
Zarciki sie koncza,nie ma sie co oszukiwac tylko sie zastanowic czy chcemy robic czy nie bo lekko nie bedzie.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
A ja jestem za tym. Czy nie lepiej będzie zapłacić, i czerpać z tego na + ?
Zwykły bamber już tego nie kupi. będzie zmuszony żeby jechać i zapłacić.
Handlarze też nie pokasują sobie crasha CDP z azji tylko przyjadą i zapłacą...
Jak dla mnie na +
Jeszcze gdyby z podatkami zelżyli to było by już w ogóle zaje...cie.
Ja za carproga misiałem położyć 12k
Gość niedaleko zapłacił 1k i bierze tyle co ja.
Gdyby była opcja żeby łączył się online to miał bym ludzi pod korek i jeszcze trochę...
czysty zysk. Inwestujesz, kilka miesięcy i się zwraca...

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Marek, ale pomyśl. Płacisz 3k z góry jak za zwykłą aktualizację a działasz sobie zały rok. I każdemu robisz +123 bo inaczej się nie da...
Wymiana lusterka: 20min x 80pln rbg = 20pln + 123 za programowanie...
No bez jaj ale ja będę się cieszył... ;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Juz sa takie lusterka hehe,we francji chocby nawet.
Ja tez jestem za tym.Online wchodzi na kazdym kroku i bedzie coraz bardziej.Ukruci sie a inni beda z tego czerpac korzysci.Jestem tej nadziei bo place wszystkie chore oplaty,a jest ich tele w roku ze niejeden chcialby miec te kase i co roku zmieniac sobie auto,dlatego niezmieniam osobiscie bo musze wszedzie bulic jak za zloto,juz nie zboze bo tanie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
echhh naiwni ale OK .. prosty przykład winzgroza 10 z masa programow szpiegujacych , wirusy, malware i inne badziewie ale ... jedyny słuszny system i pod niego większość programów jest pisane i dlatego małomietki ma tyle kasy , od lat do netu używam linuksa i system ani razu sie nie posypał, nikt nie może się włamać pomijając to ze nic mnie praktycznie nie zaatakuje a w poczcie nieraz przychodziły różne załączniki . I tak bedzie z tym że nie dpouszczą do istnienia niezależnych zakładów . Funkcjonalnością w zaden sposób nie odbiega od winzgrozy pare ciekawych programow uruchomiłem w wine czy cetega .

Ostatnia edycja:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
No cóż Marku , chińczycy nie noszę juz jednakowych mundurków . Komuna upadła a tu nagle ludziom marzy się moderny komunizm w otoczce kapitalizmu . Ledwo co po zadomowieniu, zacznie się i im dyktat cenowy i fiskalny. Ale chęć opanowania konkurencji i zysku , zawsze cechuje krutkowzrocxność .

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ja nie jestem zadowolony z teatu diagnozy "online". Prawda jest taka ze wszytskie te magiczne pudełka typu diagbox, carprog i inne wynalazki powstały na bazie która "wypłyneła" z firm produkujacych podzespoly elektroniczne dla motoryzacji. Jezeli ktos zacznie wierzyc ze siedzi tam 200 programistow i rozkmina jak co zrobic to chyba powinien zmienic zawod. To nie fbi czy cia, to po prostu szmuglowanie zajumanej technologii w legalne pudełka. I za to tyle placicie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
tu nie o to chodzi kupujesz samochód i jest twoja własnością ale juz oprogramowanie nie i nie możesz go modyfikować legalnie podobnie jest w winzgroza masz prawo użytkować a nie jesteś właścicielem. Tak że korporacje zawsze cie za jaja trzymają ..

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Oni mają takie pieniądze ,że nikt się nie oprze a nie , to załatwią sprawy inaczej ,ale także przy pomocy kasy . Jeśli komuś maży się coś ,to na pewno nie sprawiedliwość . Bo tu też są równi i równiejsi .

Do góry Bottom