A próbowałeś tutaj:
http://www.samko.pl/
Zaplecze mają niezłe, 6 stanowisk. Z ulicy się wjeżdża bez umawiania.
Wymieniałem ostatnio u nich olej w C5 III, skrzynia AISIN TF-60SN, HDI 163KM. Zamieniłem kilka zdań o praktyce napraw skrzyń automatycznych. Człowiek powiedział, że nie praktykują diagnozowania konkretnie uszkodzenia, no chyba, że jest nazwijmy to "na wierzchu". Jeśli coś siadło co wymaga rozebrania skrzyni to i tak wtedy robią wszystko, wymieniają wszystkie elementy. I wtedy 4-5 tysięcy trzeba wyłożyć. Inaczej to nie ma sensu. Według nich. A i ponoć dynamiczna wymiana oleju to "zło". Powoduje to wzruszenie różnego syfu, który włazi w różne miejsca w skrzyni, gdzie normalnie by się nie dostał. Producent AISIN nie zaleca dynamicznych wymian oleju w swoich skrzyniach.
I takie moje doświadczenia z moim pierwszym automatem.
140 000 km najechane mam swoją Cytryną, auto sprowadziłem z rok temu gdy miało 120 000 km, prywatny sprzedawca, z domu wzięte, przebieg pewny. Skrzynka zaczęła mi coś czasem grymasić i zainteresowałem się tematem. Napisałem do Citroena (Syguła w Łodzi) jak z serwisem skrzyń... wciąż nie mam odpowiedzi, a minęły już z 2 tyg. W końcu poczytałem w necie, podzwoniłem i się dowiedziałem, że ten model skrzyni to wymiana oleju po 60 000 km powinna być :/ A potem co 30 000km. Wedle japońskiego producenta. Muszę się skontaktować ze sprzedawcą z ciekawości i zapytać czy coś robił. Ja czym prędzej umówiłem się na wymianę. Działanie skrzyni poprawiło się. Mam niby obserwować przez następne ok. 2000 km zachowanie i jeśli nie będzie uwag to warto jeszcze raz zmienić olej, bo przy zmianie spuszcza się tylko 2/3 oleju, 1/3 zostaje w konwerterze.