• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo mk4. Wyciek oleju wspomagania z przewodów wspomagania

Mondeo2012

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Witam. Mam wyciek oleju wspomagania z przewodów wspomagania w Ford Mondeo mk4 1.6tdci. Z aluminiowej rurki pod metalowym uchwytem który trzyma przewody paliwa. Jest to przewód powrotny z kolumny kierownicy. Pytanie-czy jest tam jakieś ciśnienie?jak to uszczelnienić.nowy przewód komplet 1100zł... 20180102_143057.jpg

Skrzekuu

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Sosnowiec
ja bym zdemontował ten co jest uszkodzony i jeśli to guma na środku strzelila zawsze można dać rurkę mniejsza w środek i skręcić cybantami, jeśli pękło na rurce aluminiowej czy metalowej po spawać, jeśli rozwalił na łączeniu gumy z aluminiową lub metalową częścią tylko do zarobienia na warsztat który się tym zajmuje

Mondeo2012

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Też myślę o pospawaniu. chyba klejenia nic nie da . Cieknie z rurki dokładnie spod uchwytu. Dzięki.

Skrzekuu

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Sosnowiec
Klejenie odpada bo tam jest ciśnienie tylko pospawanie może ktoś kumaty ogarnął by to nawet na aucie bez demontażu całego przewodu

Mondeo2012

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Ja się rozchorawalem i auto poszło do mechanika. Okazało się że do pospawaniu za cienką rurka aluminiowa. Zostało uszczelnione gumowym wężem zbrojonym. Zobaczymy czy pomogło.

Do góry Bottom