• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes W203 brak reakcji na kluczyk

TachoCb

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam taki problem przeczytałem dużo postów i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem a jak była podobna sytuacja to nikt nie napisał co zrobił byto naprawić. Od pewnego czasu mój w203 nie reaguje na kluczyk nie otwiera drzwi z pilota ani nie wczytuje go stacyjka na drugim kluczyku jest tak samo (baterie w kluczykach nowe, aku naładowane). podczas wciskania na pilocie przycisku do otwierania drzwi zauważyłem ze dioda od immobilisera przestaje mrugać i po jakiś 30s zaczyna od nowa ale nie ma żadnej reakcji. Niekiedy po jakiś 30min naciskania przycisku do otwierania drzwi auto się otworzy i mogę normalnie odpalić auto i wszystko jest dobrze dopóki nie zostawię auta na noc bez kluczyka. Gdzie mogę szukać przyczyny?

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
I od pewnego czasu nie jeździsz autem, albo żeby gdzieś pojechać stoisz przed autem pół godziny i wciskasz przycisk? Serio jeszcze nie wpadłeś na to, żeby jechać z tym do warsztatu?

Na podczerwień auto otwiera?

TachoCb

Początkujący
Punktów
0
Rzadko kiedy używam tego auta a sytuacja zaczęła się jakoś w niedziele więc nawet nie miałem czasu dzwonić po warsztatach i tak nie mogę odpalić auta zęby dojechać wiec trzeba będzie łatwić lawetę
Nie reaguje na podczerwień jedynie drzwi mogę otworzyć z tego małego metalowego kluczyka

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
No to trochę dziwna sytuacja, bo coś powinno działać, a nie sądzę, że się oba klucze sypnęły w jednym momencie. Powiem tak, bez porządnej diagnostyki się nie obędzie

Do góry Bottom