• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo MK3 2.0 TDCI niemożliwe przypisanie wtrysków

niuniek123

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
szczecin
na kts 650 ECU kody przyjmuje bez problemu ale po regeneracji wtrysków i wpisaniu kodów ECU widzi parametry starych wtrysków .np przed regeneracją na porównaniu ilościowym leży 4 wtrysk a po regeneracji i wpisaniu kodów 4 wtrysk dalej leż.a po aktualizacji softu poró wnanie ilościowe lub korekcja dawki jest ok

a obecność filtra lub jego brak nie ma wpływu na kody i korekcje dawki paliwa

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Old, to silnik z focusa, produkcja PSA. 2.0 od forda nie ma stukowego. 1.8 to zupelnie inna bajka. Temat dotyczy mondeo i w mondeo stukowki nie ma.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Jutro az pojde popaczac pod maske. W TDCI nie ma parametru napiecie stukowego. Moze po aktualizacji softu jednak do 2005 nigdzie taki parametr mi sie w oczy nie rzucal. Poza tym gdyby sygnal w czujnika byl uwzgledniany wypadanie kodu wtryskiwacza nie bylo by az takie widoczne. Ale sprawdze jutro czy on tam jest:)

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
ale namieszaliscie w temacie panowie
racje ma kolega niuniek w tych dwomodulowych ukladach nigdy niedopisujcie innym sprzetem jak ids efekt takiej zabawy np kts widac po FFFFFFFFFFFFFFFFF

czasami ECU za cholerę nie przyjmuje kodów wtrysków.wtryski po regeneracji albo z nowymi IMA.i wtedy trzeba jechać do serwisu na wgranie aktualizacji .bo kody za nowe w stosunku do ECU .robiłem to jusz pare razy i działa.
kolega niuniek ma racje jedz do kogos kto przefleszuje ci modol i wgra nowe oprogramowanie i bedzie po sprawie
przy okazji bedzie poprawiony w wielu miejscach soft,,,,

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A przetestuj darmowy program http://forscan.org/ może zatrybi , nie tesowałem go na tym egzęplażu ale powiem ze robiłem jednego forda i miło mnie zaskoczył , uzywa ELM a przeróbka to 15 min .

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
jak kolega ma FFFFFFFFFFFy to pozamiatane trzeba wgrywac soft z praktyki wiem ze w innych miejscach tez jest namiąchane

Do góry Bottom