• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mitsubishi Carisma 1,6 - nierówna praca i szarpanie.

supiadi

Nowy
Punktów
0
Miasto
Świętochłowice
Witam, pisze tuatj na forum bo już nie mam pomysłu co do mojego problemu..
Jakieś tydzien temu przyjechałem samochodem do sklepu normalnie, po wyjściu ze sklepu, odpaliłem samochód i zaczął nie równo pracować, po ruszeniu szarpanie i to bardzo duże. Wyskoczył Check Engine. Jakoś z tym szarpaniem wróciłem powoli do domu. I teraz pytanie.. Dlaczego tak się stało? W samochodzie 2 msc temu zostały wymienione cewki. W tym tygodniu wymieniłem mu jeszcze przewody zapłonowe, świece oraz wyczyściłem przepustnice ! Minimalnie się polepszyło bo już tak obroty nie falują na biegu jałowym
Zapomniałem dodać że podłączyłem do niego komputer i wyskoczył mi bład P0304 czyli wypadanie zapłonu na 4 cylindrze. Mój tata go wykasował i po przejechaniu sie kontrolka już się nie zapałiła a samochód chodzi dalej tak samo.
A i podczas jazdy minimalnie słabiej szarpie na benzynie niż na gazie, ale na biegu jałowym i na gazie i na benzynie pracuje tak samo... Bardzo proszę o pomoc, nie chce go oddawać jak narazie do mechanika bo wolałbym sobie to zrobić sam

DODAJE LINK DO FILMIKU

Do góry Bottom