Tak właśnie robiłem wcześniej, ale kupiłem ten klucz żeby być bardziej proTo pozostaje dwie nakrętki dać na kontrę i nimi wykręcić

Tak właśnie robiłem wcześniej, ale kupiłem ten klucz żeby być bardziej proTo pozostaje dwie nakrętki dać na kontrę i nimi wykręcić

Ja teżTak właśnie robiłem wcześniej, ale kupiłem ten klucz żeby być bardziej pro![]()
najgorsze jest że dość sporo szpilki musi wystawać żeby tym chwycić także zostaje spawanie albo rozwiercanie, natomiast jeśli sruba urwała się w środku to można wstawić w środek tulejkę mosiężną i w jej środku spawać elektrodą tak długo aż zrobi się cypel do którego będzie można przyspawać nakrętkę
widziałem gościa na YT jak tak robiW moim przypadku nieA jak już masz zaciski wyjęte to będzie wyjmowanie starych bebechów i wymiana tej mosiężnej tulejki na nową ?
w jednym zacisku wymieniłem tylko oring na końcu a tak to jest git majonez, wałek nie ma nawet wżerów, także poskładam wszystko na smar ATE i będzie bardzo dobra rrrrobotaaaaJak śruba lekko idzie to da radę. Ostatnio ukręciłem śrubę mocowania czujnika wału, M6 albo M8 wkręcona w aluminiową obudowę pompy masła. Próbowałem tak parę razy i zawsze się ukręcało na spawie, w końcu zostawiłem jak jest, a czujnik zabezpieczyłem trytytkąJa teżnajgorsze jest że dość sporo szpilki musi wystawać żeby tym chwycić także zostaje spawanie albo rozwiercanie, natomiast jeśli sruba urwała się w środku to można wstawić w środek tulejkę mosiężną i w jej środku spawać elektrodą tak długo aż zrobi się cypel do którego będzie można przyspawać nakrętkę
widziałem gościa na YT jak tak robi

Śruby zazwyczaj ukrecaja się bo nie idą lekkoJak śruba lekko idzie to da radę. Ostatnio ukręciłem śrubę mocowania czujnika wału, M6 albo M8 wkręcona w aluminiową obudowę pompy masła. Próbowałem tak parę razy i zawsze się ukręcało na spawie, w końcu zostawiłem jak jest, a czujnik zabezpieczyłem trytytką![]()
chyba że operator klucza ma za dużo siły
pozdroweczka
Kolektor wydechowy na trytkeTrytytka w takich momentach to najbardziej profesjonalna opcja naprawy...i niech nikt się nie wypiera takie życie
P.s to już nie podchodzi pod druciarstwo ( wykluczenie drutu) a naprawę metodą użycia technologii nowoczesnejpozdroweczka
![]()
?Może lepiej na blachowkręty albo kołki rozporoweNa podwójne czemu nie..

ale najlepiej na czerwoną- bo to wysokotemperaturowaKolektor wydechowy na trytke?

Ale dla mnie to zbyt profesjonalnie, ja izolację kolektora(z wełny skalnej i aluminiowej takji na grilla) skręcałem drutem jak prawdziwy majster 
Przerabiałem to w audi nr1Akurat bandaże na wydech montuje się na trytytki tylko metalowe ball-lockAle dla mnie to zbyt profesjonalnie, ja izolację kolektora(z wełny skalnej i aluminiowej takji na grilla) skręcałem drutem jak prawdziwy majster
![]()
ale nie wyszło za bardzoUuu. I to ze dwa dni

Wieś śpiewa i tańczy?![]()
Sugerujesz że wszystkie te dupy wleza mi do ałdi?
nie wiem czy się zmieszczą. tyle ich będzie...Sugerujesz że wszystkie te dupy wleza mi do ałdi?![]()