MadziAMarcin
Nowy
witam , mam problem z mondeo 2.0 tdci mk3 2002 r. nie odpala , nie pobiera paliwa , nie ma w przewodach ani we wtryskach , przed tem odpalal z plaka teraz nawet z plakiem nie odpala. co to moze byc??
Może wymiana filtra paliwa pomoże.
Jeśli nie dochodzi paliwo to lepiej nie kręcić i na siłę nic nie próbować. Tak jak poprzednik napisał te silniki to porażka. Łuszcząca się pompa wysokiego ciśnienia powoduje zatarcie się wtryskiwaczy. Wtryskiwacze do wymiany a przy okazji pompa do regeneracji , gdyż wymiana samych wtryskiwaczy nic nie da. Po kilkuset kilometrach czy kilku tysiącach wtryski na pewno też padną, a wszystko to przez opiłki z w/w pompy. Jeśli twój samochód ma 180-200 tyś to możliwe , że coś się zaczęło dziać. Chociaż raczej wcześniej zwykle zapala się kontrolka check engine samochód traci moc. Podpięcie pod kompa może podpowie czy są jakieś błędy w komputerze.
Widziałeś kiedyś elektryczną pompę paliwa w dieslu w Fordzie???Może zacięła się pompka paliwa , która jest pod tylnym siedzeniem. Odchyl siedzenie spróbuj popukać delikatnie może się zawiesiła po prostu, one lubią się zawieszać kiedyś tak miałem w swoim, Staną w trasie i nie odpalił. Okazało się że pompka się zawiesiła.
Masz niedaleko w sumie do mnie. Wpadnij a ogarnę temat. Lubie te auta[/QUOTE
no wlasnie nie mam jak go zawiesc do mechanika bo nie odpala