• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moje wyścigowe punto

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
ja tylko nie rozumiem , po kiego grzyba stozek ? toz to moc zabiera

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
336
Miasto
Rakszawa
Zaczynam wyprzedzać a gos po gazie. Serio miałem 140 a nagle stado saren ma drodze. Test łosia zaliczony, żadnej nie drasnąłem. Wyprzedzany Janusz niestety centralnie przyjął jelenia
Miód na moje serce. Jeszcze lepiej byłoby, jakby przez szybę kopytem w ryj wyłapał.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ładny dywanik z blachy? To ino szablon. Majster zrobi z amelinium

Załączniki

• IMG_20240408_184442.jpg
    IMG_20240408_184442.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 21

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1663
Dobrze, że jechałem w miarę powoli bo bym miał dyszel w aucie.

Zacytuje klasyka "co to k###a jest?"
Dobrze, że zauważyłeś w porę. Spokojnie mogłeś się zabić. A o inteligencji zostawiającego przyczepę nie będę strzępił języka.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Dziś ciąg dalszy napraw a raczej druciarstwa.
1 dostałem kolejną dawkę wtryskiwaczy do mojego 1.3 mam już 7 na półce.
2. Założyłem nowe linki do zmiany biegów
3. Z tego się najbardziej cieszę. Znalazłem za szopą rurę taka błyszcząca leciutka. Max 25 min gieyarka u kumpla spawarka. Tadam przelot. Ale rura krótka więc wychodzi zaraz za przednimi drzwiami.
I teraz najlepsze to jest 1.3 multijet a słychać jak Scanie V8. Nie jest głośny ale dźwięk rozpraszającej się turbiny robi wow. I co najważniejsze naprawdę czuć, że silnik lepiej ciągnie. Niby 90 KM dupy nie urywa ale na zakrętach jak inni srają przy 90 to punciokiem 110 wg GPS skubiąc w nosie. Ino.musze se kask otwarty kupić. W tym z motocrossu ciężko się dłubie w nosie

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Z pomocą znajomego zrobiłem tzw ALS czyli podtrzymanie turbo po odpuszczeniu gazu. Wieczorem przepierdziele auto, żeby wydech solidnie rozgrzać. Podobno płomienie gwarantowane. Dodatkowy dotrysk paliwa do cylindrów jak są otwarte zawory wydechowe

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Drogówka to już zna mój numer VIN na pamięć. Ale za ten wydech to mogę dowód stracić. Stary leży w kanale . Pług and Play. 3 minuty podmianka

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja w volvie miałem podświetlenie tablicy rej .na niebiesko ...i patrz złapali (akurat kobita moja jechała) jak oddawał dowód to jeszcze stan świateł mówi że sprawdzi i poszedł pierwsze na te lampki ślipiać

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1663
Ja w volvie miałem podświetlenie tablicy rej .na niebiesko ...i patrz złapali (akurat kobita moja jechała) jak oddawał dowód to jeszcze stan świateł mówi że sprawdzi i poszedł pierwsze na te lampki ślipiać
ale jak to?
policjant czy z urzędu miejskiego oglądał? ani jeden ani drugi nie jest od tego, żeby decydować czy może zwrócić dowód rejestracyjny.

no chyba, że cos po znajomości było ;)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja się pilnuje. Auto z zewnątrz wygląda jak normalne, no.moze poza schlapaczami. W terenie zabudowanym grzecznie 50. A ostatnio był cyrk bo z licznika wylutowywalem te diody od airbag ABS itd. bez licznika pojechałem po syna na PKP i cyk kontrol. Stan licznika. Licznika brak. To zetknęli na poprzedni wpis w ich bazie dodali 500 i gra

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
ale jak to?
policjant czy z urzędu miejskiego oglądał? ani jeden ani drugi nie jest od tego, żeby decydować czy może zwrócić dowód rejestracyjny.

no chyba, że cos po znajomości było ;)

Nie. Nie ,nikt nie zabierał /zwracał dowodu bo zdążyłem wymienić żarówki na normalne światełko.
Ale cynk że się czają to fakt wyszedł z komendy ( kolega ze szkoły został policjantem ) i dał cynka.
Tak że stąd się chyba wzięło powiedzenie że jest dobry i zły policjant.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Nie. Nie ,nikt nie zabierał /zwracał dowodu bo zdążyłem wymienić żarówki na normalne światełko.
Ale cynk że się czają to fakt wyszedł z komendy ( kolega ze szkoły został policjantem ) i dał cynka.
Tak że stąd się chyba wzięło powiedzenie że jest dobry i zły policjant.
Policjant jak człowiek:) to jego praca i jeśli go nie wku... nie prowokujesz to nic złego nie zrobi i pouczy zamiast mandatu no ale niektórzy proszą się o kłopoty:D
Ja z moim charakterem nie mógłbym tego zawodu wykonywać

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
To ja kiedyś do Częstochowy jechałem chryslerem. Cyk kontrol. Kontrola świateł i coś ta milicjantka gada o prędkości, że za szybko na śniegu. To ja jej, przepraszam na trzeźwo takiej głupoty bym nie popełnił. Ku...a wylądowałem na alkomacie

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
336
Miasto
Rakszawa
U nas w firmie zdarza się, że ktoś puszcza jakąś paczkę i ktoś tam sobie ją odbiera na dworcu czy w innym umówionym miejscu. No i jeden gość żartował sobie z nadawcą, że w paczce jest marihuana, jakaś pasażerka z tyłu autobusu to podłapała i ten jej mówi, że poważnie zioło wiezie.
W połowie drogi zastał inspekcję na bombach stojącą na przystanku i mu cały autobus trzepali "bo jeden z pasażerów zgłosił, że pan narkotyki przewozi". Kurtyna.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Konfidenty. Ja tu jednego pogonilem. A ja jak drugi raz jechałem auto nie do końca odśnieżone. Cyk kontrola cyk zaś ta sama milicjantka. Za pouczenie auto odsniezalem kurtka latając w krótkim rekawku

Do góry Bottom