• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MG ZT 2.5 190 benzyna problem z uruchomieniem silnika

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
?? Nie czaje

Czyli mam rozumieć że są sondy uszkodzone?

I sory ale nie siedzę w mechanice więc wstawilem zapytania i filmiki żeby ktoś mi powiedział gdzie tkwi problem

Na filmiku gdzie mam podpięty interfejs do obd widzę że obie sondy pokazują sygnał zaś w programie od instalacji gazowej sondy nie reagują

Ostatnia edycja:

marcin www

SuperMechanior
Punktów
32
Z elektrody jak nie bedzie ladnie pisal po polsku i z bledami ortograficznymi i stylistycznymi to go zaraz wyrzucą:)

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
kolego jak pompa bedzie dawala za malo paliwa to nie bedzie odpowiedniego cisnienia i wtryski nie dadza odpowiedniej dawki ----zrozum to ze to nie motor i gaznik opadowy ... tam ma byc odpowiednie cisnienie a im cieplejsze paliwo tym rzadsze a tam jest pompa zębata i juz ... a z tego co opisujesz wnioskuje ze ona jest winna
manometr i jazda na test

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
Witam nie pisałem zgadza się wina była pompa paliwa tylko zastanawia mnie jeszcze fakt taki że jak pojadę nim gdzieś i jest zagrzany to jak zgaszeniu go i za 5min odpalę to najpierw wchodzi na 200obrotow a za chwilę dopiero na 900 i niewiem czego może być przyczyną w zbiorniku paliwa jest wszystko okej nowy filtr nowa pompa brakuje mi z tym pomysłu

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
Co to jest ten LerlaufSteller? Regulator ciśnienia paliwa? Czy regulator wolnych obrotow

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
Czy on też może być sprawca delikatnego falowania obrotów i czasem tak jakby podszarpywania?

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
Czy muszę na coś zwrócić uwagę przy demontażu tego czujnika? Mam go umyć w benzynie a po złożeniu go trzeba jakaś adaptacje przeprowadzić?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Jak go wymyjesz w benzynie, to zaś go nasmaruj. Bo inaczej nie będzie płynnie chodził.
No i nie zawsze mycie przyniesie efekt.

Gustlik0

Uczestnik
Punktów
0
Witam problem z odpalaniem znalazłem jak zakręcę butle z gazem to auto na ciepłym normalnie odpala

Do góry Bottom