• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes a 140 w168 98'

BodzioB

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam serdecznie! Mam taki problem , po odpaleniu auta traci moc i gaśnie .Proszę o info i Pozdrawiam

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Za mało danych więc to tylko sugestie
1. Podciśnienie
2. Paliwo filtr pompa
3. Przepływka
4. wtryski
w tej zabawce jak spieprza podciśnienie dzieją się dziwne rzeczy ;) miałem uszkodzony reflektor była nie szczelność podciśnienia przy regulacji wysokości lampy a auto po prostu nie jechało

BodzioB

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Auto miało wymieniony zbiornik paliwa i od tego momentu jest kicha mechanik sprawdził przewody są ok. Dzięki i Pozdrawiam

niutos

Nowy
Punktów
0
Miasto
Pruszcz Gdański
Z pewnością poradziłeś sobie już z tym problemem ale gdy co..... Też miałem problem z A klasą. Pompa paliwa podawała ciśnienie (powinno być około 2,8 bar) ale zaworek nie trzymał i po kilku minutach paliwo z powrotem wracało do zbiornika. Nie przeszkadzało to podczas jazdy, bo pompa cały czas pracowała. Problemem było utrzymanie wolnych obrotów na skrzyżowaniu. Często spadały i wyłączał się silnik. Tester wypisywał błąd P0100 - gorący drut w przepływomierzu. Po rozebraniu sterownika i dotarciu do rezystorów ("listków") przepływomierza okazało się, że jednego z nich w ogóle nie było a drugi był spalony. Po zakupie i wymianie tych rezystorów (listków) problem zniknął.

Do góry Bottom