• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo mk4 tdci 2.0

Gonzales1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tuchola
Witam mam mały problem z Mondeo mk4 tdci,od ponad pół roku mam problemy z odpalaniem rannym nieważne czy lato czy zima,a jak zapali i go zgasze to zapala drugim razem od kopa,myślę że może łapać gdzieś powietrze lub nie trzyma ciśnienia gdzieś,piszę bo może ktoś miał taki problem

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Temat rzeka.... jeśli z wlkp to naprawie. Przelewy co mowia5? Sorry za 5

Gonzales1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tuchola
Gdybym nie był to bym tu kolego nie pisał,wymienione mam akumulator bo niby był już ledwo żywy,powroty z wtryskow nowe nowy filtr paliwa,nowy egr nowe czujniki walka i wału rozrządu,i teraz kolejny mechanik twierdzi że rozrusznik,nie trzyma ciśnienia tak mi się wydaje ale pytanie gdzie w pompie może go gubięc a raczej przez co?

Temat rzeka.... jeśli z wlkp to naprawie. Przelewy co mowia5? Sorry za 5

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Czego się spodziewałeś? To forum mechaników - nie klientow i próbujących samemu...
Gdybym nie był to bym tu kolego nie pisał,wymienione mam akumulator bo niby był już ledwo żywy,powroty z wtryskow nowe nowy filtr paliwa,nowy egr nowe czujniki walka i wału rozrządu,i teraz kolejny mechanik twierdzi że rozrusznik,nie trzyma ciśnienia tak mi się wydaje ale pytanie gdzie w pompie może go gubięc a raczej przez co?
No to jesteś mechanikiem, czy kolejny mechanik naprawia to auto?

Gonzales1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tuchola
Wtryskiwacze są po regeneracji i tak samo było przed i jest po,problem jest ze jak postoi dłużej jak 12 godzin to gorzej odpala,łapie powietrze gdzieś w pompie bo przed pompa i za pompa wszystko jest ok tylko pytanie gdzie może nie trzymać w pompie ciśnienia

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
i teraz kolejny mechanik twierdzi że rozrusznik,nie trzyma ciśnienia tak mi się wydaje

Gonzales1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tuchola
Panowie jeszcze raz ok,nie jestem mechanikiem,mam problem z autem więc pytam,jeśli ktoś może mnie nakierowac co mogę jeszcze zrobić lub sprawdzić to będę wdzięczny

Gonzales1

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tuchola
Dodam że mieszkam w UK to ciężko o dobrego mechanika,pytanie gdzie lub przez co w pompie wysokiego ciśnienia może gubic ciśnienie?mam przed pompa taki zawór, służy do odpowietrzania układu,wymieniłem go na nowy,bo podczas gdy auto chodziło widziałem pęcherzyki powietrza po wymianie znikły,nie będę kupował nowej pompy bo myślę że tutaj napewno są jakieś uszczelniacze i da się je wymienić na nowe tak czy nie?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Bez dobrej diagnostyki nic nie zrobisz. Zobacz czy na plaka zapali od strzała

Do góry Bottom