arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
MakaronCo to Cewka?bo tyle kabli splontanych hahah

MakaronCo to Cewka?bo tyle kabli splontanych hahah

Po placu tylko jeździŁadne średnie spalanie Arni![]()

PokaKupiłem b5 AXN. W super stanie
Automatyczne połączenie postów:
Afn
jutro jeszcze wypiaskuje rurki, tam są takie nietypowe, rurki zaprasowane razem z wężykaminormalnie nabijasz na łeb śruby, nawet jak jest okrągły. a gdy odkręcasz to ząbki w "nasadce wykrętaku" maja lewy gwint. wiec gdy kręcisz w lewo to nasadka jeszcze bardziej wgryza się w łeb. dodatkowo średnica zębów na wierzchu jest większa, głębiej mniejsza. więc im bardziej się wgryza to bardziej zaciska.To jest zestaw do 6k, jak tym imbusy odkręcasz?
na skupie to nawet nie musieliśmy dokumentów pokazywać, tak już nasz znali 

Musze sobie zamówić, kupiłem coś takiego:później odkryłem do szpilek takie cudo:
Takie coś też mam, problem w tym że szpilka musi trochę dużo wystawać żeby to ją chwyciło, problem ze ślizganiem też czasami się zdarzasobie zamówić, kupiłem coś takiego:
Arni zestaw już leci na mój warsztat jak piszesz że to jest dobre to znaczy że musi być na moim warsztacie...Powiem wam że polecam ten zestaw
https://allegro.pl/oferta/nasadki-wykretaki-zniszczonych-srub-nakretek-neo-8882118638
Teraz jak widzę zardzewiałą śrubę imbusową to od razu podchodzę z tym zestawikiem, nawet nie używam imbusów przy odkręcaniu, tylko przy dokręcaniu
Zaciski wypiaskowane i pomalowane, teraz niech sobie wyschną dobrze i je poskładam do kupy
Wyświetl załącznik 43206 jutro jeszcze wypiaskuje rurki, tam są takie nietypowe, rurki zaprasowane razem z wężykami
To pozostaje dwie nakrętki dać na kontrę i nimi wykręcićU mnie ze 3-4cm wystawały
Wyświetl załącznik 43214
Będziesz pan zadowolonyleci na mój warsztat
Do wybicia śruby z nasadkiBędzie , będzie....
A do czego służy ta przetyczka w zestawie ???
...no tak...jak mogłem się tego nie domyślić:/Do wybicia śruby z nasadki
To i tak jest niepotrzebne...no tak...jak mogłem się tego nie domyślić:/
To już mogli by napisać że to wybijak to bym zczaił ..ale przetyczka skojarzyła mi się z czymś do przetykania...