Daniel0515
SuperMechanior
Zgadzam się ,przed wyprowadzka do UK jeździłem do niego ze wszystkim dosłownie (nawet z planowaniem głowicy od zwykłej astry),bardzo zawsze byłem zadowolony i z jego usług.Też jestem z Radomia 

Gdzie pracujesz dokladnie jakie miasto?witam wszystkicbiłem ..autopsyjnie robiłem kilka generalnych remontów silników om 651,i żaden z nich nie wytrzymał po szlifie więcej niż 250 tys km.Wszystko jak nowe i lipa,ten silnik to kurestwo....(w wielu renomowanych firmach remontowych-jestem wykwalfikowanym mechanikiem
Może pompą wysokiego ciśnienia leje.Koledzy OM651 problem dolewa ciągle paliwa do oleju w dużych ilościach. DPF wyłączony i nic nie pomogło. Miał ktoś taki przypadek?
Tez o tym myślałem, ale takie cuda chyba w om654. Mam za wersje gdzie sa te wtryski bez przelewów chyba delphi. Bledow żadnych nie ma, nie kopci, dopiero przy pełnym obciążeniu raz dymka puści, ale to standard.Może pompą wysokiego ciśnienia leje.
Stawiam na rozrząd.Witam zacnych kolegów,
i mi zaczynają się problemy z silnikiem Mietka om651.
Mam CLS 250 AMG,silnik 204 konie,rocznik 2014,auto ma nalotu 68 tyś mil,czyli 100 tyś km z lekkim ogonkiem,
auto kupiłem 2 miesiące temu,ma jeszcze miesiąc gwarancji.
Po kupnie było ok,zero dziwnych dźwięków,natomiast jakieś 2 tygodnie temu zaczęło coś dzwonić przy odpaleniu,jak startuje to po 2 sekundzie szeleści tak do 5-10 sekund.
Jadę do mercedesa w sobotę,ale dobrze by było zaczerpnąć info od was.
Wstawiam krótki filmik,odpalałem na nim kilka razy,ja stawiam na rozrząd.
Automatyczne połączenie postów:
Jednak filmik nie wchodzi.
Witam,Witam,
Parę razy naprawiałem Sprintery z silnikami OM646, jak również z nowym motorem OM651. Ale od jakieś czasu coraz częściej trafiają do mnie auta z uszkodzonym silnikiem OM651- dokładnie z zatartymi panewkami. Problem na tyle poważny, że na rynku ciężko jest dostać panewki na szlif, a wymiana całego wału na nowy to poważny koszt. Czy ktoś przerabiał temat?
.
Muszę przyznać, że kunszt lakierniczy, również na najwyższym poziomie - oje*ane wszystko na oklejkę razem ze stojakiem.Zgłosiłem tą sprawę do ubezpieczalni spedytora tutaj film już po jakimś czasie chodzenia silnika, na początku był cicho potem już jak słychać układ korbowo-tlokowy skapitulował i zaczął się rozsypywać.No to pracownik spedycji właśnie dołożył się do remontu.
Jakim tłukiem trzeba być żeby ładować pojazd z uszkodzonym silnikiem- z włączonym silnikiem ?!
Obstawiam, że tam już nie ma co zbierać, kup pewną używkę, daj wtryski do regeneracji / kup nowe i tyle.
nic więcej nie uzyskasz.
W którymś temacie o Om651 tutaj na forum podałem z grubsza koszta remontu...
Te wszystkie śmietniki z allegro po regeneracji nadają się tylko na wagę i do huty.
Tutaj wrócił typ który wszystkich oszukuje jak tylko może
Ktoś z forum się już z nim sądzi chyba...
Filtr cząstek stałych - czujnikiWitam mam problem z om 651 sprinter z 2010 z sondom lambda , grzałka dostaje 0,29 wolta ile ma być - co steruje sondą proszę o podpowiedz
Cześć naprawiasz jeszcxe 651? Lub 642? Jeśli masz uszkodzone motory chętnie je odkupię pzdrOM651 to beka jak nic, dziwna konstrukcja rozrzadu w dziwnym miejscu wykluczajaca osiowanie bloku, bardzo czuły układ paliwowy z "bezprzelewowymi" wtryskiwaczami. OM646 to wpadka z jakoscia poddostawcow czesci, konstrukcyjnie to O611 wiec pozostaje wypadek materiałowy. Co prawda OM646 mozna zrobic tak zeby chodzil 500tys km ale wymaga to troche wprawy.
Cześć naprawiasz jeszcxe 651? Lub 642? Jeśli masz uszkodzone motory chętnie je odkupię pzdrWitam
potrzebuje info czym rózni sie silnik OM 651 z Eklasy a Sprintera w sensie co trzeba wymienic zeby śmigał
z góry dzieki za info
Cześć masz uszkodzone silniki/ czesci 651? Lub 642? Jeśli masz uszkodzone motory chętnie je odkupię pzdrWitam uszkodzony blok 651955 sprinter można zastąpić 6510111?
Cześć masz uszkodzone silniki 651? Lub 642? Jeśli masz uszkodzone motory chętnie je odkupię pzdrwitam wszystkicbiłem ..autopsyjnie robiłem kilka generalnych remontów silników om 651,i żaden z nich nie wytrzymał po szlifie więcej niż 250 tys km.Wszystko jak nowe i lipa,ten silnik to kurestwo....(w wielu renomowanych firmach remontowych-jestem wykwalfikowanym mechanikiem).
Cześć masz uszkodzone silniki 651? Lub 642? Jeśli masz uszkodzone motory chętnie je odkupię pzdrSłyszeliście może o tym ze w tych silnikach aby po remoncie się nie zacieraly trzeba gdzieś w bloku coś przewiercic ( nie wiem co ale chętnie bym się dowiedzial) ponoć jest jakis jeden szlifierz w Polsce co to robi ale nie chce zdradzić co trzeba przewiercic
Cześć masz uszkodzone silniki 651? Lub 642? Jeśli masz uszkodzone motory chętnie je odkupię pzdrKoledzy OM651 problem dolewa ciągle paliwa do oleju w dużych ilościach. DPF wyłączony i nic nie pomogło. Miał ktoś taki przypadek?
Cześć masz uszkodzone silniki 651? Lub 642? Jeśli masz uszkodzone motory chętnie je odkupię pzdrPracuje w Garazu gdzie specjalizujemy sie tylko w BMW i Merc i powiem wam ze te siniki to rzeźnia .Wogóle nie pomyslana konstrukcja , mamy auta ktore mają nalatane 120 tys i w wiekszosci przypadkow jest to 3 korba .Panewka sie obraca i silnik do remontu .Wał wykonany chyba jest z starych karoseri mercedesa .Aktualnie jeden z silnikow do remontu na zdjeciu. Wyświetl załącznik 26639