• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moduł Haldex Mokka

andrzej3000

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
małopolska
Witam, czy moduł haldex jest naprawialny? nie ma komunikacji z nim, no i szukam jakiejś firmy która by to naprawiła.

Może macie jakieś numery katalogowe cześci, bo na mojej niestety nic już nie zostało

andrzej3000

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
małopolska
Pokazuje kontrolkę Sprawdź system napędu AWD, ja się nie komunikuję , jest u mechanika który mi zgłosił że nie ma komunikacji z modułem, i muszę podjąć decyzję co robić, cz kupić nowy, czy kupić używany, czy oddać do naprawy ten co jest, czy zostawić tak jaka jest i sprzedać auto z tym problemem.

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
A sprawdzał mechanik zasilania i wiązki? Czy opiera sie tylko na tym ze nie ma komunikacji i już chce wymieniać?

andrzej3000

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
małopolska
wiązki w trakcie sprawdzania są.
jak będzie wiadomo już że to na 100% moduł no to ja będę musiał podjąć jakąś decyzję przecież a nie mechanik.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1597
no to ja będę musiał podjąć jakąś decyzję przecież a nie mechanik.

no to podejmuj:
- nowy, oryginalny- bardzo drogi i wysoka jakość
- nowy zamiennik- drogo i średnia jakość
- używka- średnio cenowo i nie wiadomo jak z jakością
- regeneracja- niewiadoma cena (bo zależy co się wysypało) i niewiadoma jakość (bo nie wiadomo czy to będzie regeneracja u fachowca na porządnych częściach czy degeneracja u pana stasia)

oczywiście nie jest to reguła, ale ogólna zasada

andrzej3000

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
małopolska
dlatego gdyby ktoś miał namiary na kogoś kto to może naprawić to będzie mile widziane.
Oczywiście decyzja będzie podjęta ,najlepsza dla mnie jakość/cena i na pewno auto będzie jeździło
Regeneracji nie chce u Pana Stasia tylko w firmie która się czymś takim zajmuje i da mi gwarancję i fakturę VAT

andrzej3000

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
małopolska
OK , mały update, wiązka jest sprawdzona i prąd tam dochodzi, natomiast moduł był sprawdzony przez elektronika i jest OK , a problem jak był tak jest dalej.
Idzie oszaleć z tymi "mechanikami"
Opcje są takie:
1. moduł jest jednak uszkodzony z tym że elektronik źle postawił diagnozę.
2. moduł jest dobry, wiązki na 100% są OK, ale jeszcze gdzieś jest problem w czymś innym

moze ktoś ma schematy tej instalacji tylnego mostu ?

andrzej3000

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
małopolska
co najwyżej złożę i sprzeda się z tą usterką dajmy na to 5000zł taniej niż cena rynkowa, Skoro mechanicy nie mogą sobie poradzić.
Generalnie wszystkie usterki gdzie trzeba szukać to nie ma fachowców, pasek, kloce, filtr, olej to by wszyscy chcieli wymieniać.

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
42
Miasto
SANOK
Znajomy ma mokke z 2014 . Przestał mu działać tylni napęd. Zrobiłem jazdę z kompem i przy poślizgu system chce zalączyć sprzęgło lecz coś się mechanicznie uwaliło i nie przekazuje napędu z wału na dyfer. Ktoś mu to naprawił. Innemu znajomemu uciekł napęd w hyundayu ix 35. Wyjąłem przednią cześć tylniego dyfra . Uwalił się kosz z tarczami. Pospawałem i działa już 2 lata.

Załączniki

• 20211228_134652.jpg
    20211228_134652.jpg
    90,3 KB · Wyświetleń: 12
Do góry Bottom